Höstmötet 2018 i Karlskrona

Hej Chalmerister i Småland och Blekinge och på Öland!

Den 20 oktober 2018 hade vi höstmöte i Karlskrona.och Ronneby

Höstmötet hölls på Ronnybybrunn med sedvanligt kalas på kvällen. Vi var 46 chalmerister med partner som deltog i mötet som raskades av med ingenjörsmässig effektivitet. Denna gång fanns det extra anledning att undvika söl för alla ville höra vår Dalénmedaljör Gerteric Lindquists presentation efter mötet. Han utsågs också till Hedersmedlem på mötet. Gerteric presenterade Nibe Groups spännande utveckling under hans ledning. Nibe Group har rötter 60 år bakåt i tiden med den fantastiska expansionen har skett under de senaste drygt 20 åren och är idag en koncern med omsättningen på 20 miljarder och 15 000 anställda.

Om mötet i övrigt kan sägas att styrelsen omvaldes i sin helhet och den intresserade kan snart hitta en presentation på vår nya hemsida och där kommer även protokollet att läggas upp. Ekonomin är stabil eftersom vår välsignare Folke Örströms donation finns i botten.

Dagens aktiviteter började med en utmärkt lunchbuffe på Matsmedjan i Karlskrona innan det var dags för dagens studiebesök till Karlskrona Lampfabrik. Företaget grundades 1844 har sedan dess varit i samma familjs ägo, familjen Skantze, och i stort sett hållit fast vid samma produkt - lampor, både olje- och eldrivna.

Avfärd mot Karlskrona Marinmuseum med ett mycket fint läge vid sjökanten och rent magnifik vy ut mot sjön från yttersta utställningslokalen. Vi tittade närmare på u-båten Neptun och fick en  inledande presentation. Intressant nog för ett museiföremål så var fortfarande somliga uppgifter hemliga.

Kaffe och så avfärd mot Ronnyby och Ronnebybrunn.

BJÖRN ANDERSSON, E84