Avancezklubben gästas av Mikael Haglund

Den 11 april gästas Avancezklubben av Mikael Haglund, CTO IBM Svenska AB,
som gör en framtidsspaning på temat:


                                  'Vart är vi på väg?' 

Tid: Samling från kl 18. Presentationen börjar kl 18.15.
Plats: Sal A, Vasaområdet, Vera Sandbergs Allé 8

Dagens presentation är en framtidsspaning med insikter från en av världens största företagsinterna forskningsorganisationer, IBM Research. En organisation som tilldelats Nobelpriset i fysik vid två tillfällen, dels för framtagandet av sveptunnelmikroskopet dels för lösningen för ”supraledning vid höga temperaturer”.

Presentation kommer denna gång att behandla artificiell intelligens (AI), blockkedjor, neuromorfiska system, makroskop och mycket mer. Kan bli en och annan film och lite musik också, men den stora frågan är, kan vi hålla oss på spåret?

 

Anmäl dig här.

 

Mikael Haglund
CTO, IBM Sverige


Mikael har arbetat med olika aspekter av IT-lösningar och innovation under fler än 30 år. Som teknisk talesperson för IBM, spanar han på och missionerar om kommande trender. Som teknisk rådgivare åt svenska företag jobbar han för att driva innovation, digitalisering, och anammandet av nya tekniker som artficiell intelligens, internet of things, blockkedjor och kvantdatorer. Han har erfarenheter alltifrån nanosekundjakt i systemkonstruktioner, till affärsmodellsdiskussioner. 

Efter att ha lött ihop sin första synth i början av 80-talet, är han lättad över att hans musikskapande flyttat in i datorn, där graden av missljud ligger i kreatörens händer, och inte beror av temperatur, luftfuktighet och månens fas...