Avancezklubben med Mats Sterner, VD Hills Golf & Sports Club

 

Den 14 oktober gästas Avancezklubben av Mats Sterner, VD Hill Golf & Sports Club som talar över rubriken
Golf – Kommersiellt eller ideellt?”.

Tid:          Klockan 18.15 (Samling från kl 18)

Plats:      Sal A (Ägget), Vasa-området, Vera Sandbergs Allé 8
                (Vi satsar på att träffas fysiskt denna gång och kommer att följa de krav från Folkhälsomyndighetens som gäller)

Anmäl dig här.


Den 14 oktober gästas Avancezklubben av Mats Sterner, tidigare proffsspelare, tränare och numera VD för affärsverksamheten inom Hills Golf & Sports Club. Mats kommer att adressera en fråga som inte bara gäller golf i dagens läge, utan berör många typer av föreningar. Så här skriver Mats om sitt föredrag som har rubriken:

        Golf – Kommersiellt eller ideellt?

Mitt namn är Mats Sterner och började spela golf på Öijared 1972 då 6 år gammal. Nu 55 år med ett hcp på + 0,7. Vad driver en före detta tourspelare till att skapa Sveriges framgångsrikaste golfverksamhet?

Jag har med mina 49 år upplevt mycket inom golfen. Som professionell har jag två SM-silver och några topp 3 placeringar på Challenge Touren. Efter närmare 15 år som Tourspelare valde jag att sadla om till tränare som senare ledde mig till VD på Hills Golf & Sports Club.

Vad är det då som skiljer Hills från andra klubbar? Vi gillar sporten med traditioner från urminnes tider men vi utmanas samtidigt med att golfen ska ta oss in i framtiden med krav på jämställdhet. Vi ser redan tävlingssammanhang där herrar och damer tävlar mot varandra i samma tävling. (Scandinavian mixed på Vallda tidigare i somras)

Vad är det då som gör att viss golfverksamhet går bättre än andra?

Jag kommer förklara min bild varför kommersiell verksamhet får ett bättre resultat både ekonomiskt som upplevelsemässigt och att ideell verksamhet får allt svårare att vara en form för framtiden.

Jag ser fram emot att träffas och se hur ni ser på framtidens golfklubb och de utmaningar som finns i den struktur som ideell verksamhet står med idag!

Väl mött på Avancezklubben!
Vänliga hälsningar,
CING LA Väst