Gustaf Dalén-föreläsning: Kom och lyssna på Chalmersalumnen som la den tekniska grunden för Spotify.

Inbjudan till Gustaf Dalén föreläsning med en av 2021 års medaljörer, Ludvig Strigeus, fredag den 29 april i Runan, kl. 18:30.

Martin Lorentzon och Ludvig Strigeus har var för sig förtjänat Dalénmedaljen men kombinationen av de båda i förening ger extra tyngd till deras förtjänstfulla insatser. Martin Lorentzon startade musiktjänsten Spotify tillsammans med en partner och Ludvig Strigeus kom 2006 till Spotify och erhöll en central roll i utvecklingen av den tekniska plattformen då han programmerade den centrala tjänsten streamingen av musik och dess Windows-gränssnitt. Medan Strigeus har tyngdpunkt i teknikens utveckling kompletterar Lorentzon med entreprenörskapet. Martin Lorentzon, civilingenjör från V och Ludvig Strigeus är civilingenjör inom datateknik och framstående inom IT och programmering. 

För mer information hänvisas till hemsidan.

Pga Covid-19, sjukdomar och andra åtagande har vi behövt att skjuta på detta event några gånger och denna gång bekräftar vi en av medaljörerna, Ludvig Strigeus. Vi kommer återkomma map Martin Lorentzon.

Den 29e april kommer vi arrangera medaljutdelning till Ludde, en introduktion om Gustaf Dalén innan föredraget av barnbarnet Göran Dalén, och därefter föredrag av Ludde.
Efteråt inbjuds du till mingel i foajén utanför Runan.

Planer på livesändning online finns.

Föreläsningen är öppen för alla och det behövs ingen anmälan.

Varmt välkomna önskar styrelsen för

Chalmersska Ingenjörsföreningen