Inbjuder till studiebesök hos Siemens i Finspång

Chalmersska Ingenjörsföreningens lokalavdelning i Östergötland inbjuder sina medlemmar och medlemmar i Östergötlands Tekniska Förening till studiebesök till Siemens i Finspång den 20 februari klockan 15. 

Hos Siemens i Finspång sker både teknikutveckling och tillverkning av industriella gasturbiner i världsklass.


Program: 
-
Inskrivning vid huvudreceptionen kl. 15.00 
-Säkerhetsinformation 
-Kaffe 
-Föredrag om Siemens gasturbiner och teknikutveckling med Jenny Larfeldt 
-Visning av AM-verkstaden
-Avslut innan kl. 18:00

 

AM-verkstaden
AM står för Additive Manufacturing. På svenska benämns det additiv tillverkning då man producerar nya produkter med hjälp av olika typer av 3D-skrivare. Siemens var tidigt ute med att testa nya additiva tillverkningsmetoder och den första 3D-skrivaren köptes redan 2009. Additiv tillverkning öppnar nya möjligheter för konstruktion och design av gasturbinkomponenter som inte går att tillämpa med traditionella bearbetningsmetoder.

 

Anmälan: 

Anmälan gör man till Henrik Brodén på e-post liiribroden@hotmail.com eller på telefon 070-282 50 83 senast 18 februari. Antalet platser är begränsat till 20 personer. Har du behov av att samåka eller att du kan erbjuda samåkning vill vi att du flaggar för detta i samband med anmälan. 

 

Hitta platsen:

Vi samlas utanför Siemens huvudingång markerad med R i kartan nederst i denna inbjudan, en liten stund innan kl. 15:00. Gemensam inskrivning i receptionen. 
Gatuadress är Slottsvägen 11 i Finspång. Det finns parkeringsmöjligheter i närområdet men vi uppmanar till samåkning om möjligt

 

 

Jenny Larfeldt

Jenny Larfeldt arbetar med förbränningsteknisk utveckling av gasturbiner på Siemens Industrial Turbines i Finspång. Jenny Larfeldt är också adjungerad professor på avdelningsen för Förbränningsfysik vid Lunds Tekniska Högskola.