Boka in Geronimo i kalendern redan nu!

Årets höjdpunkt i Halmstad 2018 blir Chalmersspexet Bob ”Geronimo” som kommer att spelas upp i Figarosalen på Halmstad Teater fredagen 23 november kl 18.30 med efterföljande traditionsenligt spexkalas i Festsalen på Halmstads Teater. Missa inte tillfället att se det i år 70-årsjubilerande Chalmersspexet hemma i Halmstad och att som medlem få gå på spexkalas.

Inbjudan till alla medlemmar sänds ut efter semestern men boka in datum redan nu i kalendern!

Hallandsavdelningens årsmöte den 14 maj kombinerades med studiebesök på Högskolan i Halmstad, där vi fick en mycket intressant presentation och rundvandring mellan de lite mer publika labben HCH, ECD, DLC och FAB-lab. HCH hanterar hälsoteknikfrågor, ECD är ett lab för test av elektronisk utrustning som kommer både grundutbildningen och näringslivet till glädje. DLC arbetar med digital teknik för lärande och är viktig inte minst för de olika lärarutbildningarna på Högskolan.

Slutligen besökte vi FAB-lab som inspirerats av den första motsvarigheten på MIT. Här fick vi se mängder med olika teknologer som byggde produktmodeller med hjälp av allsköns maskiner, 3D-skrivare med mera.

Årsmötesförhandlingarna hölls på våning 22 i det intilliggande Trade Center och inleddes med en tyst minut för vår högt uppskattade medlem och vän, tillika vice ordförande, Stig Magnusson CIV48 som lämnade oss förra året kort tid efter det att han sett sitt 70:e Chalmersspex. Vi kommer särskilt minnas hans trevliga berättelser om hur han som kårstyrelseledamot var med vid premiären av det första Chalmersspexet Bojan 1948.

Vid årsmötet valdes undertecknad Ulf Johansson, CIV83, TeknlicA86, till ordförande, Hans-Erik Eldemark, CIE77, till sekreterare och Kenth Olsson, CIM74, till klubbmästare. Staffan Claesson CIV77 valdes till vice ordförande och Bengt Johansson, CIV69, omvaldes som kassör. Till suppleanter i styrelsen valdes Pontus Lindström, IngM92, Bengt Tönsgård CIM75 och Arne Hansson ArkA79.

Prisutdelning. Vår sedvanliga prisutdelning till Högskolans i Halmstads Utvecklingsingenjörer ägde rum den 25 maj. Priskommittén bestående av Bengt Johansson, V69, Nils-Ola Eklund, M74 och Kent Olsson, M74 belönade följande projekt:

Första pris, i form av en påse med guldpengar, gick till projektet Takkoncept utfört av Rasmus Larsson. Aha-upplevelsen är att taket monteras utan synliga spikar eller hål. Knorren är att det är lätt att eftermontera detaljer utan att förstöra taket.

Andra pris, bestående av en något mindre påse med guldpengar, gick till projektet optiSeal utfört av Susanne Olsson och Elin Adolfsson. Aha-upplevelsen är att man hittat ett problem i en högteknologisk produkt. Knorren är den enkla lösningen.