Hösten i Stockholm

Fråga: Vad kallas det när en apa sätter i halsen?
Svar: Tvärbanan!

För utsocknes eller den nyinflyttade kan jag berätta att tvärbanan (banan som i spårbunden trafik, inte frukt!) är spårvagnslinjen som förbinder södra delarna av Stockholm med de norra.* Den tar mig mellan hemmet och jobbet och på den ägnar jag en hel del tid åt att tänka på vad vi ska hitta på i CING Sthlm. Jag har många idéer liksom resten av styrelsen och vi vill lägga vårt engagemang på rätt saker!

Det är en utmaning att veta vad som gör alla typer av chalmerister intresserade! Vi vill kunna erbjuda nåt för alla! För att veta vad som gör våra medlemmar extra glada så tog vi i styret fram en enkät för att känna er på pulsen. Vad lockar? Föredrag, sittningar, professionella nätverk eller kanske en introduktion till Stockholm för nyinflyttade? Enkäten är öppen för medlemmar såväl som potentiella medlemmar. Den finns på vår hemsida, i medlemsmail och på vår facebooksida. Se till att ta några minuter nu under sommaren för att besvara den och säg gärna till dina kamrater att göra detsamma!

Efter vårt sommaruppehåll planerar vi att starta höstens verksamhet med en kräftskiva och en mottagningsdag. Den sistnämnda är ett nytt initiativ och vi kommer ta inspiration av de svar vi får in från vår enkät.

Arbetshypotesen i skrivande stund är att starta dagen med platsbesök i samband med lunch, en mindre stadsrundvandring och att avsluta dagen med mingel på lokal samt middag. Alla tämligen nya i Stock- holmsområdet är extra välkomna att delta! Alla lite mer hemtama är också extremt välkomna för att dela med sig av sina historier om staden och tips för hur man som ny navigerar i både arbetsliv och bland samtliga öar!

Med detta önskar jag alla en härlig sommar och hoppas att vi ses i början av ”höstterminen”! Som alltid är chalmerister på besök i huvudstaden varmt välkomna!!

Therese Eriksson, I09 DR16

*Alla extra bra skämt behöver en förklaring