Månadsbrev med senaste nytt från Lokalavdelning Väst

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I FEBRUARI 2021

Lars Stålheim

Bäste Chalmerist!

Ute gnistrar det i trädkronorna och vintersolen smeker försiktigt marken sista dagarna i januari. Min fru och jag lockas till en långpromenad. Alla isarna här i Öjersjö har frusit till och lockat fram åkare med skridskor i alla modeller. Det kan vara snudd på rekord, många är ute på isarna. Naturen lockar som alltid, och såklart här ute slipper vi coronarestriktionerna och datormonotonin. Förstår att detta gäller natursjöarna i större delen av Västergötland. Bekanta i Halmstad, Karlstad och Ulricehamn åker skidor, medan vi här kan njuta av blanka salsgolv. Jag hoppas ni alla har möjligt att tillskansa er en del av naturens skönhet.

Som nytillträdd ordförande för Lokalavdelning Väst känner jag att energin att komma ut, umgås och vara aktiv är stor och omfattar alla personer i Chalmersska Ingenjörsföreningen. Tyvärr ser det ut som vi får begränsa umgänget till bildskärmar, tangentbord och mikrofoner ytterligare ett litet tag. Årsmötet i november med efterföljande spex och middag visar att detta går, och går bra! Åtminstone om man får glada toastmasters och några bra tekniker bakom rattarna. Tack Peter och övriga styrelsen för att ni vågade och visade att det går om man vill.

Vi i LA-väst är därför sporrade över att följa upp med fler videomöten under våren. Den 28 januari hade Avancezklubben nöjet att presentera Carina Edblad som är VD för Thomas Betong. Under februari kör även senior-Emil igång med tisdagsmötena och ledarskapsnätverket Avancez. Se hemsidan Avancez.se för detaljer och anmälan.

Vi i styrelsen är glada för alla som är aktiva inom våra olika programområden. Det är detta som håller igång senior-Emil, Avancezklubben, Entreprenörsklubben, Ledarskapsnätverket m.fl. aktiviteter. Under året avser vi även att starta ett nätverk runt hållbar utveckling. Har du frågor eller vill bidra inom något av områdena tag gärna kontakt med någon av oss i styrelsen, t.ex via cing.vast@gmail.com.

Flera av er har uttryckt önskemål att vi ska fortsätta med videomöten även efter att alla restriktioner har försvunnit. Enkäten som flera har besvarat är ännu inte utvärderad, men självklart ska vi utveckla detta, här ser vi även möjlighet att knyta ihop chalmerister inte bara i Västsverige utan även över klotet.

Månadens nyhet inom teknikområdet som grep mig mest, var nog kvinnan som fått två nya händer. Redan dagen efter operationen kunde hon röra fingrarna, detta är stort! De flesta medierna lyfte fram de kirurgiska prestationerna, ett lagarbete med hela 30-talet inblandade. Men frågan är om inte användningen av augmented reality (AR) var den största nyheten. Under 7 års tid har forskare på Chalmers stöttat kvinnans muskelträning, för att förbereda och underlätta rehabiliteringen. Personligen tror jag vi kommer att se mer av detta samarbete i framtiden.

Må gott
Lars Stålheim Fd83
Ordförande LA-väst

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I NOVEMBER 2020

Hej Chalmerister!

Tack till alla som deltagit och medverkat i årets aktiviteter. Det blev en aktiv höst med en välbesökt digital Höstmötesdag och ett flertal digitala möten. Man kan säga att vi nu står på tre ben; Ledarskapsnätverket Avancez, Senior-Emil och Avancezklubben.

Ledarskapsnätverket Avancez, som är vårt senaste projekt, tar fart och är redan en succé. Vi hade ett väldigt uppskattat möte förra veckan, och Sofia, Arne och Michelle har fått mycket positiv feedback. Deltagarna säger bl.a. att det var ett jättebra initiativ, bra arrangerat och smart utnyttjande av zoomfunktionaliteten. Det kommer nya möten i både februari och mars, så det är bara att hänga på.

Senior-Emil har haft flera bra möten under hösten, bl.a. hade vi nyligen besök av Professor Björn Jonsson och Doktor Bobo Feng, som presenterade årets nobelpris i Fysik och Kemi. Efter årsskiftet fortsätter Svante och bestyrelsen med nya spännande möten. Först på scen blir Filip Johnsson, professor i energiteknik, som berättar om energi, miljö och koldioxidlagring.

Vidare är det väldigt roligt att kunna berätta att nu kommer Avancezklubben tillbaka, även om i en lite annorlunda kostym. Arne lovar att så långt möjligt behålla det uppskattade upplägget med intressanta talare och ett trevligt eftermingel, men nu i digital form. Vår första träff genomförs torsdagen den 28 januari och då träffar vi Carina Edblad, V87, VD för koncernen Thomas Betong. Håll utkik efter anmälningslänken i kalendariet på hemsidan så ses vi på det nya året.

Då är det dags att plocka fram juldekorationerna. För mig innebär det som vanligt att ta fram den jultomte som jag fick av Emiliaföreningen för 49 år sedan. Jag fick den när jag hade glöggbjudning för ett tjugofemtal Emilior, som hade hörsammat min inbjudan till rum 715 på Chalmers Studenthem. Så roligt vi hade!!

God Jul och stort tack för mig!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I NOVEMBER 2020

Hej Chalmerister!

Tack för trevliga kommentarer med anledning av den genomförda digitala Höstmötesdagen, som började med vårt årsmöte och avslutades med stort Höstkalas. Men för att använda ett gammalt uttryck; Det är gästen som gör festen… Tack för att ni kom!

På årsmötet valdes styrelse för 2021, och den kommer att bestå av Lars Stålheim, ny ordförande, samt Arne Billestedt, Lars Bern (ny), Matilda Halldén, Sofia Alexandersson, Staffan Mossberg (ny) och Svante Bergö. Vi önskar nya ledamöter välkomna och hela styrelsen lycka till!

Efter vårt och moderföreningens möten var det Chalmersföreläsning, presentation av Jubileumsstipendiater och Gustaf Dalénmedaljör. Därefter kunde vi alla luta oss tillbaka i sofforna och njuta av Chalmersspexet Carl von Linné, innan vi gick på digitalt Höstkalas. Jag skrev i vårt förra månadsbrev att möjligheten att nu träffa andra Chalmerister har minskat – och ökat. Det senare gällde på Höstkalaset, som visade sig vara en fantastisk möjlighet att träffa såväl nya som gamla vänner. Detta möjliggjordes genom att vi växlade mellan att träffas i storgrupp och i mindre grupper. Vi kom från ett tiotal lokalavdelningar i Sverige, Europa och USA. Många i Göteborgstrakten passade på att avnjuta en härlig trerätters meny som de hade beställt hos Wijkanders.

Vi har nu glädjen att informera om att vårt nya initiativ Ledarskapsnätverket Avancez har sin första digitala träff den 10 december. Nätverket kommer att erbjuda inspiration, personlig utveckling och möjligheten att bolla ledarskapsutmaningar med andra Chalmersalumner. Så har du ett intresse för ledarskap, passa på att anmäla ditt intresse redan nu så får du mer information.
https://lnkd.in/eX3zwaZ.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I OKTOBER 2020

Hej Chalmerister!

Möjligheten att träffa andra Chalmerister har minskat – och ökat. Förutom Senior-Emils digitala möten kan man besöka andra lokalavdelningar. Som exempel kan jag berätta att flera av oss varit på Bergslagens Digitala Pubkväll och även på Kontinentaleuropas årsmöte. Roligt att träffa lite chalmerister man inte möter så ofta, om man nu skall försöka se några positiva konsekvenser av Corona.

Tyvärr ser det inte ut som att vi skall kunna återgå till normal verksamhet på ett tag, men vi försöker göra det bästa av det mesta. Just nu tittar vi på att hitta en lämplig form för att återuppta Avancezklubben och då i digital miljö. Men redan tisdagen den 13 oktober kl.18 återkommer Senior-Emil Online – självklart öppet för alla - genom att presentera Elsa Widding, V96, som kommer att tala om klimatet förr, nu och imorgon. Missa inte det! Senare i höst blir det möten den 3/11, 17/11 och 1/12. Se vidare på hemsidan.

Höstmötet den 7 november, som vi ordnar tillsammans med moderföreningen, kommer förutom själva mötesförhandlingarna att omfatta en föreläsning av en Chalmersforskare, presentation av årets Jubileumsstipendiater och Gustaf Dalénmedaljör, spexföreställning och sedan Höstkalas. Allt digitalt! Mer information och anmälningslänk kommer på hemsidan.

Det känns väldigt bra att kunna informera att Ärtsoppa på Wijkanders är igång igen, som vanligt första torsdagen i månaden. Dessutom har man för oss som gärna vill träffas på riktigt men undvika lunchrusningen ett förlängt öppethållande vid alla torsdagsluncher. Tanken är att man då i lugn och ro med viss distans skall kunna äta lunch och träffa sina kompisar. Öppet till 14.30. Välkomna!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I SEPTEMBER 2020

Hej Chalmerister!

Hoppas ni trots omständigheterna har haft en bra sommar. Nu är höstterminen här, och aktiviteterna startar så vackert. Redan den 23 juli hade Senior-Emil ett webinar med Professor Martin Bergö som talade om Myter och vetenskap om antioxidanter och cancer. Och förra tisdagen hade Senior-Emil höstens första månadsmöte, även det digitalt, då vi fick träffa Rune Andersson, tidigare ChS kårordförande och mycket annat. Rune berättade engagerat om bl.a. sin karriär och Chalmersbakgrund. Det blev ett mycket uppskattat möte.

Visst känns det lite osäkert hur hösten skall bli, men vi jobbar med programmet och föreslår att du följer hemsidan. Detta gäller all vår verksamhet. Har du synpunkter är du välkommen att höra av dig. Många frågar hur det blir med Höstmötet. Vi jobbar med att genomföra det, men hur, ja det beror på omständigheterna de kommande månaderna. Datum för mötet är i alla fall satt till den 7 november. Ni har väl sett på hemsidan att man nu t.o.m. kan vara med på Bergslagens digitala pubkväll, och på hemsidan kan du också hitta tips på flera intressanta program arrangerade av IVA. Det handlar om t.ex. Det nationella elnätet – hur kan kapaciteten ökas?

Är du intresserad av ledarskap? Spana in CINGs nya ledarskapsnätverk som kommer att starta upp i höst. Nätverk är viktiga oavsett var i karriären vi befinner oss. CINGs ledarskapsnätverk erbjuder inspiration, personlig utveckling och möjligheten att bolla ledarskapsutmaningar med andra Chalmersalumner. Vi kommer att träffas flera gånger per år i varierande forum. Håll utkik på hemsidan och LinkedIn för mer information och intresseanmälan.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I JUNI 2020

HEJ CHALMERISTER!

Ja då har vi firat Sveriges nationaldag, denna gång utan större folksamlingar. Vi får verkligen hoppas att det blir som vanligt igen nästa år. Moderföreningens vårmöte blev online, och även om man saknade allt runt omkring själva mötesförhandlingarna, så var det väl värt ett besök. Vi fick bl.a. lyssna på när Paul Welander diskuterade CING, Studentkåren och Högskolan. Vidare presenterades årets Gustaf Dalén-medaljör; Staffan Truvé, F84, och en ny hedersledamot; Bo Hedfors, E68.

Vi är många som saknar mötena på Avancezklubben, Senior-Emil och Ärtsoppa på Wikanders. Men nu känns det ändå som att vi kan hoppas på att olika restriktioner kommer att kunna lättas på. Under tiden förbereder vi för en höst med ett bra program. Planen är att Senior-Emil kommer igång den 1 september. Hur det kommer att genomföras beror på läget då. Avancezklubben dröjer några månader till, beroende på att dessa möten har längre ledtider. Vi har också börjat att planera för Höstmötet, men datum är ännu inte bestämt. Redan före Corona hade vi sjösatt ett par projekt med syfte att bredda vårt utbud av aktiviteter. Det jobbet pågår. Målet är att kunna visa upp detta efter sommaren. Håll alltid ett öga på hemsidan!

Även i år vill teknologerna på Elektroteknik fortsätta att involvera oss alumner i mottagningen som seniorphaddrar (= alumner med examen efter ca 2005). Behovet av kontakt med alumner för de nyintagna kommer att vara större än någonsin. Elektroteknik kommer i år att slås samman med Medicinsk Teknik, så antalet nya teknologer till detta program är 130 mot tidigare 65. Vi vet i skrivande stund inte hur mottagningen kommer att gå till, men om du vill veta mer om rollen som seniorphadder och känner att du skulle kunna bidra i arbetet för att stödja de nya teknologerna, kontakta då Arne Billestedt, CING Väst, arne.billestedt@gmail.com.

Behöver du ett gott skratt rekommenderar vi Senior-Emils Morgonpepp; www.swingx.se

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I MAJ 2020

HEJ CHALMERISTER!

Det blev en annorlunda Valborg, och jag är säker på att vi kommer att komma ihåg den. Var och en på sitt sätt. Vi drabbas alla av konsekvenserna av Corona. Mer eller mindre. En del av oss är riskgrupp och skall därför vara extra försiktiga. Andra är permitterade, jobbar hemifrån eller är påverkade på annat sätt. Men det kommer andra och bättre tider, var så säker!

Missade du att nominera till stipendiet från CINGs jubileumsfond? Nu får du en ny chans. Har du eller någon du känner gjort något för att stärka kontakten mellan studenter och alumner? Samlat in pengar till ett kårhus i Härryda? Varit med och utvecklat något annat forum där chalmerister kan utbyta erfarenheter? Då kanske det är ni som är värda ett stipendium på 10 000 kronor! För att nominera dig själv eller någon annan, skicka in din nominering till CINGs jubileumsfond. Du kan nominera en eller flera studenter eller alumner genom att mejla din motivering samt dina kontaktuppgifter till jubileumsfonden@cing.chalmers.se senast den 11 maj.

Förra veckan hade mitt favoritprogram ”Bättre än en femteklassare” besök av Jonas von Essen, tvåfaldig världsmästare i minne. Han lyckades väl, och som en av få gick han hela vägen till 250 000 kr, som han skänkte till välgörande ändamål. Vill du förbättra ditt minne? Enligt Jonas kan alla det. Det borde man gjort före Chalmers, men nu får vi utnyttja Coronatiden. Jonas bjuder på tre gratislektioner. Gå in på https://www.jonasvonessen.se/lektion1 Lycka till! Vill du veta mer om Jonas, se https://www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/varldsmastare-lar-dig-att-minnas.aspx

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart

CING Västs styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I APRIL 2020

Hej Chalmerister!

Jag hoppas att ni mår efter omständigheterna väl och härdar ut. Det känns tråkigt att vi inte kan träffas på Avancezklubben eller Senior-Emil på ett tag. I dessa tider av social isolering är det viktigt att ändå hålla kontakt med varandra och omvärlden. Nu är en bra tid för ett telefonsamtal till någon du brukar mingla med – eller en kurskompis du inte sett på länge. Och varför inte en virtuell fika eller middag? Andra förslag på aktiviteter jag fått är att starta en bok- eller filmklubb, spela schack online eller deltaga i ett online-seminarium.

Vi har blivit tipsade om ett frukostseminarium online den 16 april från GREAT Health Tech, som handlar om digitalisering som möjliggörare för en vård i världsklass – lärdomar i kölvattnet av coronapandemin. Läs mer och anmäl dig via https://great-it.se/event/great-healthtech-seminarium/

Jag vill också passa på att rekommendera TED Talks, https://www.ted.com, där du kan hitta massor av intressanta föredrag. Mina absoluta favoriter är
 • Do schools kill creativity med Sir Ken Robinson; https://www.ted.com/talks/sir_ken_robinson_do_schools_kill_creativity?referrer=playlist-the_most_popular_talks_of_all
• How to run a company with (almost) no rules med Ricardo Semler; https://www.ted.com/talks/ricardo_semler_how_to_run_a_company_with_almost_no_rules

Med detta önskar vi er alla en Glad Påsk !!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I MARS 2020

Hej Chalmerister!

Jag hoppas att ni trots omständigheterna har det bra. COVID-19 har förändrat livet för oss alla och som ni förstår så kommer vi nu att ställa in våra aktiviteter för en tid. Notera därför att det inte blir någon Avancezklubb den 26/3 och inte heller något Senior-Emil den 7/4. Hur det blir framöver kommer att framgå av kalendariet på hemsidan.

De flesta av oss trodde nog inte att vi skulle få uppleva dagens situation, men lyssna gärna på vad Bill Gates sa för fem år sedan. Gå in på Ted Talks…

https://www.ted.com/talks/bill_gates_the_next_outbreak_we_re_not_ready

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I FEBRUARI 2020

Hej Chalmerister!

I fredags var en del av oss och lyssnade på Gustaf Dalénmedaljören Pernilla Wittung Stafshede, K92 och Tekn dr KoK96, när hon höll sin föreläsning ”Från proteinveckning och sjukdomar till jämställdhet inom akademin”. Det var en strålande föreläsning, som följdes av trevligt mingel och eftersnack på Wijkanders. Tack Pernilla! 

I januari hade vi årets första möte i Avancezklubben. Ägget, lokalen i I-huset där vi brukar träffas, var i stort sett fullsatt när vi fick lyssna på Göteborgsoperans tekniska chef Åsa Jansson, M99. Åsa berättade för oss om livet på Göteborgsoperan och vad som egentligen händer bakom scenen. En mycket intressant kväll, och det verkar som vi har många operavänner i föreningen. Mötet kommer att följas upp med två studiebesök på plats för att få se vad det handlar om.

Bara några dagar senare var det Senior-Emil - som vanligt välbesökt. Start med mingel innan vi fick lyssna på Staffan Truvé, F84, grundare av Recorded Future. Staffan gav en uppskattad och spännande presentation, ”Fiberhot och hur man undviker dem”. Publikens stora intresse var tydligt, det märktes även vid efterminglet. Redan igår var det dags igen. Då fick vi träffa Magnus Rösman, I96. Då handlar det om ”Regi Elvis – Från Chalmersspexet till Melodifestivalen”. 

Håll ögonen på hemsidan. Där annonserar vi alla våra evenemang.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I JANUARI 2020

Hej Chalmerister!

God fortsättning på det nya året! Nu drar våra aktiviteter igång igen.

Är du en operavän? Vi har en väldigt fin opera i Göteborg, men har du funderat på vad som krävs för en lyckad föreställning? Bra scenframträdanden är självklart en förutsättning, men räcker det? Göteborgsoperan är fantastisk även vad det gäller teknik. Detta har du möjlighet att lära dig mer om redan nu på torsdag när Avancezklubben får besök av Göteborgsoperans tekniska chef Åsa Jansson, M99. Detta kommer senare att följas upp med ett studiebesök på plats. Gå in på hemsidan och anmäl dig.

Vad händer mer? Årets första Senior-Emil hälsar dig välkommen på tisdag 4 februari. Minglet börjar redan 17.30 och kl.19.00 kan du lyssna på Staffan Trouve, F84, grundare av Recorded Future. Senior-Emil, vår bästa mingelplats, välkomnar Chalmerister i alla åldrar. Ingen föranmälan krävs.

Håll ögonen på hemsidan. Där annonserar vi alla våra evenemang.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I DECEMBER 2019 

Hej Chalmerister!

Mitt i luciafirandet gav Chalmers oss möjlighet att lyssna på en av nobelpristagarna i fysik, Didier Queloz, som var med om den första upptäckten av en exoplanet. Dessutom var det prisutdelning i Rädda Ägget. Stolta 5-teklassare fick skaka hand med en nobelpristagare!

Ni missade väl inte allt detta!?

Ja, nu närmar sig jul och ett kort uppehåll i våra aktiviteter. Men det dröjer inte så länge tills vi ses igen. Torsdagen den 30 januari får Avancezklubben besök av Åsa Jansson, M99, Teknisk chef på Göteborgsoperan, och i februari har vi nypremiär för såväl Senior-Emil som Ärtsoppa på Wijkanders. Se vidare i kalendariet.

Som utlovat, en kort presentation av de nya i vår styrelse:

Daniel Fjällborg Kfkb 18

Är från och går under namnet Kiruna. Läser nu lärande och ledarskap. Spexfantast som varit aktiv i bl.a. Vera-spexet i 5 år och är nu vice ordförande, Spexmästare, i uppstarten av det nya Chalmersspexet 2020.

Matilda Halldén Z 18  

På dagarna kvalitetssäkrar jag autonoma logistiksystem och på kvällar bakar jag bröd. Har engagerat mig mycket i studentlivet och brinner för arbetsmarknadsfrågor. Jag gillar människor, att lära mig nya saker och att läsa.

Sofia Alexandersson M 18

Leder ett team konsulter som stöttar några av Sveriges största medtech och life science företag med biomekaniska analyser. Uppvuxen på den svenska landsbygden omgiven av djur och natur. Blir motiverad av att arbeta med engagerade personer som vill vara med och göra skillnad.

Med detta önskar vi er God Jul och Gott Nytt År!!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I NOVEMBER 2019 

Hej Chalmerister!

Vi hade ett fantastiskt firande av Gustaf Dalén med efterföljande Höstmöte, Veraspex och Kalas. Det var synd att vi inte kunde ta emot fler av er. Allt var fulltecknat!

Vår nästa aktivitet är Avancezklubben på torsdag i denna vecka. Då får vi träffa Lena Olving M81, med erfarenheter från ledande positioner inom Volvo, Saab och Mycronic - med andra ord, högteknologiska och konkurrensutsatta industrier. Lena kommer att berätta om sitt yrkesliv, utmaningar, glädjeämnen, lärandet och ledarskapet. Anmäl dig på hemsidan.

Vi har ännu inga evenemang inbokade i december, men det finns en plan. Om den går i lås, så kommer det att presenteras under Aktiviteter på hemsidan.

På höstmötet valdes det in nya ledamöter till styrelsen. Dessa är Daniel Fjällborg Bt18, Matilda Halldén Z18 och Sofia Alexandersson M18. Närmare presentationer följer i kommande månadsbrev. Mycket välkommen i styrelsen!! Kvar från tidigare är Arne Billestedt, Johan Tärbo, Peter Tengelin och Svante Bergö. Tackar för sig och lämnar gör Claes Rehmberg och Sean Hoang – och vi tackar dem för nedlagt arbete. Stort tack!

I mitt förra månadsbrev hade tryckfelsnisse varit framme, och det blev fel namn på Anders Sjöberg. Jag ber om ursäkt för det! Alla förstod säkert, men rätt skall vara rätt.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I SEPTEMBER 2019 

Hej Chalmerister!

På senaste SeniorEmil berättade Anders Sjögren hur det gick till när Chalmers 1994 blev stiftelsehögskola. Det var utan tvekan mer spännande och fler turer bakom än vad många kanske föreställt sig. Vi skall vara tacksamma för att det gick som det gick. En uppskattad föreläsning och en trevlig kväll på Wijkanders…

Men vad händer framöver? Närmast har vi Avancezklubben den 10 oktober, då vi får besök av Per Lindstrand, som kommer att berätta om ”My life as a lighter-than-air manufacturer for 43 years.” Även denna kväll kan bli mycket spännande. Glöm inte anmäla dig.

Sedan ser vi fram emot Höstmötet, ja hela lördagen den 9 november. Först kommer vi att fira Gustaf Dahlén 150 år. Därefter följer vårt och moderföreningens höstmöten, varefter du får möjlighet att gå på spexpremiär. Kvällen avslutas med kalas på Wijkanders. Gör din anmälan via hemsidan. Notera att det är separata anmälningar för Gustaf Dalén-firandet resp. spex och kalas. När du gör din anmälan är det viktigt att du får en bekräftelse på att du har anmält dig. Annars har du gjort fel och kanske inte är anmäld! Gör rätt för vi vill gärna träffa dig den 9 november.

I mitt förra månadsbrev gav jag fel datum för Avancezklubbens kommande möte med Lena Olving. Det skall vara torsdagen den 21 november och inget annat. Välkomna!
 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I AUGUSTI 2019 

Hej Chalmerister!

Richard Branson kommer inte! – Men det gör Chalmeristen Per Lindstrand. Han kommer till oss på Avancezklubben den 10 oktober.

In January 1991, Per Lindstrand and Sir Richard set two new world records for distance and duration completing the longest flight in lighter-than-air history by piloting their Pacific Flyer balloon 6,761 miles from Japan to Northern Canada. Then in December 1998, partnered by Sir Richard, Per flew for seven days and covered 20,000 kms in a Rozière balloon from Morocco to Hawaii.

Ja nu är hösten i antågande, men hav tröst, då drar även CINGs aktiviteter igång. Redan denna vecka har vi terminens första Senior-Emil och även Ärtsoppa på Wijkanders. Detaljer om detta hittar du som vanligt i kalendariet.

Avancezklubben har ett intressant program i höst. Vi börjar som sagt med Per Lindstrand den 10 oktober. Det blir en spännande kväll, som avslutas med mingel på Wijkanders. Nästa stora kväll blir torsdagen den 26 november, när vi får besök av Lena Olving, Chalmerist med en lysande karriär inom svenskt näringsliv. 

Vidare har jag nöjet att informera att årets Höstmöte med efterföljande spex och middag har i år planerats till lördagen den 9 november. Före mötet kommer vi att fira Gustaf Dalén. Mer om detta hittar du också i kalendariet.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I JUNI 2019 

Chalmerister!

Den 16 maj sa vi tack och hej för den här terminen, och då var det full aktivitet. Avancezklubben hade vårens sista möte med INGENJÖRER UTAN GRÄNSER och efterföljande mingel på Wijkanders. Där var det dessutom Jazz med Sparris och Riesling. En hel del okända ansikten syntes bland sparrisen, och det visade sig att någon hade inviterat ett gäng gamla arbetskollegor för en reunion. Alltid roligt med mycket folk på Wijkanders. 

I och med detta vill vi från styrelsen tacka er alla som under våren varit på våra arrangemang. Det är er närvaro som bekräftar vårt arbete. Nu blir det sommarfritt och vi hoppas att ni alla skall få en härlig sommar med (lagom) sol och (mycket) bad. 

Ni som är golfare, missa inte VM i Golf för Chalmerister onsdagen den 26 juni. Se hemsidan för anmälan och Kalendariet för mer info om anmälningen.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I APRIL 2019

Chalmerister!

Jag hoppas ni hade en fin påsk, vädret skapade i alla fall goda förutsättningar, och nu kan vi se fram emot Valborgsfirandet med mösspåtagning, Cortege och alla andra trevligheter….

Sedan är det plötsligt maj månad, och den ser ut att bli händelserik. Redan torsdag den 2 maj har vi terminens sista Ärtsoppa på Wijkanders, och efterföljande tisdag är ni välkomna till Senior-Emil. Därefter är det inte långt till lördagen den 11 maj då det är Vårmöte. En dag full av aktiviteter. Det börjar redan på morgonen med en föreläsning om AI och slutar med stort kalas i kårhuset. Se vidare i kalendariet. Senaste anmälningsdag närmar sig… 

Torsdagen den 16 maj blir det våravslutning. Då har Avancezklubben nöjet att presentera INGENJÖRER UTAN GRÄNSER. Vi får träffa chalmeristerna Marianne Grauers, Jan Burenius och Annaam Butt som presenterar hur Ingenjörer utan gränser arbetar. Bokningsbart inom kort. Efter presentationen blir det mingel på Wijkanders. Vi bjuder på musik av Swingx samtidigt som Wijkanders har Riesling & Sparrisvecka. Glöm inte CING-kortet som ger bra rabatt på både mat och dryck.

Efter våravslutningen rekommenderar vi att ni ägnar er åt passande friluftsliv medan vi drar oss tillbaka för att förbereda höstens aktiviteter. Redan nu kan vi avslöja namnen på två chalmerister som kommer att gästa Avancez-klubben. Ni kommer att få träffa Lena Olving, känd från Volvo, Saab, Mycronic m.m. Lyssna gärna på hennes underhållande sommarprat 2010; https://sverigesradio.se/avsnitt/69106 Ni kommer även att få träffa Per Lindstrand, känd bl.a. för sina spektakulära ballongfärder tillsammans med Sir Richard Branson. Läs mer om Per på https://www.lindstrandtech.com/company/per-lindstrand/

Kalendarium maj 2019 
Tor 2 maj 13:00 Ärtsoppa på Wijkanders 
Tis 7 maj 17:30 Senior-Emil 
Lör 11 maj Hela dagen Vårmöte 
Tor 16 maj 18:00 Våravslutning med Avancezklubben och Swingx med Riesling & Sparris på Wijkanders 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I MARS 2019

Chalmerister!

Många var det som kom och lyssnade på Leif Johansson i torsdags. Leif talade om ”Svenska företag i en multipolär värld”. Ett fantastiskt framträdande och en mycket intressant kväll! Föredragshållaren belönades självklart med vårt eftertraktade diplom. Nästa möte i Avancezklubben är på torsdagen den 11 april, då vi får träffa Mikael Haglund, CTO IBM Svenska AB. Mikael kommer att tala om artificiell intelligens, blockkedjor, neuromorfiska system, makroskop och mycket mer. Detta blir den ultimata kvällen för oss som vill få svar på frågan ”Vart är vi på väg?”. 

Men redan denna vecka samlas vi på Senior Emil, Ärtsoppa på Wijkanders och sist men inte minst; ”Fössta tossdan i mass”, vilket nu är vår traditionella After Work för Smålänningar - och alla andra Chalmerister! Då bjuder vi på ”massipantååta” och musik av Jazz4 Fun. Same procedure as last year! Ta med en kamrat! Mer info hittar du på hemsidan.

Som en direkt följd av Avancezklubben ” Entrepreneurship. By Chalmers. ” i januari så pågår nu bildandet av Entreprenörsklubben Avancez. Syftet är att öka intresset för innovation och entreprenörskap bland klubbmedlemmar och CING, samt att etablera en tydlig samverkan mellan Entrepreneurship by Chalmers och Chalmersska Ingenjörsföreningen för ömsesidig nytta mellan grupperingarna. Vi söker nu ett antal chalmerister som är intresserade av att delta i projektet. Ring gärna Arne Billestedt på 0761-113740 om du vill veta mer.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I JANUARI 2019

Chalmerister!

God fortsättning på det nya året! Vi hoppas kunna ge dig många intressanta möten och fin gemenskap med andra Chalmerister… 

Entreprenurship. By Chalmers. är Chalmers satsning för att göra Chalmers till ett ledande entreprenöriellt universitet. I Chalmers varumärkesstrategi är ett av benen och satsningarna fram till 2029 just entreprenörskap. Chalmers har under åren producerat många olika verksamheter inom områden som forskning, undervisning, investeringar och inkubation som alla stärker entreprenörskap på hög nivå. För att samla allt till ett koncept så skapades Entrepreneurship. By Chalmers. På Avancezklubben torsdagen den 24 januari kan du lära mer om detta. Presentatörer är Linnéa Lindau, VD Chalmers Ventures AB, Maria Elmqvist, Prefekt samt biträdande professor vid Teknikens ekonomi och organisation och Jan Burenius, Chalmers Ventures AB. Platsen är Veras Gräsmatta. Därefter blir det mingel på Wijkanders, där vi kan äta, dricka och lyssna på Swingx.

Välkomna! 

Anmäl er på hemsidan. 

Även februari erbjuds intressanta och trevliga möten. Vi tänker inte störa under Göteborgs Internationella Filmfestival, men sedan blir det: 
Tisdag 5 februari 17:30: Senior-Emil 
Torsdag 7 februari 13:00: Ärtsoppa på Wijkanders 
Torsdag 28 februari 18:00: Avancez-klubben med Leif Johansson, M77 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I DECEMBER 2018

Chalmerister!

Efter en händelserik höst närmar vi oss nu Jul och Nyår. Efter helgerna blir det full fart igen. 

Vi startar med Avancezklubben torsdagen den 24 januari kl.18.00, då vi bjuder på Entrepreneurship by Chalmers. Presentatörer är Linnéa Lindau, VD Chalmers Ventures AB, Maria Elmqvist, Prefekt samt biträdande professor vid Teknikens ekonomi och organisation och Jan Burenius, Chalmers Ventures AB. Platsen är Veras Gräsmatta. Därefter blir det mingel på Wijkanders, där vi kan äta, dricka och lyssna på Swingx. Rekommenderas. 

Sedan börjar livet bli som vanligt igen. Första tisdagen i februari har vi årets första Senior-Emil. Ett utmärkt tillfälle att träffa gamla och nya Chalmersvänner. Även Ärtsoppa på Wijkanders har nypremiär samma vecka, på torsdagen från kl.13. Ta gärna med en vän, Chalmerist eller ej, och njut av ärtsoppa med tillbehör följt av pannkakor med vispgrädde och sylt. 

Jag föreslår att du redan nu markerar Avancezklubben torsdagen den 28 februari kl. 18.00 i din kalender. Då får vi besök av Leif Johansson, M77, styrelseordförande i Astra Zeneca, som kommer att diskutera ”Svenska företag i en multipolär värld”. Räkna med ett mycket populärt arrangemang, som det är bra att boka i god tid. Välkomna! 

I kalendariet hittar du som vanligt alla våra arrangemang. Glöm inte att skaffa betalkortet som ger dig fina rabatter på Wijkanders! 

Vi önskar God jul och Gott Nytt År!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I NOVEMBER 2018

CHALMERISTER! 

Om tre veckor, fredagen den 16 november, är det återigen Höstmöten, Spex och Kalas! Vi börjar kl. 17.00 med Lokalavdelningens och Moderföreningens möten. Därefter, kl. 19.00, följer Spexföreställning och efterföljande Kalas. Gå in på vår nya hemsida avancez.se och anmäl dig – och självklart gärna en vän. Många brukar ta sådana här tillfällen i akt att ordna återträffar med gamla kurskompisar. Bra idé, eller hur?

Det var fantastiskt att se så många på Avancez-klubben den 4 oktober när vi gästades av Håkan Samuelsson. Ett mycket lyckat arrangemang. Det var också väldigt roligt att Håkan stannade kvar ganska länge på minglet på Wijkanders. Han sågs tillsammans med såväl gamla Volvoiter som unga studenter. Snart är det dags för mera Volvo, för den 15 november gästas vi av Magnus Sundemo M80, författare till ”Sanningen om Volvo; Från Gyllenhammar till Geely”. Magnus var på Volvo i närmare fyrtio år och har haft en mängd olika roller. Han har även haft ett mycket starkt fackligt engagemang och var ordförande för Akademikerföreningen Volvo Cars. Genom sin plats i bolagsstyrelsen fick Magnus unika insikter i spelet bakom kulisserna. Det blir säkert en spännande kväll.

I kalendariet hittar du alla våra arrangemang, och jag hoppas att du utnyttjar föreningens övriga trevliga träffar som studiebesök på SKF, Senior-Emil och Ärtsoppa på Wijkanders. Glöm inte skaffa betalkortet som ger dig fina rabatter på Wijkanders!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 

CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I OKTOBER 2018

HEJ CHALMERISTER! 

Nu är det inte längre någon som tvivlar på höstens intågande. Då känns det tryggt och fint att ha CING och trevliga aktiviteter att ägna sig åt. 

Men det händer även annat. I lördags såg jag Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band på Stadsteatern. En fantastisk show med musik från tiden när jag gick på Chalmers. I vimlet träffade jag en Gustav Dahlen-medaljör av samma årgång. Var du inte där, så var du kanske på Bokmässan. En typisk höstaktivitet i Göteborg. Jag var där på söndagen. Det var flera högskolor representerade, men tyvärr inte Chalmers. 

Tillbaka till CING. Vårt mål är bl.a. att främja kamratskap och sammanhållning mellan medlemmarna. Nytt i detta sammanhang är att vi nu börjar med Klubbvärdar på Wijkanders på torsdagar. Detta gör vi för att kunna välkomna våra medlemmar ändå bättre. Men det sköter sig inte självt. På den nya hemsidan https://avancez.se söker vi klubbvärdar. Det går fint att anmäla sig, och jag kan lova dig roliga torsdagskvällar. Utbildningen är gratis och sedan kan du ställa upp hur ofta du vill. 

Oktober startar intensivt. Första veckan har vi Senior-Emil på tisdagen, som på torsdagen följs av Ärtsoppa på Wikanders och på kvällen Håkan Samuelsson. Av dessa aktiviteter är det bara Håkan Samuelsson som är fullbokat. Jag förstår att många nu är angelägna om att anmäla sig till Höstmötet, som i år är den 16 november. Vi kommer snart att lägga upp anmälningslänken på hemsidan. Tills dess, glöm inte att reservera eftermiddagen och kvällen. 

Som jag skrev förra månaden så har vi många av våra aktiviteter på Wijkanders, och jag hoppas att du har skaffat betalkortet som ger dig rabatt på alla inköp där. Det är en riktig vinstmaskin. Tala med klubbvärden! 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I SEPTEMBER 2018

HEJ CHALMERISTER!

Äntligen är hösten här! För vänner av varmt och torrt väder har sommaren varit fantastisk, men nu går vi på flera sätt andra tider till mötes. Härliga tider! 

Det blir en händelserik höst för oss, och stora saker är på gång. Närmast tänker jag på Avancez-klubben med Håkan Samuelsson den 4 oktober och Höstmötet på fredagen den 16 november. Höstmötet börjar med just föreningens själva möten. Dels moderföreningen, dels lokalavdelningen. Därefter blir det spexföreställning och sedan stort kalas. Missa inte detta för det går inte i repris! Aldrig! Samla gärna ihop dina kurskamrater och bjud med en partner. 

Men redan denna vecka har vi flera aktiviteter. På tisdag är det Senior-Emil och på torsdag har vi först Ärtsoppa på Wijkanders kl. 13 och på kvällen Pubrunda med Blue Note Swing Octet. Se vidare i kalendariet på hemsidan. Flera av er har efterlyst olika studiebesök, och vi börjar med ett besök på SKF den 20 september. På grund av begränsat deltagarantal blir det en repris den 1 november. 

Många av våra aktiviteter är på Wijkanders, och jag hoppas att du har skaffat betalkortet som ger dig rabatt på alla inköp där. Som en kompis sa; ”Ju mer du köper, ju mer sparar du”? Hur menade han då? - Som medlem kan du hämta ut kortet på Wijkanders… 

Det finns även andras aktiviteter på Chalmers. Vill du lära mer om entreprenörskap? Under namnet Brown Bag Lunch kommer Chalmers Ventures ett antal tisdagar i höst att anordna spännande föredrag på Veras gräsmatta. Mer om detta kan du läsa på länken.

Glöm inte att rösta på söndag! Spännande tider följer… 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I MAJ 2018

HEJ CHALMERISTER!

En sådan försommar vi har! Då känns det bra att avsluta terminen med Sparris & Riesling - och Swingx 
på Wijkanders torsdagen den 31 maj från kl.18. Vi tror att ni kommer att uppskatta denna kulinariska och musikaliska höjdare. Du behöver inte göra någon föranmälan, utan du bara tar med dig en vän (eller inte) och går dit. Det kan bli din bästa torsdagskväll på länge.

Wijkanders kommer att servera sparris av rätta storleken, lagom kokta och med de rätta tillbehören. Till detta serveras de bästa Rieslingviner, och Swingx står för underhållningen - klassisk jazz. Kapellmästare är Svante Bergö, tidigare bl.a. ordförande i Chalmers Studentkår och spexdirecteur. På kontrabas har vi Sven Fernlund, tidigare bl.a. körledare för Chalmers Sångkör.

När vi senare den kvällen vandrar hem, så står sommaren för dörren. Då kan vi tänka tillbaka på en händelserik vårtermin. Vi har haft trevliga Senior-Emil-träffar varje månad, Torsten Jansson och Andreas Andersen besökte oss, vi har haft AW för såväl smålänningar som högskoleingenjörer och vi har haft flera fina musikkvällar på Wijkanders. För att bara nämna en del… 

Nu får vi vänta flera månader på både Senior-Emil och Ärtsoppa på Wijkanders, men missa inte VM i golf för Chalmerister den 27 juni. Om du är golfspelare hoppas jag att du har anmält dig. Det har jag! Det finns platser kvar!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I APRIL 2018

HEJ CHALMERISTER!

Lördagen den 21 april var en fantastisk dag för mig – hoppas även för dig…

Chalmerska Ingenjörsföreningens hade kallat, och arrangemanget startade redan på morgonen med några bra föreläsningar om livslångt lärande. Bästa sammanfattning på den förmiddagen är ett citat av Albert Einstein, ”Once you stop learning you start dying ”. 

Chalmers bjöd på lunch och sedan var det dags för Vårmötet. I anslutning därtill var det utdelning av Jubileumsfondens Stipendium. En av mottagarna var Arne Billestedt, och vi kollegor i styrelsen för lokalavdelningen är nästan lika stolta som Arne. Han fick sitt stipendium för ihärdigt arbete med ett mentorprogram för nya teknologer på E-sektionen. Bra jobbat Arne!

Efter Bob-spexet Geronimo, var det dags för utdelning av Gustaf Dahlén-medaljen, som i år tilldelades Gerteric Lindquist M74. Gerteric har genom ett hängivet och uthålligt ledarskap som VD för Nibe Industrier AB, utvecklat företaget till en internationell värmeteknikkoncern som idag omfattar mer än 100 bolag, med verksamheter över hela världen. Gerteric höll ett väldigt fint tacktal.

Sedan var det Vårfest, då det bjöds på välkomponerad middag, fantastisk underhållning och årgångarnas skål. Efteråt var det dans till musik av Bugg-Ugglan. Ja, vilken dag det var… 

Nu kommer Valborg med Cortege och mösspåtagning. Därefter erbjuder vi 

•    torsdag 3 maj – kl.13 är det ärtsoppa på Wijkanders. Ett gyllene tillfälle att luncha med en kurskompis. Ring upp någon du inte sett på ett tag!
•    tisdag 8 maj – kl.17.30 är det Senior-Emil. Vi får lyssna på Hans Bjur A73. Se kalendariet.
•    torsdag 31 maj – Våravslutning på Wijkanders med Sparris & Riesling till tonerna av SWINGX.

Samtidigt föreslår jag att du tar fram golfklubborna, putsar och provswingar, för i juni bjuds det in till två golfevent i CING:s regi. Se vidare i kalendariet. Jag avslutar med ett annat citat, ”Det vore bra om fairways var smalare. Då skulle alla vara tvungna att spela från ruffen, inte bara jag.” 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MEDLEMSBREV LA VÄST MARS 2018

GLAD PÅSK 

Mars månad började fantastiskt bra med ”Fössta tossdan i mass”. Ida, Arne och Claes bjöd
på ”massipantååta” på Wijkanders medan Jazz4Fun underhöll. Vi tyckte att det blev en lyckad kväll värd att göra om nästa år. Veckan efter var det Senior-Emil, en välbesökt kväll med ett givande föredrag. Sedan hann det bara gå en vecka tills vi träffades igen. Då var det dags för Avancez-klubben med Lisebergs koncernchef Andreas Andersen, som berättade om hur han hade genomfört ett omfattande förändringsarbete på Liseberg. Båda de efterföljande veckorna var det musik på Wijkanders, först SWINGX och sedan BuggUgglan Big Band. Mars 2018 blev en bra månad.

Nu låter vi påsken ta oss igenom månadsskiftet att sneglar på vad som bjuds i april. Återigen finns det en hel del att se fram emot. 

Torsdag 5 april 13.00
Wijkanders erbjuder som vanligt ärtsoppa första torsdagen i månaden. En trevlig tradition eller hur?

Tisdag 10 april 17.30
Senior-Emil samlas på Wijkanders för mingel och föredrag. Denna gång får du lyssna på en industriman med stor erfarenhet.

Tisdagen den 17 april kl 18.00
Sport och teknologi på Chalmers är platsen där idrottare, tränare, näringsliv och idrottsförbund möter forskare, ingenjörer och studenter för att initiera avancerad sportrelaterad forskning. Målet med detta initiativ, som spänner över flera vetenskapliga grenar, är att förbättra idrottares prestation och säkerhet inom en rad olika idrotter, bland annat segling, simning och hästsport.
Nu får du möjlighet att lära dig mycket mer om detta. Se vidare och anmäl dig på hemsidan.

Lördag 21 april
är det äntligen Vårmöte. Program och anmälan hittar du på hemsidan.

Därefter
är det bara att se fram emot Valborgsfirandet med mösspåtagning, Cortege och alla andra trevligheter….

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MEDLEMSBREV LA VÄST FEBRUARI 2018

HEJ ALLA! 

After Work för Smålänningar - och alla andra Chalmerister!
Torsdagen den 1 mars

”Fössta tossdan i mass” är en riktig högtidsdag, om inte annat så i Småland, och då skall det ätas ”massipantååta”. Vi vill därför ta tillfället i akt och bjuda in er att fira denna högtid på Wijkanders.
Välkomna från kl. 18.00. Självklart blir du bjuden på ”tååta”, även om du inte är smålänning, bara du hojtar ”fössta tossdan i mass” !! 
Vi bjuder även på livemusik framförd av Jazz4Fun… Ta med en kurskompis !!

Avancez-klubben presenterar Lisebergschefen
Andreas Andersen Tisdagen den 13 mars

Kom till Chalmers Campus Johanneberg, I-huset sal A, Vera Sandbergs Allé 8 i Göteborg den 13 mars kl.18 och lyssna på Andreas Andersens berättelse om Liseberg - nu och i framtiden. Mer info och anmälan på hemsidan.

Nästa Senior-Emil är tisdagen den 6 mars 
Välkomna till Wijkanders kl.17.30. Kom i tid och tag med en kamrat. 

Torsdagen den 15 mars: Musik på Wijkanders SWINGX 
Välkomna att njuta av SWINGX. De börjar spela vid 18-tiden. 

Presentation av styrelsen 

Peter Tengelin M73, Ordförande
Från Chalmers Studentkår som sexmästare i FestU, ordförande i PU och fullmäktige gick livet vidare först inom shipping och därefter försäkringsbranschen. Förutom CING ägnar jag mig nu åt volontärarbete i IM, Individuell Människohjälp och studier i Astronomi. Har just investerat i en racercykel, Trek Emonda ALR 4, så nu börjar en ny karriär.

Sean Hoang BT12, Sekreterare
Var med i Chalmers Asien kontor (CITO) och bedrev verksamheten där, vilket ledde till att jag ville stanna kvar i Asien och påbörjade min karriär på Qoros som en ”change management” konsult. Var även en aktiv medlem i CING Shanghai under min tid i Kina. Jobbar för närvarande på CEVT med verksamhetsutveckling inom R&D. 

Claes Rehmberg M75, Kassör
Tidigare på SKF i 40 år, sista tio åren som koncernkvalitetschef. Varit med i Cing Västs styrelse några år, varav sista året som ordförande. Åker skidor och spelar golf.

Arne Billestedt E76, Eventansvarig
Inledde studentkarriären på Chalmers som fanbärare och senare Kompendiesekreterare i E-teknologstyrelsen. Senare 2e VO inom KS 75/76 med fokus på arbetsmarknads- och praktikfrågor. Den professionella karriären har skett inom IT-världen och hos företag som IBM och Siemens. Som mentor inom MEDIT försöker jag ge tillbaka lite av det Chalmers en gång gav mig. Privat är det fokus på barnbarn, sommarstället i Bohuslän och att hålla kroppen i trim. 

Sofie Weidenlöv Z13, Festansvarig
Är en glad tjej med lite mer energi än vad tiden rymmer. På fritiden tränar jag judo och driver beertastings.se där jag håller ölprovningar. Till vardags gäller Carabiner AB, specialister inom Functional Safety Engineering. Chalmerstiden var rolig och det bästa var spexet där jag fick leka scenmästare och senare även ensemble.

Johan Tärbo E86, Informationsansvarig
Kommer från Rockmetropolen Hultsfred där jag var med i starten av Rockparty innan Elektro Chalmers Göteborg lockade. Sedan 1986 bosatt i Trollhättan där jag jobbade på Saab i 25 år. Därefter startat konsultbolag som blev uppköpt av ÅF där jag jobbar nu. Urgamle i lokalstyrelsen - har varit med sedan starten 2007.

Svante Bergö F68, Ledamot samt Ordförande i Senior-Emil
Ordförande i Studentkåren och spexdirecteur 1966. Efter jobb i industrin och sedan gymnasielärare ”tillbaka” på Chalmers som redaktör för Chalma Mater band 7, ordförande i Rickard Wilson Sällskapet (fatilarkalkyl) och Senior-Emil. Pianist i några band, ofta synlig och hörbar på Wijkanders (SWINGX).

Visste du att … 
… kl. 13 den första torsdagen i månaden serveras det ärtsoppa på Wijkanders. Det är väl en fantastisk mötesplats för Chalmerister?! Tag med en kurskompis nästa gång, och det är torsdag denna vecka. Du kommer väl!?

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MEDLEMSBREV LA VÄST JANUARI 2018

HEJ ALLA!

Er nya styrelse har tillträtt, och vi ser fram emot det kommande verksamhetsåret. För att vi skall kunna betjäna er medlemmar på bästa sätt är det viktigt att vi vet vad ni förväntar er av oss. Föreningens syfte är att skapa förutsättningar för oss alumnis att träffas och lära av varandra efter tiden på Chalmers. Kontakta oss gärna och berätta vad du tycker skulle bidra till detta. Ett bra tillfälle att göra det är på våra event, t.ex. våra musikaftnar på Wijkanders. Men du kan också kontakta oss på cingvast@gmail.com 

Vårt närmaste event är Avancez-klubben på tisdag den 30 januari kl. 18.00 med superentreprenören Torsten Jansson. Läs mer och anmäl dig på här. 

Andra kommande event är

1 februari -    Musik på Wijkanders – Jazz4Fun
6 februari -    Senior Emil/Emelia
23 februari -    Gustaf Dalén-föreläsning – Hans Stråberg, M81 – Save-the-day mer info från CING
1 mars -    Musik på Wijkanders – Jazz4Fun

Även detta kan du läsa mer om på hemsidan.

Skulle du vilja bli bjuden på CINGs Vårfest den 21 april? Det kan du genom att vinna på vårt lotteri, och lotten får du genom att besöka oss på våra musikaftnar på Wijkanders. Sök upp någon i styrelsen och skriv upp dig på vår lista. 

Nya styrelsen, vilka är det?

Arne Billestedt, CIE76 – Eventansvarig
Claes Rehmberg, CIM75 – Kassör
Johan Tärbo, CIE86 – Kommunikation
Peter Tengelin, CIM73 – Ordförande
Sean Hoang, MScBT12 – Sekreterare
Sofie Weidenlöv, MScM14 – Festansvarig
Svante Bergö, CIF68 – ordf Senior-Emil

Visste du att det planeras en minneshelg för den världsberömde jazzpianisten och chalmeristen Jan Johansson den 9-11 november 2018?

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MEDLEMSBREV DECEMBER 2017 LA VÄST  29 DECEMBER 2017 

Bästa chalmeristkamrat!

Nu är 2017 snart ett minne blott och ett nytt spännande år i antågande. 

För några veckor sedan firades vid en tillställning i Stockholm hos IVA (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien grundad 1919), vårt lands första kvinnliga ingenjör nämligen Vera Sandberg från Chalmers. Vera tog sin examen 1917 på kemi. På Campus Johanneberg har vi ju numera Vera Sandbergs Alle´ där bl.a. restaurang Wijkanders ligger. Sedan några år har Vera också en egen gata uppkallad efter sig i sin födelsestad Ljungby i Småland. Fotot nedan visar den undertext till gatuskylten som nyss kom till i Ljungby!

Vera Sandberg var en verklig förebild för kvinnliga teknologer och ingenjörer och är det fortfarande 100 år efter sin examen. Vi inom LA Väst kommer tillsammans med övriga aktörer inom Chalmersfamiljen att uppmärksamma detta under kommande verksamhetsår. Vera Sandberg skall ju inte bara firas i Stockholm utan självklart också här i Göteborg och världen över.

Julen är nu avklarad och en önskan som stod högt upp på julklappslistan var fler medlemmar både i vår trevliga förening samt på våra events. Vi hoppas att fler årskursträffar under gemytliga after work-förhållanden på Wijkanders blir av. Använder du ditt Wijkanders kort blir mat och dryck dessutom till ett verkligt hyggligt pris. 

Nya Avançons har anlänt. späckad med information och intressanta artiklar från olika delar av världen. Hoppas ni läser och njuter av att tillhöra en så dynamisk förening. Här ser du detaljer om vårt program för första kvartalet 2018. Det blir mycket musik och träffar på Wijkanders. Succén Avancez-klubben fortsätter och den 30 januari kommer superentreprenören Torsten Jansson, New Wave Group till Chalmers campus för att berätta sin resa till ett miljardföretag! Missa inte detta.

Har du egna önskemål så maila bara in dessa till cingvast@gmail.com så kommer den nya styrelsen 2018 att göra sitt bästa.

Tack för i år.
Ett Gott Nytt 2018 önskar vi er alla.
LA Väst styrelsen genom Claes Rehmberg M 75, Ordförande


MEDLEMSBREV NOVEMBER 2017

Hej alla kamrater i Väst!

Skriver dessa rader precis när november tar sin början. Men under den långa och mörka november har vi en hel del att erbjuda, som kan stimulera och ”pigga upp”. 

Den uppskjutna testkörningen av Tesla bilar blir nu av den 16:e november.

Avancezklubben i oktober med S K F s koncernchef Alrik Danielson blev en succé. Över 100 kamrater fanns i salen och Alrik bjöd generöst på sina erfarenheter. Åldersspannet i salen var hela 62 år!! Chalmersandan! Alla fick en present i form av en nyckelring med ett riktigt kullager!
Nu kommer Staffan Truvé F 84 och Tekn dr. till Avancezklubben den 21:e november och talar om det världsomspännande företaget Recorded Future, som kan prognosticera terror i världen m.m. Stora kunder är bl.a. FBI. Kommer att bli verkligt spännande. Resan fram till nu är mycket spännande!!

Här nedan får Du i ett sammandrag alla de events som vi planerat under november!

6 november måndag    Besök Gravarna William Chalmers och Pehr Dubb, Stampen 16:00
6 november måndag    William Chalmers föreläsningen; Chalmers i Runan 18:00
7 november tisdag    Senior Emil OBS JA Pripps, Kårhuset plus nya samhällsbyggnaden. 18-21
9 november torsdag    Styrelse och styrelsearbete; Information och råd I huset sal C 18-21
16 november torsdag Besök och provkörning Tesla Motors, Brunnsparken 18.20
17 november fredag    Höstmöte med spex och stort kalas 17:00 – 01:00
21 november tisdag    Avancezklubben med Staffan Truvé F84 , Tekn dr DoI 92 , vice VD Recorded Future, Chalmers Vasa Campus, I huset sal A 18-21
23 november torsdag    Jazz på JA Pripps, Kårhuset med Jazz4Fun 19:00-21:30
30 november torsdag    Rock med Vintage 4 på Wijkanders 19:00-22:00
1 december fredag    Julrock på Wijkanders Börjar 21:30. Öppet 19-01
2 december lördag    Julrock på Wijkanders Börjar 21:30. Öppet 19-01
5 december tisdag    Senior Emil årsavslutning med Spexgyckel, Wijkanders 18-21

Vad gäller detaljer om eventen inklusive anmälan och länkar finns dessa på hemsidan och kalendariet www.avancez.se
Till de ovan listade kommer ytterligare möjligheter för medlemmarna till events, som arrangeras av Chalmers tekniska högskola:
14 november tisdag Öppen föreläsning med frukost Ola Serneke och hans succékarriär: Chalmers i Runan 07:00 – 08:45 Föredraget börjar 07:45
17 november fredag Entreprenörsskolan fyller 20 år. Seminarium på Chalmers i Runan 13-17 

Vi hoppas att många av er kommer till höstmötet då vi firar 10 år. Efterföljande spex och stort kalas följer. Alltså fredagen den 17:e november. Detaljer och anmälan finns och görs på hemsidan.

Frågor om programmet ställer du till klubbmästarinna Emelie Alenius 0703-01 55 26 , emelie.alenius@gmail.com eller Björn O. Albrektson 0707 98 56 33, bjorn.albrektson@gmail.com

Avancez råder under hela november! Glöm inte med att ta med en kamrat. Allt blir mycket roligare då!!

På återseende hälsar
Claes Rehmberg
Ordförande LA Väst 2017


MEDLEMSBREV OKTOBER 2017

Hej alla kamrater i Väst!

Jag skriver dessa rader precis när sista kvartalet tar sin start så här i oktober. Vi har haft massor av events och sammankomster under året hittills och har kunnat glädja oss åt alltfler yngre kamrater och t.o.m. studenter/teknologer som upptäcker att det finns något som heter Chalmersska Ingenjörsföreningen eller Chalmers Alumni Association. Ja man skulle kunna säga att vi gjort ett smärre genombrott i kommunikationen med våra potentiella medlemmar (= studenterna). 

Häromveckan började vi något helt nytt: Tillsammans med Kårledningen, moderföreningen och Jazz4Fun genomförde vi en jazzspelning i självaste kårhusets stora pub, JA Pripps. Det blev verkligen en succé. Flera studenter kom fram vid olika tillfällen och tackade och önskade mer. Bandet under ledning av Prof. Em. Ulf Lindblom bugade och tackade och sa naturligtvis ja till att komma igen. Så kolla programmet!

Vi har massor av annat också.

Som Du kanske inte riktigt observerat så har vi i LA Väst stort Jubileum i år, 10 år. Det skall vi naturligtvis fira!

Vi startar ett nytt event som vi kallar Avancezklubben. Detta skall vara en ”arena”, där vi bjuder in framträdande representanter för Samhälle, Akademi och Näringsliv. Först i raden, från 110 årsjubilerande SKF, kommer dess nye koncernchef Alrik Danielson den 24:e oktober. Kolla hemsidan och boka plats. Lär bli fullt med bl.a. studenter också!

Huvudeventet är naturligtvis fredagen den 17:e november. Då har vi ett 10-årsjubileum i 3 akter. (särskilt program kommer på hemsidan). Du kan välja alla akterna eller para ihop lite som du själv vill. Akterna är:

Akt 1 Årsmöte med genomgång av 2016, läget nu och möjligheter till många frågor och att lämna förslag till din styrelse. Du skall också välja styrelse för 2018.
Innan akt 2 blir det lite att äta och dricka i foajén utanför Palmstedtsalen.
Akt 2 startar i RunAn kl. 19:00 (hoppas vi) och är årets Vera Spex; Michelangelo.
Efter spexets alla inropningar promenerar vi som skall festa och hurra för 10 år till nya restaurang Wijkanders på Campus Vasa där vi intar en festmåltid så fort spexarna anlänt! Skön sång, underhållning, kamratskap och god mat och dryck serveras hela kvällen, som lär bli lång! Verkligen en fredag med jubileum i 3 akter! Kolla inbjudan och länk m.m. på hemsidan.

I sammandrag alltså oktober 2017

12 oktober Jazz på Wijkanders Peoria Jazz Band, fritt inträde. Se bilagd affisch
19 oktober Chalmers Sports & Technology Styrkeområdet Vasa sal A s.k. Ägget
24 oktober Avancezklubben med SKFs Koncernchef Alrik Danielson, Vasa sal A
26 oktober Jazz på Pripps-puben i Chalmers Kårhus med Jazz4fun
2 november Pubrunda med Jazz på Wijkanders; Swings spelar
17 november 10 års jubileum i 3 akter Höstmöte, Spex och stort kalas på Wijkanders

För att vara säker med anmälan etc. så kolla hemsidan och de länkar Maila gärna en gång mer än mindre!!!

Jag och styrelsen hoppas verkligen att Du och dina kamrater kommer till jubileumsdagen den 17:e november. Vårt mål är att fylla restaurang Wijkanders och ha verkligt roligt och trevligt!! Sprid detta till kamraterna så lär vi bli fler än tidigare år. Vill du dra ihop dina årskursare eller liknande och vill ha hjälp med adresser, mail m.m. så tveka inte att ringa oss i styrelsen eller direkt till vårt kansli som har nummer 031- 772 47 80 eller 0766 - 10 59 09.

Nu hoppas vi att vi kommer att ses på något av alla våra event i höst.

Avancez råder såklart,

Hälsar
Claes Rehmberg, M 75
Ordförande
Chalmersska Ingenjörsföreningen, Lokalavdelning Väst

PS: Vi har tekniktävlingen ”Rädda Ägget” för skolor i Göteborg (5:e klassare) i november, och vi är i stort behov av frivilliga alumner. Vill ni ställa upp, v.g. kontakta Inger på kansliet. Tack!  Läs bifogat dokument så får du samtidigt en förklaring vad Rädda Ägget & Upplev Teknik handlar om och vad två av våra chalmersalumner ligger bakom och har skapat."DS.


MEDLEMSBREV SEPTEMBER 2017 LA VÄST 

Bäste chalmeristkamrat!

Sommaren är över och den vackra september tar vid. Andra halvlek drog igång med Kräftskivan i Kullavik, som blev en succé. (Se bilder på Facebook och hemsidan!) Fullsatt och mycket solsken! Nollan 2017 har anlänt och vi har haft första Jazzkvällen med pubrunda på Wijkanders. Swings spelade härligt! Helt fullt och vilken härlig blandning av gamla och unga chalmerister. Framtiden är säkrad! Senior Emil med fint föredrag om Ångaren Bohuslän blev oerhört uppskattat!

September innehåller utflykt och bad i CS Bastun på landet, högklassig presentation av vad som gör en ledare till en ledare, företagsbesök med provkörning ute i Sisjön hos Tesla Motors. Igen blir det jazzkväll i slutet av månaden.

Tisdag 19 september Mingel och föredrag ”Sluta chefa och börja leda” med Kenth Åkerman. Anmälan per länk på hemsidan. Mingel 18:00 och föredraget börjar 19:00 Plats: ägget eller Sal A i I-huset, Vera Sandbergs Allé 8. Möjlighet att kåpa hans senaste bok med samma titel till LA Västs förmånspris!

Torsdag 21 september Bussresa till Campus på landet eller Bastun vid Sandsjön. Bussen avgår 17:00 från Chalmersplatsen. Vi får en visning av den nya Storstugan samt bada bastu och mingla m.m. Lättare förtäring med dryck samt kåseri. Pris 100: - Begränsat antal platser 40 st. Boka direkt hos Björn O. genom att sms:a eller maila bjorn.albrektson@gmail.com eller 070 798 56 33

Tisdag 26 september Besök med provkörning hos Tesla Motors i Sisjön. Se anmälan och länk på hemsidan. Begränsat till 30 personer (enligt önskan från Tesla). Du som vill prova och/eller köpa bör följa med!

Torsdag 28 september jazzkväll med Jazz4fun. Vårt husband med Ulf Lindblom vid klaviaturen drar igång ca. 18:30 och spelar till ca 21:00. Välkommen. Gratis. OBS: Denna gång sker spelningen i Chalmers Kårhus i puben JA Pripps, Chalmersplatsen. Åker du spårvagn eller buss går du av vid CHALMERS. Du kan köpa dryck och mat i baren. Ta gärna med en kamrat eller två på denna trevlig jazzkväll på Chalmers.

Söndagen den 1 oktober är det som brukligt mösspåtagning upp på teknologgården och Olgas trappor på Chalmers. Vit mössa blir svart!

Att notera i kalendern: 24 oktober kommer VD och CEO Alrik Danielson AB SKF till oss för att berätta om det moderna SKF, framtiden m.m. Plats blir Vasa Campus I-huset. Inbjudan kommer.

Fredagen den 17 november är det dags för årsmöte och fest. Föreningen fyller 10 år och det skall firas med spex och stort kalas i Wijkanders. Årsmötet börjar 17.00 spex 19:00 och festen ca. 21.30. Markera i din kalender. Ta med kurskamrat eller vän såklart! Flera går riktigt bra!

Till sist ber vi dig skicka Dina förslag på program och event, som du själv skulle vilja se inom Chalmersska Ingenjörsföreningen och lokalavdelning Väst.
Vidare förslag på namn att leda vår lokalavdelning och deltaga i dess styrelse. Skicka förslagen till mig eller till cing.vast@gmail.com

Hoppas vi träffas på våra kommande events.
Hälsar LA Väst Chalmersska Ingenjörsföreningen
Genom Claes Rehmberg, Ordförande


Medlemsbrev augusti 2017 LA Väst 16 augusti, 2017

Hej kamrater!
Vi hoppas ni alla har och fortsätter att ha en avkopplande och trivsam semester/sommar. Kansliet har nu öppet.
> Första eventet är en kräftskiva i Kullaviks Hamn onsdagen den 23:e augusti. Kolla hemsidan där information och anmälningslänk finns. Först till kvarn….. Just nu ett drygt 25 tal anmälda!
> Andra eventet blir Jazz med Swingx (läs Svante Bergö och hans orkester med vokalisten Helena) torsdagen den 31 augusti. Sammanfaller med studenternas s.k. Pubrunda så det lär bli bra med fart på Wijkanders och alla övriga pubar på Chalmersområdena. Ingen anmälan, bara kom till Wijkanders
så där vid 18-tiden.

Vi uppmärksammar Dig på att skicka förslag på potentiella styrelsemedlemmar för moderföreningen (valkommittén) resp. vår lokalavdelning (valberedningen). Maila till bjorn.albrektson@gmail.com vad rör moderföreningen och till peter.hellqvist@chalmers.se vad rör lokalavdelning Väst.

I skrivande stund pågår planering av höstens olika events. En del är klara såsom:
Tisdag 5 september Senior Emil
Tisdag 19 september Kenth Åkerman: Sluta chefa..börja leda.
Tisdag 26 september TESLA Besök och provkörning m.m. i Sisjön
Torsdag 28 september Jazz4Fun på Wijkanders
NYTT: Avancezklubben, där vi bjuder in ledare från Akademin, Samhälle och Näringsliv. Först ut är SKFs koncernchef och VD Alrik Danielson. Reservera redan nu tisdagen den 24:e oktober.

OBS: Familjedagen planerad till söndagen den 10 september har vi blivit tvungna att flytta till våren då huvudnumret med leksaker och experiment håller på att återuppbyggas uppe på Fysik. Vi återkommer till våren 2018.

Höll ögonen på vår hemsida och kalendariet. Vi uppdaterar detta löpande för att kunna informera Dig även mellan dessa månadsbrev. Säkra också att du anmält rätt mailadress till kansliet!
Har Du specifika önskemål om events eller synpunkter på LA Västs aktiviteter och verksamhet så hör gärna av Dig till mig eller Cing.vast@gmail.com.

Fortsatt trevlig sommar och välkommen tillbaka till andra halvlek 2017.
önskar LA Väst genom
Claes Rehmberg M 75
Ordförande

LA Väst Månadsbrev 6 Juli 2017:

Bästa/e chalmeristkamrat! 

“I sommarens soliga dagar….” som visan går och vilket vi önskar er alla under kommande veckor. Njut och ladda batterierna! Vi planerar en aktiv andra halvlek med början redan den 23 augusti. Då blir det kräftskiva i Kullaviks Hamn i KKKK:s båthus. Vi har plats för 40 så först till kvarn. Kolla hemsidan och kalendariet, som vår egen Johan Tärbo försöker hålla uppdaterat hela tiden!

I år firar ju inte bara moderföreningen 110 år utan också LA Väst jubilerar! Vi planerar stort jubileumskalas den 17 november i anslutning till vårt årsmöte och spexföreställning. 

Vi startar ett nytt event under hösten, som går under namnet Avancez-klubben. Avsikten med detta är att bjuda in toppar och ledare från Samhälle, Akademi och Näringsliv för att dela med sig av sina erfarenheter och hur de ser på framtiden. Därav namnet Avancez, som ni ju alla känner till! Först ut blir SKF:s koncernchef Alrik Danielson. Alrik kommer till oss den 24:e oktober. 

Chalmers tekniska högskola har ju sina styrkeområden! Det är vår plan att varje termin ha ett av dessa som event för att sprida information om vad Chalmers och forskningen sysslar med och ge våra medlemmar insikt i den nya tekniken och teknologin som kommer fram ur den mycket aktiva forskningen på Chalmers. Först ut blir styrkeområdet Sports & Technology med bl.a. flygande optimistjollar, hästhovar som läker fortare, simmare som skär 100 delar från sina tider + mycket mera. Datum är satt till den 19:e oktober. 

Kolla programmet i senaste numret av Avancons som bör ha landat hos er medlemmar för några dagar sedan. Där finns många fler events. Glöm inte att addera dessa viktiga datum i era kalendrar!

Vår nye klubbmästare Emelie Alenius, som mer och mer axlar Björn O.s arbete med events välkomnar naturligtvis förslag på typ av events eller personer eller platser, som våra medlemmar vill se på vårt program framgent.

Efter sommaren är det också dax att välja nästa års styrelse, och jag skulle här vilja passa på att efterlysa intresserade personer för denna uppgift i CING Väst. Ett kul och ej särskilt betungande arbete! 

Du kan alltid maila mig eller direkt till hela styrelsen genom adressen: cing.vast@gmail.com

MEN innan andra halvlek drar igång så hoppas vi att vi alla skall kunna njuta av en fin sommar oavsett var ni kommer att tillbringa den!

Kamrathälsningar från
LA Väst 
genom Claes Rehmberg, Ordförande 2017


LA Väst Månadsbrev 5-2017 Göteborg 5 maj, 2017

Bästa/e medlem och chalmeristkamrat!

Nu har vi bytt färg på tofsmössan! Den vita råder de närmaste 5 månaderna! Cortegen var som alltid den bästa hittills! Vi får glada tillrop från flera kamrater för vårt månadsbrev med kort uppdatering av 
program under månaden och andra nyheter. Uppmuntrande! 
Men det är alltid hemsidan som gäller, så kolla alltid den också.
Vår systerförening i Stockholm firar sina 100 år 12-14 maj. Vi är ca 160 personer anmälda från LA Väst och vi är 35 som gemensamt åker Blå Tåget upp och ner till huvudstaden.

Observera att det finns plats för fler, både på tåget och i på den stora sittningen i Stadshuset den 13 maj. Anmäl på hemsidan. Frågor om tåget ställs till reseledaren Björn O. Albrektson M69 GSM: 070 798 56 33 eller bjorn.albrektson@gmail.com

Program i maj:
Torsdag 18 maj Café-å-lär på Wijkanders
Torsdag 25 maj är det helgdag och Kristi Himmelfärdsdag!
Tisdag 30 maj är det säsongsavslutning med Jazz på Wijkanders. Kanske en öl på den fina verandan!!
Du som är golfare: Lördag 10 juni 2 generationer chalmerister och sedan onsdagen den 28 juni VM i golf för chalmeristerna. Anmäl på hemsidan.

Vi önskar alla våra kamrater en skön maj
Hälsar LA Väst genom sin Ordförande
Claes Rehmberg M 75


LA Väst Månadsbrev 4-2017 Glad Påsk

Bästa/e medlem och chalmeristkamrat! Göteborg 7 april, 2017

Vi har ställt om tiden till sommartid. Våren är här! Vi har firat Chalmersska Ingenjörsföreningens 110 åriga födelsedag med stort Jubileumsseminarium, vi planerar för Påsk trevligheter och kommande Valborg med Cortege och annat vårlikt!
Påminnelse: Vår systerförening i Stockholm firar sina 100 år 12-14 maj. Vi är ca 160 personer anmälda från LA Väst och vi är ca. 35 som åker gemensamt Blå Tåget upp och ner. Finns plats för fler både på tåget och i Stadshuset på den stora sittningen den 13 maj. Anmäl på hemsidan. Frågor om tåget ställs till reseledaren Björn O. Albrektson M69 GSM: 070 798 56 33 eller bjorn.albrektson@gmail.com

Kommande program:

Torsdag 20 april: Jazzbandet Möbius med Studentkårens Inspektor Torbjörn Lundh + 3 matematiker spelar Jazz. på Wijkanders. De börjar spela 18:30 Kolla hemsidan. (Basturesan har flyttats till hösten) Ingen föranmälan bara kom!

Tisdag 25 april: Västlänken/ Gårdalänken eller ?? Martin Wannholt K93, Gunnar Anjou och andra specialister kommer till oss och ger läget nu och kristallkulan framåt. Anmälan nödvändig. Gå till hemsidan.

Torsdag 27 april: Månadsjazzen med Jazz4Fun. Ulf Lindblom V66 och hans quartet svingar till det på Wijkanders. Börjar spela 18:30 Ingen anmälan bara kom!!

Söndag 30 april: Valborg med mösspåtagningen på Teknologgården på Chalmers kl1 2:00. Sedan full rulle i Göteborg med bl.a. Cortegen. Ingen anmälan bara kom!!

Tisdag 9 maj: Senior Emil Wijkanders

Torsdag 12, fredag 13 och söndag 14 LA Stockholm 100 år se ovan.

Vi önskar alla våra kamrater en skön vår och hoppas få träffa många av er på våra olika event.

GLAD PÅSK!
Önskar LA Väst genom sin Ordförande
Claes Rehmberg M 75

P.S. Obs golfare 10 juni och VM i golf 28 juni. Kolla hemsidan! D.S.

LA Väst Månadsbrev mars 2-2017

Bästa chalmerister!

110-årsdagen har hänt! Ca. 200 kamrater med gäster fick ta del av många tankar om Ingenjörsutbildningarna i framtiden. Du kommer att finna bilder och referat successivt på hemsidan samt att CING kommer att ställa samman en skrift som presenteras vid 100 årsjubileet för Stockholmsavdelningen den 13 maj. Mycket att se fram emot samt information till er som inte var med. Födelsedagstårtan med jazzunderhållning och bubbel var synnerligen trivsam.

Mars månad innehåller följande events:

Torsdagen den 16 mars har vi en kväll med och om golf! Kolla programmet på hemsidan. Vi bjuder in teknologerna också som sedan några år bildat Chalmers Golfsällskap. Detta tillsammans med vårt 24:e VM i golf till sommaren kan ge en intressant kväll. Inte bara för golfare utan alla är välkomna! Vi kommer att bjuda på verkligt golfgodis på film. Ingen anmälan. Maila gärna bjorn.albrektson@gmail.com

Torsdagen den 23 mars har vi så månadens jazzkväll på Wijkanders. Denna afton sammanfaller med teknologernas s.k. pubrunda så det kommer att vara gott om folk på Wijkanders. Spelar gör vårt husband Swingz under ledning av ingen mindre än en av våra styrelseledamöter Svante Bergö F 68. Svantes dotter är den duktiga vokalisten som förgyller vår tillvaro. Ta med en eller flera kamrater och kom och njut. Möjligheter finns till dans också. Kom redan vid 19-tiden! Bandet håller på till dryga 
21. Ingen föranmälan bara kom!

Tisdagen den 28 mars är en verklig höjdpunkt. En av Sveriges mest uppskattade och ”utsålda” ledarskapsprofiler kommer till oss. Christer Olsson mycket välkänd kommer och delar med sig av sin fantastiska egna resa samt tips m.m. om ledarskap i vår svåra värld under rubriken: My Way. Först till kvarn gäller så kolla hemsidan och anmäl dig och kamrater på länken som nu finns ute på hemsidan.

En glimt in i april:

Tisdag 4 april: Senior Emil
Påskveckan 10-17 april
Torsdag 20 april Em./kvällsbesök i nya Bastun
Tisdag 25 april Västlänken/ Gårdalänken eller ??
Torsdag 27 april Månadens jazz med husbandet Jazz4Fun med pianören Ulf Lindblom V 66
Söndag 30 april Valborg med Cortegen och mösspåtagning m.m.

Till sist en påminnelse: Du som avser att deltaga i 100-jubileet i Stadshuset m.m. i Stockholm 12-14 maj och som önskar åka tillsammans med andra chalmeristkamrater i det s.k. Blå Tåget som avgår fredag 12 maj kl 08:50 och retur söndag 14 maj kl 16:55, vänd Dig direkt till Björn O Albrektson för vidare info,
bjorn.albrektson@gmail.com eller 070- 798 56 33

Kolla alltid vår hemsida för tider och ev. ändringar för eventen. Har du önskemål eller förslag så maila vast.cing@gmail.com.

Vi ses! Avancez!

Hälsar
Claes Rehmberg M 75
Ordförande
LA Väst 2017


NYHETSBREV 8 LA VÄST NR 1-2017 FEBRUARI

Bästa chalmerist och kamrat!

Måste först informera att Britt-Marie Johansson K 74, som stämman valde till Ordförande för 2017, redan i januari avgick från uppdraget beroende på privata skäl. Vi är alla ledsna för detta men önskar Britt-Marie allt gott i framtiden!
Jag heter Claes Rehmberg M 75 och har funktionen t.f. ordförande i styrelsen för 2017. Jag kommer fullgöra den rollen till höstens årsmöte, då valberedningen kommer att presentera en ny ordförande och styrelse, enligt våra stadgar.
Vår anrika Chalmersska Ingenjörsförening firar i år 110 år. En verkligt ansenlig ålder som manar till respekt! Inte många organisationer som når upp till denna ålder! I min värld (40 år med SKF) tillkom start up bolaget SKF 1907, vidare SSRS Sjöräddningssällskapet och Majblomman.
Vår egen lokalavdelning Väst firar i år 10 år vilket vi främst kommer att göra under hösten och vid det återkommande höstmötet i november med spex och kalas. Under våren deltager vi i Moderföreningens stora jubileumsseminarium och såklart senare i år vår systerorganisation i Stockholm som firar 100. Mycket firande detta år 2017. 
Torsdag 23 februari Jubileumsjazz med jazz4Fun på Wijkanders. Musiken begynner runt 18:30 och sedan till minst 21:00. Kom och lyssna. Till och med svänga benen. Ta med en kamrat! Låt oss fylla Wijkanders! Ingen föranmälan behövs!
Fredag 24 februari Gustaf Dalén föreläsningen 2017 med 2016 års medaljör Bo Håkansson föreläser i Gustaf Dalén salen med början kl 18:00. Kvällen inleds med en kort berättelse av Peter Keen M 66 om sin egen morfar, som var Gustaf Dalén. Se detaljprogram och anmälan för mingel delen behövs. Görs på föreningens hemsida www.cing.chalmers.se

Torsdag 2 mars Den riktiga födelsedagen då Chalmersska Ingenjörsföreningen (Chalmers Alumni Association) fyller 110 år med stort jubileumsseminarium på Chalmers i RunAn. Fokus på Chalmers framtida utbildningar av ingenjörer – Pilar in i framtiden. Framstående chalmerister från Näringsliv och Akademi ger sin syn på ett mycket väl förberett program av frågor. Seminariet avslutas med en paneldiskussion under rubriken: 
”Varför skall studenten välja Chalmers?”
Seminariet börjar med registrering kl 13:00 och själva programmet drar igång 14:00. 
Ca kl 18:00 vidtager födelsedagsfirandet med mingel. Lättare förtäring, tårta och överraskningar i Volvofoajén utanför.
Anmälan är nödvändig. Hela programmet med presentation av alla föredragande samt minglet finns på hemsidan www.cing.chalmers.se. Anmäl dig senast fredag 24/2.
Seminariets förste föredragande är vår egen Rune Andersson V 68 som följs av vår rektor Stefan Bengtsson. Kommer att bli en födelsedag att minnas!
Frågor: Rikta dessa till vår klubbmästarinna Emelie Alenius V 09 emilie.alenius@gmail.com , 0703 01 55 26 eller evenemangsfixaren Björn O. Albrektson M 69 070 798 56 33 eller bjorn.albrektson@gmail.com

Vi ses snart under den stora ”Jubileumsveckan” 

Ta gärna med en kamrat som inte varit på våra events tidigare.

Med kamrathälsningar,
Claes Rehmberg M 75
T.f. Ordförande
Lokalavdelning Väst
Chalmersska Ingenjörsföreningen

P.S. 12-14 maj firar Stockholm sina 100 år som lokalavdelning. Via moderföreningen har planer framkommit att hyra en hel vagn med plats för 62 personer på Blå Tåget. Förhandlingar är i gång för ett pris per person t.o.r på 500:

Om du anmält dig eller tänker anmäla dig till Stockholmsjubileet så kontakta vår numera ”tågfixare och reseledare” Björn O. för att säkra plats.

Viktigt: Blå Tåget lämnar Göteborgs central 08:50 anländer Sthlm c 13:00 Fredag Retur söndag 16:55 ankomst Göteborg ca. 21:00

Tåget ger möjlighet till på- och avstigningar på följande platser längs vägen:
Alingsås
Skövde
Hallsberg
(för därstädes boende och pendlare.)
D.S. 


Nyårsbrev till medlemmarna inom CING LA Väst

Kamrater/chalmerister! God Fortsättning!

Vi i styrelsen för LA Väst vill tacka er för förtroendet och för det år som snart är till ända! Om Ni vill återuppleva några av höjdpunkterna så gå in på vår egen hemsida under lokalavdelningarna på www.avancez.se.

Familjedagen i maj på nya Campus VASA tillsammans med P-O Nilsson och hans leksaker blev en hellyckad dag. Med Alliancen som uppträdde och barnen som fick åka brandbil och få Chalmersmedaljer i fiskdammen blev dagen något för alla, gamla som unga! Kanske något att upprepa under 2017?

Årets avslutning med bl.a. Höstkalaset på Wijkanders blev väldigt lyckat! Vi hoppas naturligtvis på ännu fler kamrater nästa år, och Ni som var med - sprid gärna det positiva intrycket! Besöket ute på Pir 4 och Ostindiefararen Götheborg blev också en fullträff. Nu vet vi att Götheborg blir kvar i Göteborg.

Intressant var också initiativet att skapa event ute i skärgården, närmare bestämt i Kullavik. Dels en sommarträff och dels en jultallrik i mysigt levande adventsljus. Välkomna med liknande initiativ under 2017.

2017 fyller Chalmersska Ingenjörsföreningen 110 år. En ansenlig ålder varhelst Du kommer! Vårens program finns i Avancons nr. 4 som du fick i brevlådan före jul. Vi vill särskilt dra Er uppmärksamhet till torsdagen den 2:a mars, självaste födelsedagen förr föreningen. Under eftermiddagen genomförs ett stort Jubileumsseminarium med fokus på Chalmers utbildning framgent, och på vad som behövs för att attrahera de bästa studenterna till Chalmers, även i framtiden! Sedan avslutar vi med födelsedagskalas i Kårhusrestauranten på kvällen. Överraskningar utlovas. Detta är gratis för medlemmarna så det gäller att anmäla sig i tid. Anmälningslänken finns på vår hemsida!

Lokalavdelning Stockholm fyller 100 år i år och det firas med stort program 12-14 maj. Moderföreningens vårmöte flyttas till Stockholm och Karolinska Institutet. På kvällen den 13:e blir det stor middag på Stadshuset. Läs och anmäl Er på hemsidan.

Vi inom LA Väst fyller 10 år och det får väl bli en rejäl fest till höstmötet i november 2017. Jubilera mera!! 

Från oss alla till Er alla: vi i styrelsen för LA Väst önskar Er ett riktigt Gott Nytt 2017 och vi hoppas vi träffas många gånger under jubileumsåret 2017!

Göran Wendin
Ordförande 2016 LA Väst


NYHETSBREV 8 NOVEMBER 2016, CHALMERS ALUMNI ASSOCIATION, LA VÄST

Kamrater i Väst,

När jag skriver det här (5/11) skiner solen och det är 18 grader, i skuggan - här i Chicago ... :-). Som ni vet vann Chicago Cubs de avgörande baseballmatchen mot Cleveland Indians med 8-7 under de allra sista matchminuterna, ett tag efter midnatt torsdag 3 november. Första slutsegern i World Series i på 108 år!! Vi bor på W. Addison som går förbi Wrigley Field, och firandet och tutandet och smällandet tog aldrig slut den natten. I går var det den stora paraden från Wrigley Field ner längs Michigan Avenue ner till bortom Grant Park. Min hustru och jag var där och kollade läget på plats - det var faktiskt häftigare än Cortegen ... i varje fall mer folk .... :-). 

För övrig domineras nöjeslivet häröver av något som kalla "Election" - en variant av MMA, Mixed Martial Arts, alltså gatuslagsmål. "Mixed" har här utökats till att innefatta både kvinnor och män. Alla knep tillåtna - sekonder och släkt och vänner får delta. Sista ronden av festen går av stapeln 8 november (förmodligen idag (!) när ni läser detta). Vi flyger hem 9/11 (!!), vilket förmodligen är säkrast.

Som ni vet genom Avançons och hemsidan, så infaller Chalmersska ingenjörsföreningens höstmöte och LA Västs årsmöte veckan därpå, fredag 18 november. Hoppas många av er kommer! Kl 17:00 inleder LA Väst med sitt årsmöte och då det har hänt väldigt mycket under detta året kommer vårt årsmöte att bli lite längre än vanligt. En ny punkt finns med, nämligen ”ordföranden har ordet”. Jag avser då ge en beskrivning av vad vi gjort och allt gott vi kan förvänta oss i framtiden. Det har hänt väldigt mycket - och samtidigt väldigt lite - sedan CINGs vårmöte (23/4), och som er ordförande har jag ett starkt behov av att informera LA Västs medlemmar om vad som hänt, vad som inte hänt, och vad som återstår att göra.

Tillsammans och i nära samarbete kan vi försätta berg! Mer om detta på årsmötet.

Jag kan nu avslöja vilka personer vår valberedning kommer att föreslå på stämman. Som ni säkert vet så väljes styrelsen i LA Väst på ett år i taget, till skillnad från moderföreningen, där det är 2 år i taget!

Förslag till LA Västs styrelse för 2017: Britt-Marie Johansson, K 74, Ordförande, Nyval; Max Petersson, Z 01, Kassör, Omval; Claes Rehmberg, M 75, Ledamot, Omval; Svante Bergö, F 68, Ledamot (ordförande i Senior Emil), Omval; Johan Tärbo, E 86, Ledamot, Omval; Peter Tengelin, M 73, Sekreterare, Nyval; Emelie Alenius, V 09, Ledamot, Nyval.

Den uppmärksamme läsaren har vid det här laget säkert upptäckt att mitt namn saknas. Jag vill därför ta tillfället i akt och förklara, att jag inte fått ”sparken”. Jag har helt enkelt inte kandiderat för omval till LA Västs styrelse. Jag anser mig ha gjort mitt på LA Västs nivå, och ser fram emot att i fortsättningen delta i CING familjens utveckling från golvet, från det grodperspektiv jag brukar anlägga.

Som sagt välkomna den 18:e november till årsmöte i Kårhuset och med spex och kalas på vårt nya vattenhål – Wijkanders! Hoppas få se många av er där. Ta gärna med en kamrat eller gäst!

Under november har vi inom LA Väst ett program (www.avancez.se), som vi tror skall intressera Dig:
Tisdagen den 8 november är det Jan Jörnmark, känd debattör och föreläsare som kommer till oss och pratar om "Göteborg idag och imorgon" - skall bli intressant!

Måndagen den 14 november arrangeras en busstur ut till den nya bastun på Campus på landet. Möjligheter till bad och trivsel med mat och underhållning. Obs: bussen avgår kl 17:00.

Fredag 18 november är det årsmöte med spex och kalas. Kårhuset resp. Wijkanders.

Tisdag 22 november finns tillfälle att ta del av vad styrelsearbete är …. egentligen och i praktiken. Vår egen Björn O. Albrektson M 69 informerar och svarar på frågor.

Torsdag 29 november är det dags för Jazzkväll igen. Denna gång vår egen prof. Ulf Lindblom och hans Jazz4Fun på Wijkanders.

Onsdag 7 december firar vi att julen är på väg med en tillställning i Kullaviks Båthus. Sommarens begivenhet i Kullaviks hamn var så populär att det efterfrågades ytterligare en. Det blir ett sillbord med mycket tillbehör både i fast och flytande form. Överraskningar! Save the date!

Jag vill också passa på att pålysa 2 riktigt stora events under jubileumsåret 2017: Chalmersska Ingenjörsföreningen fyller 110 år, Lokalavdelning Stockholm 100 år och Lokalavdelning Väst 10 år. Det skall vi fira!!

2 mars 2017, en tisdag, som är födelsedagen för CING, blir det ett jubileumsseminarium av klass på Chalmers och i Runan! Reservera detta datum!

12-14 maj 2017 blir jubileumsårets höjdpunkt, med stor jubileumstillställning i Stockholms Stadshus den 13:e maj. Reservera dessa datum också.

Information och detaljer och anmälan m m finner du på vår hemsida www.avancez.se

Beträffande anmälningar till höstmötet 18 november: Det är angeläget att ni anmäler er senast söndag 13 november - vi måste ge tidigt besked till Wijkanders om minsta antal personer vid middagen. Vi kan alltid öka på detta, men sena anmälningar gör allting mycket svårare - så hör av er och anmäl er så fort ni kan. 

Våra egna event startar alltid med mingel kring 18:00 och föredrag/presentation kl 19:00. Undantaget är bussturen till bastun, som börjar 17:00.

Du kan alltid kontakta någon i LA Västs styrelse eller mig direkt. Kontaktuppgifterna finns på hemsidan.

Välkommen på våra evenemang, och ha en fortsatt fin höst önskar
Din Ordförande 2016
Göran Wendin F 65


Newsletter October 10, 2016 Chalmers Alumni Association, Chapter West

Dear Fellow Chalmerist,

A few days ago the autumn season started. Temperature dropped below 10 degrees for the first time. A few days ago we switched from our white/yellow tofsmössa Cap to the brown/black one. It is now only 9 months to Valborg and Cortegen 2017.

Our magazine Avançons will be distributed around 20th of this month and will contain lots of information regarding the rest of this year. We try to keep our Calendarium updated, but if you wish detailed information please contact any of us on your Board or me directly. A simple mail will do fine.
The working committee that was decided upon at the spring meeting is now working. There will be a report at the upcoming annual autumn meeting on November 18th. Please save this date and participate in our meeting, the Veraspex, and a fantastic evening at Wijkanders, our new home away from home.

Senior Emil is hosting a series of events that relate to the Swedish East Indiaman Götheborg. Earlier this week was a most informative and enjoyable presentation and entertainment by Björn Frolin S 68 and Mats Berggren S 74. Keep sailing! And we visited the ship in August! 

If you have ideas for an event or a program please do not hesitate to contact us or me. We have reserved the new Bastu at the Campus in the country for Monday November 14 th. We plan to have our own bus so there will be space for some 40 comrades. Save the date. 

Our fellow chapter Östergötland is celebrating its 75 th birthday on November 26 th. We congratulate them in advance to this respectful age! Avancez is still very much valid. Please note: If you have not visited Wijkanders and received your very special card with good discounts, please do so in the near future. You may use that card in any of the various restaurants and bars on Chalmers´ campuses.

Finally, a late-late reminder of the imminent Tuesday 11th event: Det genuina ledarskapet. Place: I-house Lecture hall C, Vera Sandbergs Allé 8. Campus Vasa, Chalmers. Mingling with food and drinks starts at 18:00. http://www.cing.chalmers.se/.

Enjoy the autumn.
Hope to see many of you at the annual meeting and “kalas” on November 18 th .
Best regards,
Your Chairman
Göran Wendin


NEWSLETTER SEPTEMBER 2016 CHALMERS ALUMNI ASSOCIATION, CHAPTER WEST

Dear Chalmerist,

We hope you have had a lovely summer and a good start of the autumn season! We, Chapter West of your CING association, have already had a couple of interesting events. During the month of August we got together out at Kullavik (30 minutes by bus, south of Gothenburg) and hosted an event with sailing as key topic. Sailing Legend Pelle Pettersson and our own ”Sailingprofessor ” at Chalmers, Lars Larsson explained all the secrets to successful sailing. We also visited the Swedish ship, East Indiaman Götheborg, the replica of the full-rigged ship that sailed several times to and from China during the successful years of the Swedish East India Company in the 18th century. On September 1 we had our Jazz and Pub round with houseband Swingx. It really did swing that evening at the Wijkanders! On 6th September the very popular Senior Emil had its first Tuesday of the month meeting. Senior Emil is a great success and is now running för the 23rd year in a row! Impressive!! Also on 6th September, the starting class of Engineering Physics (F) - f61, 55 years ago! - had a reunion gathering more than 20 class mates and wifes. We were guided around the renovated Physics building - Origo - and listened to talks about art, life and quantum physics, and gravitational waves from colliding black holes – a good mixture! And then we spent one hour at Senior Emil chatting and drinking beer with old friends - a perfect start of a perfect evening.

During the next couple of months Chapter West has again some interesting events for you. This autumn we will focus on the theme: ”Career and Comeraderie!”

First some late-late news: the theme for last Tuesday Sept. 13th was Headhunting and recruitment. Susan Hydén, a most experienced headhunter gave some of the insights and then we were updated as to what Chalmers Student Union is doing in some of its companies.

Tuesday 20th of September was originally planned to welcome our headmaster Stefan Bengtsson. Unfortunately Stefan had to reschedule so we hope to meet with him later in the autumn. We will instead have the opportunity to meet 4 chalmerists, who all graduated in 2012. They will tell us about their careers. It will be exciting! You will find event details on our home page.

Sunday 25th of September at 18:00 will be a special ceremony in the Volvo reception Hall in the Student building. We will celebrate Gustaf Dalén, our Nobel prize winner (the only chalmerist so far) and the book release of the biography of him written by Anders Johnsson. Anders will give us a short presentation of his book and we will mingle and toast together. Special invitation will be sent to all of you.

Tuesday 27th of September should have meant meeting Christer Olsson and listen to his dynamic lecture on ”My way”. Unfortunately he also had to reschedule so it will happen later this autumn.

Instead we will have an evening with ”you are your own trademark or how to introduce/sell yourself to potential employers/customers?” This is in line with our autumn-theme Career and Comeraderie.

Thursday 29th is again Wijkanders-time with one of our house bands - Jazz4Fun. Swing & sweet while we enjoy ourselves over a beer or a glass of wine. This is also in line with our theme Comeraderie.

On Saturday October 1st there is again the traditional ceremony for changing TOFSMÖSSAN. We again go from white to black. It will take place on Campus Johanneberg at Olga´s stairs or outside the Student Union flag!

Finally, under the surface, a lot of important things are going on. The move of Club Avancez from Villan to Wijkanders will now get up to speed, and we expect the den in the basement – 33:an – to be finished during mid-autumn, to be populated with furniture and memories from Villan, and providing a cosy place for CING Alumni to meet and relax. Moreover, members of the CING and West boards, including the new Committee decided at the April CING meeting, are having intense and constructive discussions about the future in the short and long terms: constructive collaboration with Chalmers AB on internationalisation and contacts with Alumni, improving the services to CING members and Chapters, new ways of recruiting new members, especially the young ones (master students and those around 40 :- ), and more.

Please make sure that we have your correct mail adress since we mostly use mail for sending invitations to events to you. If in doubt, check your details on our webside under ”Membership”.

If you like to suggest other types of programs and events, please do not hesitate to contact anyone of us. The easiest way is to mail to all of us under cing.vast@gmail.com

We hope to see you during our events.

From your Western Chapter of Chalmers 
Alumni Association
Göran Wendin
Chairman 2016 


NEWSLETTER AUGUST 2016 CHALMERS ALUMNI ASSOCIATION, CHAPTER WEST

Dear Chalmerist,

I trust that the summer has been good to you! And it is hopefully not over yet!

This newsletter is intended to alert you to our upcoming events during the next couple of weeks.

Yesterday, August 16th, all new students - Nollan - arrived to Chalmers and Götaplatsen. We, CING, greeted them with our banner at Götaplatsen and marched up to Chalmers, starting on the road toward of a bright future.

Our Chinese seminar scheduled for August 18th has been cancelled and will take place later on during the fall. You will be advised.

On Wednesday August 24th at 18:00 we will host our first event after the summer out at Kullavik, located some 15 km south of our city and by the sea. We have rented the clubhouse in the harbour for the evening and hope to see a good many of you there. There will be mingling, presentations, food and drinks, and socializing. We have room for 40 Chalmerists. Please make your registration directly with bjorn.albrektson@gmail.com or phone: 070 798 56 33. For detailed program and travel see our calendar page on the web: www.avancez.se

On Tuesday August 30th at 17:30 we have a new event. We will have an evening with the Swedish full-rigged sailing ship Götheborg. We will get the full story behind the ship, a guided tour of the ship, and lots of socializing afterwards with food and drinks. We will be at the mooring site of the ship, namely Pier 4 on the Eriksberg side. For more details and how to get there, see our calendar page.

On Thursday September 1st we will again have the pleasure of listening and dance to Swingx – the jazzband under the leadership of our own Svante Bergö F 68. This event takes place at Wijkanders on the Vasa campus and coincides with the so called Pub round. All students at Chalmers then visit all the different pubs on Chalmers´ campuses. It certainly will be a fun evening with lots of Chalmerists of all ages and origins. NO registration necessary. Just show up and enjoy yourself!

Senior Emil will start its autumn season on Tuesday September 6th, starting at 17:00. Place: Wijkanders. No registration necessary. Welcome.

I and my board look forward very much to seeing many of you at our upcoming events.

If you have any suggestions, reflections and/or questions please call me or anyone of my colleagues on West board.

With the best Avancez regards,
Göran Wendin, Chairman 2016, Chalmers Alumni Association, Chapter West

----------------------------------------------

NEWSLETTER CING LA VÄST SUMMER 2016

Dear Chalmerist,

We are getting close to Midsummer! LA Väst has completed a full spring season, and you can read about some of the events in Avançons that you will recieve any day now. Our family day with P-O Nilsson's fabulous toys was a complete success! Read all about it in Avançons.

Midsummer will be celebrated the coming weekend, and we hope weather will be favourable to you all! Looks OK for the West Coast at least .... :-). Next week on June 29th is our World Championship in Golf for Chalmerists on Chalmers GK. There is still room for participation!! 

CING has a full program for the fall: We start already in August with the reception of "Nollorna" on August 16th, and the following week we move out to the coast with an event in the Boathouse in Kullavik Harbour on Wednesday 24th. You can come by boat, bus or car. More than 400 Chalmerists live in the Kullavik - Särö area: Topic of course: Chalmers, Chalmerists and sailing.

The real fall season starts on 1st of September with Jazz and the so called PUBRUNDAN. We all meet and have fun in the new restaurant Wijkanders on Vasa Campus together with lots of students.

As a result of the motion submitted to the CING Spring meeting 2016, a CING subcommittee is presently being formed with the purpose of further strenghtening the agenda of CING and the CING-Chalmers relations. We expect there will be some quite noticeable results and forward-reaching actions during the autumn in time for the Fall meeting November 18th. 

Talking about Actions: Our Björn O. Albrektson is now spending most of his time trying to save the Eastindiaman Götheborg! Björn is full of ideas how to save it, and we will no doubt hear more from him. 

For now we wish you all a pleasant and relaxing summer wherever you are.
Avancez to you all.

From your Chairman 
Göran Wendin,
writing from Fiskebäckskil
on behalf of the Board of the West Chapter.

---------------------------------------------

CING CHAPTER WEST NEWSLETTER, MAY 13TH 2016

Dear Chalmerist and Member!

The last couple of days have really been wonderful. Lot´s of people sitting outside and enjoying themselves, our students at Chalmers have invaded all the green areas in and around Chalmers to take advantage of the warm sun. Gothenburg and Western Sweden at it´s best!

Chalmers Alumni Association, Chapter West has had a busy season so far. We have been fortunate to have some excellent guests and lecturers and also enjoyed lots of camaraderie and mingling. Just last week we had a seminar on ”How to succeed in the Chinese market” with our own Van Hoang M 03. Van is the chief of Business Sweden´s office in Shanghai. Did you know that Shanghai alone has over 25 million citizens - a large country in itself! During the last 12 months we, Chapter West, have started a close collaboration with our sister-Chapter in China. Lucky for us that Van Hoang also is the chairman of the Chinese chapter – this makes things so much easier! We have been very lucky to have a substantial participation of our Chinese Master students. Most enjoyable and rewarding!

Next Chinese seminar and update will be at the end of August when Van Hoang visits Sweden and Gothenburg again. Keep a close look out on our website.

The remainder of this spring season contains additional events before we take vacation and celebrate summer.

Sunday May 22nd, Family Day 11:00 – ca 16:00 on Vasa Campus Chalmers. (Vera Sandbergs Allé 8). We will have a full program with the main focus on the famous physical toys that Professor Per-Olof Nilsson F 64 will demonstrate. First an entertaining lecture and after that open house for all kids and grown-ups to see and ”play” with all the different experiments. Lots of surprises and of course food and drink for everybody. We plan to have a real ”Fishpond” for all the children!
Please check our website www.avancez.se where you will find the whole program and schedule plus how to register. We have only room for 160 people in the physical toys part, so please hurry!

Tuesday May 24th we are pleased to welcome David Loid, I 95. David spends lots of his time lecturing and coaching individuals and organizations on communication, how to build your own and company brand and strategic change. Mingling starts around 18:30 and David will make his presentation at 20:00. Please note the time! Also note that David is most entertaining and a pleasure to listen to. You do not want to miss this evening!
Place: Vasa sal C Vera Sandbergs Alle 8
For details and registration see our website

Thursday May 26th there is jazz again with the Swingx. We have changed location and this time the Swingx will play in the new restaurant known as Wijkanders. Located just behind Chalmersvillan on Vasa Campus. The band will start around 18:30 and play until 21:00 or so. No registration needed - just bring your friends and enjoy the music.

Tuesday May 31st is the day for the Chalmers Venture launch. We have decided to extend the full program to our members and combine our season final with Linnea Lindau (President of Chalmers Venture) and all her students and friends.
See our website for details. As we get closer to the end of the month we will post details on our website.

If you have any questions or thoughts, please contact any one of us on our Board. Start with me, Göran Wendin or Björn O Albrektson , our eventmanager (0707 89 56 33).

We wish you all a pleasant month of May and the very best during the summer to come

AVANCEZ
Göran Wendin, 
Chairman
076-1010 571

----------------------------------------------------

Chalmersska Ingenjörsföreningen, lokalavdelning Väst Bjuder in till

ÅRETS FAMILJEDAG. Söndagen den 22 maj, 11-16
Platsen i år blir vårt eget Chalmers och Vasaområdet (se karta) Vera Sandbergs Allé 8. Kollektivtrafiken till Kapellplatsen är mycket bra. 

Årets tema: Fysikaliska leksaker och chalmeristiskt umgänge med underhållning och förtäring. ”All inclusive”

Program: 

11.00 - Ankomst, mingel och registrering

12:00 Föredrag av underhållande karaktär om fysikaliska leksaker m.m. av vår egen professor och tillika Gustaf Dalénmedaljör Per-Olof Nilsson. Föreläsningen äger rum i sal A eller ”Ägget” som vi kallar densamma och tar ca 1 timma.

13 – 15 Öppet hus för visning av experiment mm inne på själva avdelningen för fysikaliska leksaker som ligger alldeles intill Ägget i samma byggnad. Vi delar upp oss i mindre grupper.

13 -16 Vi finns på plats både inne och ute med aktiviteter för gamla och unga. C.S. brandbil hoppas vi på. Musik naturligtvis -vi kommer att få hjälp av teknologer både på I och M, och Chalmers Allianceorkester kommer att uppträda. 

Underhållning inne resp. utanför (om vädret tillåter). För barnen kommer det att bl a finnas fiskdamm, glass- och-dricka-stånd och förhoppningsvis besiktning av den välkända brandbilen. Barnfilmer m m kommer att visas i 2 olika salar inne i samma byggnad, förtäring i olika former kommer att serveras äldre som yngre. 

För alla kommer det att finnas drycker av allehanda slag samt lite örongodismusik i stora foajén. 

I skrivande stund planeras ytterligare överraskningar som kommer att meddelas på plats. Dagen kommer att bli minnesvärd på flera sätt.

DETTA ÄR ETT UNIKT TILLFÄLLE FÖR VÅRA MEDLEMMAR OCH DERAS BARN OCH BARNBARN ATT BESÖKA OCH GLÄDJAS NÅGRA TIMMAR PÅ VÅRT EGET CAMPUS. 

De chalmerister som bär vit eller gul tofsmössa kommer att belönas med en överraskning.

Avgifter: Lokalavdelning Väst står för mycket av arrangemangen. Avgift per vuxen är 100:- till bankgiro 5845-3226 senast den 20 maj. Betalning krävs för garanterad plats.

Barn under 18 år helt gratis. 

Anmälan göres på anvisad länk. 

Först till kvarn: Vi har plats för 160 personer…… Anmäl Dig NU!

Frågor: Kontakta Björn O. Albrektson M69: 070 798 56 33
eller Erik Sällberg I18: 0762 91 89 24

----------------------------------------------------

Den 12e maj serverades sista lunchen i Villan men redan på måndag den 16 maj kan du äta lunch igen, då på Wijkanders restaurang till vilka lokaler Ingenjörsföreningen flyttar sina aktiviteter och verksamhet.

Du som medlem i Chalmersska Ingenjörsföreningen kan du hämta ut ett CING-medlemskort i kassan, som ger dig 15 kr i rabatt på lunchen samt 15 % på övrigt sortiment.

Wijkanders kommer vara öppet vardagar fram till och med 1 juli och sedan öppnar man igen 8e augusti. Efter sommaren kommer Wijkanders även ha öppet kvällstid onsdag, torsdag och fredag samt vid aktiviteter anordnade av ingenjörsföreningen, men redan innan sommaren tjuvstartar vi med Afterwork den 28/5 och 3/6.
Följ våra aktiviteter via www.cing.se 

Öppetider
6/5 – 23/6 Vardagar 07:30-17:00
27/6 – 1/7 Vardagar 08:00-15:00

Ordinarie lunchpris
90kr, med CING kortet 75kr
Mer info ang menyer mm se: www.wijkanders.se 


Newsletter CING LA Väst April 2016

Kamrater!

Nu har våren kommit! Om en dryg vecka, lördag 23 april, väntar en av årets höjdpunkter, nämligen 
vårmötet med spex och festligheter. Årets Gustaf Dalén medalj skall delas ut till en välförtjänt kamrat - Bo Håkansson (E77; Tekn.Dr. 84). Hoppas Du kommer med! Även om Du inte väljer spexet och middagen, så är större delen av dagen intressant och gratis! (Kolla programmet på CINGs hemsida, http://www.cing.chalmers.se/). Det börjar i Vasa A (Ägget), Vera Sandbergs allé 8, med ett föredrag om HSB Living Lab som nu byggs i Deltaparken (bakom Kopparbunken). Sedan bjuder Chalmers oss på lunch i nya restaurang Wijkanders - det är bara att gå tvärs över allén till Vasa 8. Och därefter är det dags för Vårmötet i Palmstedtsalen, som vi hoppas kommer att bli riktigt intressant och givande.

Veckan därefter är det Valborg med Mösspåtagning, CORTEGE och annat vårligt. Om allt vill sig väl 
skall Götaplatsen visa upp sig med nytt vatten och allt. 

Våra uppskattade program rullar på - kolla in CINGs hemsida, http://www.cing.chalmers.se/, för närmare presentationer, tider och anmälningslänkar:

Tisdag 19 april är det kreativa tisdagen och workshop med Chalmeristen Kimmo Hakonen. 

Tisdag 26 april kommer Kenth Åkerman tillbaka för att berika oss inom området ledarskap, 
förändring och att leda andra. Du vill inte miss Kenths inspirerande föreläsning och alla goda råd och tips. 

Tisdag 10 maj är det Senior Emil (flyttad från 3:e maj beroende på helgdagen mitt i veckan). Föredragande är den oerhört populäre Jan Jörnmark som pratar om sitt favoritområde: Göteborg.

And now we switch to English for a while to address a broader group of people: On Tuesday May 10th we will host a China-Sweden seminar. Van Hoang, in charge of the Business Sweden office in Shanghai, will lead us through the present conditions in China and how to conduct business to succeed in the “new” Chinese market. We will also listen to representatives from Volvo, SKF, Port of Gothenburg and Akzo Nobel. All of these companies are very active in the Chinese market. We expect that several of our Master Students and graduates will attend. The program and invitation will be sent out towards the end of the month. BUT save the date.

We will have our family day on Sunday May 22nd. Mr Per-Olof Nilsson and his staff will show all the 
TOYS and experiments that have been collected. If weather permits there will be activities in the park 
in the Vasa area. Look for our mail information in the beginning of May. Save the date for yourself 
and your children and grandchildren.

Dessutom hoppas vi som sagt få se riktigt många av er på vårmötet den 23:e april. Under mötet kommer vi bland annat att avhandla en motion som syftar till att stärka CINGs roll som nätverk för 
alumner och bidra till förbättrad samverkan mellan CING och Chalmers. 

http://www.cing.chalmers.se/cing_data/documents/Styrelsen/Motion_till_v…

Med Avancez hälsningar såklart

Göran Wendin, F65
Ordförande, LA Väst


MÅNADSBREV TILL MEDLEMMARNA OCH VÄNNERNA I LA VÄST, UTGÅVA 2016-1

Bästa Chalmeristkamrat!

Det är med stor glädje jag skickar dessa rader till Dig med önskan om en riktig God Fortsättning på 2016.

Jag heter Göran Wendin, F 65 och är (fortfarande!) professor på Chalmers och nyligen vald till Ordförande för vår lokalavdelning Väst inom anrika Chalmersska Ingenjörsföreningen. Vi har en härlig grupp chalmerister i en styrelse som omfattar alla åldersgrupper, inkl 2 teknologer för att säkra kontakterna med våra potentiella kamrater!

Vi har haft vårt första konstituerande möte och redan satt igång en rad intressanta projekt, som jag hoppas Du kommer att få ta del av redan under detta år 2016. Först och främst gäller ju att vi har ett bra programutbud som du gillar! Som redovisat i senaste numret av vår tidning Avançons gäller följande under de kommande veckorna:

Torsdag 21 januari: Pubafton med Jazzkväll med Jazz4Fun Plats: Club Avancez 18:30 – 22:00

Tisdag 26 januari: Kreativa tisdagen med Kimmo Hakonen, Club Avancez 18 / 19:00- 21:00

Torsdag 28 januari: Vinprovning med Magnus ”Elvis” Rösman 18 / 19:00-21:00; Avgift då vin skall inhandlas 150:-
Se detaljer och hur du anmäler dig på hemsidan www.avancez.se

Tittare vi in i februari redan nu så kommer:

Tisdag 2 februari: SENIOR EMIL, plats Club Avancez, samling 17:00, föredrag 19:00

Onsdag 3 februari: Charmalumn, se hemsidan

Torsdag 4 februari: Besök på MC2 och visning av renrummet (Mikroteknologi och Nanovetenskap) kl 17-19 under ledning av mig själv, och därefter mingel på Club Avançez. Kolla hemsidorna

Tisdag 9 februari: Entreprenören, Chalmeristen, Gustaf Dalén medaljören m.m. Bert-Inge Hogsved F67 berättar om sitt liv och livsverk. Plats: Fakultetsklubben, Club Avancez.

Onsdag 24 februari: Besök på begäran, Johanneberg Science Park 18:00- 20:00

Fredag 26 februari: Gustaf Dalén föreläsning med Christer Karlsson, Gustaf Dalén medaljören 2015. Se CINGs hemsida.

Vi vill gärna ha dina egna önskemål och förslag vad gäller event såsom föredragshållare, företagsbesök, aktiviteter, ev. resor, m.fl. Vi lovar att göra vad vi kan för att realisera inkomna förslag.

Med Avançez-hälsningar
Göran Wendin F 65 
Ordf. LA Väst, Chalmersska Ingenjörsföreningen

Dessutom professor i (teoretisk) fysik vid MC2; arbetar med nanotek, molekylelektronik och kvantdatorer.

Chalmerister!

Många var det som kom och lyssnade på Leif Johansson i torsdags. Leif talade om ”Svenska företag i en multipolär värld”. Ett fantastiskt framträdande och en mycket intressant kväll! Föredragshållaren belönades självklart med vårt eftertraktade diplom. Nästa möte i Avancezklubben är på torsdagen den 11 april, då vi får träffa Mikael Haglund, CTO IBM Svenska AB. Mikael kommer att tala om artificiell intelligens, blockkedjor, neuromorfiska system, makroskop och mycket mer. Detta blir den ultimata kvällen för oss som vill få svar på frågan ”Vart är vi på väg?”. 

Men redan denna vecka samlas vi på Senior Emil, Ärtsoppa på Wijkanders och sist men inte minst; ”Fössta tossdan i mass”, vilket nu är vår traditionella After Work för Smålänningar - och alla andra Chalmerister! Då bjuder vi på ”massipantååta” och musik av Jazz4 Fun. Same procedure as last year! Ta med en kamrat! Mer info hittar du på hemsidan.

Som en direkt följd av Avancezklubben ” Entrepreneurship. By Chalmers. ” i januari så pågår nu bildandet av Entreprenörsklubben Avancez. Syftet är att öka intresset för innovation och entreprenörskap bland klubbmedlemmar och CING, samt att etablera en tydlig samverkan mellan Entrepreneurship by Chalmers och Chalmersska Ingenjörsföreningen för ömsesidig nytta mellan grupperingarna. Vi söker nu ett antal chalmerister som är intresserade av att delta i projektet. Ring gärna Arne Billestedt på 0761-113740 om du vill veta mer.

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I JANUARI 2019

Chalmerister!

God fortsättning på det nya året! Vi hoppas kunna ge dig många intressanta möten och fin gemenskap med andra Chalmerister… 

Entreprenurship. By Chalmers. är Chalmers satsning för att göra Chalmers till ett ledande entreprenöriellt universitet. I Chalmers varumärkesstrategi är ett av benen och satsningarna fram till 2029 just entreprenörskap. Chalmers har under åren producerat många olika verksamheter inom områden som forskning, undervisning, investeringar och inkubation som alla stärker entreprenörskap på hög nivå. För att samla allt till ett koncept så skapades Entrepreneurship. By Chalmers. På Avancezklubben torsdagen den 24 januari kan du lära mer om detta. Presentatörer är Linnéa Lindau, VD Chalmers Ventures AB, Maria Elmqvist, Prefekt samt biträdande professor vid Teknikens ekonomi och organisation och Jan Burenius, Chalmers Ventures AB. Platsen är Veras Gräsmatta. Därefter blir det mingel på Wijkanders, där vi kan äta, dricka och lyssna på Swingx.

Välkomna! 

Anmäl er på hemsidan. 

Även februari erbjuds intressanta och trevliga möten. Vi tänker inte störa under Göteborgs Internationella Filmfestival, men sedan blir det: 
Tisdag 5 februari 17:30: Senior-Emil 
Torsdag 7 februari 13:00: Ärtsoppa på Wijkanders 
Torsdag 28 februari 18:00: Avancez-klubben med Leif Johansson, M77 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I DECEMBER 2018

Chalmerister!

Efter en händelserik höst närmar vi oss nu Jul och Nyår. Efter helgerna blir det full fart igen. 

Vi startar med Avancezklubben torsdagen den 24 januari kl.18.00, då vi bjuder på Entrepreneurship by Chalmers. Presentatörer är Linnéa Lindau, VD Chalmers Ventures AB, Maria Elmqvist, Prefekt samt biträdande professor vid Teknikens ekonomi och organisation och Jan Burenius, Chalmers Ventures AB. Platsen är Veras Gräsmatta. Därefter blir det mingel på Wijkanders, där vi kan äta, dricka och lyssna på Swingx. Rekommenderas. 

Sedan börjar livet bli som vanligt igen. Första tisdagen i februari har vi årets första Senior-Emil. Ett utmärkt tillfälle att träffa gamla och nya Chalmersvänner. Även Ärtsoppa på Wijkanders har nypremiär samma vecka, på torsdagen från kl.13. Ta gärna med en vän, Chalmerist eller ej, och njut av ärtsoppa med tillbehör följt av pannkakor med vispgrädde och sylt. 

Jag föreslår att du redan nu markerar Avancezklubben torsdagen den 28 februari kl. 18.00 i din kalender. Då får vi besök av Leif Johansson, M77, styrelseordförande i Astra Zeneca, som kommer att diskutera ”Svenska företag i en multipolär värld”. Räkna med ett mycket populärt arrangemang, som det är bra att boka i god tid. Välkomna! 

I kalendariet hittar du som vanligt alla våra arrangemang. Glöm inte att skaffa betalkortet som ger dig fina rabatter på Wijkanders! 

Vi önskar God jul och Gott Nytt År!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I NOVEMBER 2018

CHALMERISTER! 

Om tre veckor, fredagen den 16 november, är det återigen Höstmöten, Spex och Kalas! Vi börjar kl. 17.00 med Lokalavdelningens och Moderföreningens möten. Därefter, kl. 19.00, följer Spexföreställning och efterföljande Kalas. Gå in på vår nya hemsida avancez.se och anmäl dig – och självklart gärna en vän. Många brukar ta sådana här tillfällen i akt att ordna återträffar med gamla kurskompisar. Bra idé, eller hur?

Det var fantastiskt att se så många på Avancez-klubben den 4 oktober när vi gästades av Håkan Samuelsson. Ett mycket lyckat arrangemang. Det var också väldigt roligt att Håkan stannade kvar ganska länge på minglet på Wijkanders. Han sågs tillsammans med såväl gamla Volvoiter som unga studenter. Snart är det dags för mera Volvo, för den 15 november gästas vi av Magnus Sundemo M80, författare till ”Sanningen om Volvo; Från Gyllenhammar till Geely”. Magnus var på Volvo i närmare fyrtio år och har haft en mängd olika roller. Han har även haft ett mycket starkt fackligt engagemang och var ordförande för Akademikerföreningen Volvo Cars. Genom sin plats i bolagsstyrelsen fick Magnus unika insikter i spelet bakom kulisserna. Det blir säkert en spännande kväll.

I kalendariet hittar du alla våra arrangemang, och jag hoppas att du utnyttjar föreningens övriga trevliga träffar som studiebesök på SKF, Senior-Emil och Ärtsoppa på Wijkanders. Glöm inte skaffa betalkortet som ger dig fina rabatter på Wijkanders!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 

CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

 

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I OKTOBER 2018

HEJ CHALMERISTER! 

Nu är det inte längre någon som tvivlar på höstens intågande. Då känns det tryggt och fint att ha CING och trevliga aktiviteter att ägna sig åt. 

Men det händer även annat. I lördags såg jag Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band på Stadsteatern. En fantastisk show med musik från tiden när jag gick på Chalmers. I vimlet träffade jag en Gustav Dahlen-medaljör av samma årgång. Var du inte där, så var du kanske på Bokmässan. En typisk höstaktivitet i Göteborg. Jag var där på söndagen. Det var flera högskolor representerade, men tyvärr inte Chalmers. 

Tillbaka till CING. Vårt mål är bl.a. att främja kamratskap och sammanhållning mellan medlemmarna. Nytt i detta sammanhang är att vi nu börjar med Klubbvärdar på Wijkanders på torsdagar. Detta gör vi för att kunna välkomna våra medlemmar ändå bättre. Men det sköter sig inte självt. På den nya hemsidan https://avancez.se söker vi klubbvärdar. Det går fint att anmäla sig, och jag kan lova dig roliga torsdagskvällar. Utbildningen är gratis och sedan kan du ställa upp hur ofta du vill. 

Oktober startar intensivt. Första veckan har vi Senior-Emil på tisdagen, som på torsdagen följs av Ärtsoppa på Wikanders och på kvällen Håkan Samuelsson. Av dessa aktiviteter är det bara Håkan Samuelsson som är fullbokat. Jag förstår att många nu är angelägna om att anmäla sig till Höstmötet, som i år är den 16 november. Vi kommer snart att lägga upp anmälningslänken på hemsidan. Tills dess, glöm inte att reservera eftermiddagen och kvällen. 

Som jag skrev förra månaden så har vi många av våra aktiviteter på Wijkanders, och jag hoppas att du har skaffat betalkortet som ger dig rabatt på alla inköp där. Det är en riktig vinstmaskin. Tala med klubbvärden! 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I SEPTEMBER 2018

HEJ CHALMERISTER!

Äntligen är hösten här! För vänner av varmt och torrt väder har sommaren varit fantastisk, men nu går vi på flera sätt andra tider till mötes. Härliga tider! 

Det blir en händelserik höst för oss, och stora saker är på gång. Närmast tänker jag på Avancez-klubben med Håkan Samuelsson den 4 oktober och Höstmötet på fredagen den 16 november. Höstmötet börjar med just föreningens själva möten. Dels moderföreningen, dels lokalavdelningen. Därefter blir det spexföreställning och sedan stort kalas. Missa inte detta för det går inte i repris! Aldrig! Samla gärna ihop dina kurskamrater och bjud med en partner. 

Men redan denna vecka har vi flera aktiviteter. På tisdag är det Senior-Emil och på torsdag har vi först Ärtsoppa på Wijkanders kl. 13 och på kvällen Pubrunda med Blue Note Swing Octet. Se vidare i kalendariet på hemsidan. Flera av er har efterlyst olika studiebesök, och vi börjar med ett besök på SKF den 20 september. På grund av begränsat deltagarantal blir det en repris den 1 november. 

Många av våra aktiviteter är på Wijkanders, och jag hoppas att du har skaffat betalkortet som ger dig rabatt på alla inköp där. Som en kompis sa; ”Ju mer du köper, ju mer sparar du”? Hur menade han då? - Som medlem kan du hämta ut kortet på Wijkanders… 

Det finns även andras aktiviteter på Chalmers. Vill du lära mer om entreprenörskap? Under namnet Brown Bag Lunch kommer Chalmers Ventures ett antal tisdagar i höst att anordna spännande föredrag på Veras gräsmatta. Mer om detta kan du läsa på länken.

Glöm inte att rösta på söndag! Spännande tider följer… 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I MAJ 2018

HEJ CHALMERISTER!

En sådan försommar vi har! Då känns det bra att avsluta terminen med Sparris & Riesling - och Swingx 
på Wijkanders torsdagen den 31 maj från kl.18. Vi tror att ni kommer att uppskatta denna kulinariska och musikaliska höjdare. Du behöver inte göra någon föranmälan, utan du bara tar med dig en vän (eller inte) och går dit. Det kan bli din bästa torsdagskväll på länge.

Wijkanders kommer att servera sparris av rätta storleken, lagom kokta och med de rätta tillbehören. Till detta serveras de bästa Rieslingviner, och Swingx står för underhållningen - klassisk jazz. Kapellmästare är Svante Bergö, tidigare bl.a. ordförande i Chalmers Studentkår och spexdirecteur. På kontrabas har vi Sven Fernlund, tidigare bl.a. körledare för Chalmers Sångkör.

När vi senare den kvällen vandrar hem, så står sommaren för dörren. Då kan vi tänka tillbaka på en händelserik vårtermin. Vi har haft trevliga Senior-Emil-träffar varje månad, Torsten Jansson och Andreas Andersen besökte oss, vi har haft AW för såväl smålänningar som högskoleingenjörer och vi har haft flera fina musikkvällar på Wijkanders. För att bara nämna en del… 

Nu får vi vänta flera månader på både Senior-Emil och Ärtsoppa på Wijkanders, men missa inte VM i golf för Chalmerister den 27 juni. Om du är golfspelare hoppas jag att du har anmält dig. Det har jag! Det finns platser kvar!

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart 
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MÅNADSBREV FRÅN LOKALAVDELNING VÄST I APRIL 2018

HEJ CHALMERISTER!

Lördagen den 21 april var en fantastisk dag för mig – hoppas även för dig…

Chalmerska Ingenjörsföreningens hade kallat, och arrangemanget startade redan på morgonen med några bra föreläsningar om livslångt lärande. Bästa sammanfattning på den förmiddagen är ett citat av Albert Einstein, ”Once you stop learning you start dying ”. 

Chalmers bjöd på lunch och sedan var det dags för Vårmötet. I anslutning därtill var det utdelning av Jubileumsfondens Stipendium. En av mottagarna var Arne Billestedt, och vi kollegor i styrelsen för lokalavdelningen är nästan lika stolta som Arne. Han fick sitt stipendium för ihärdigt arbete med ett mentorprogram för nya teknologer på E-sektionen. Bra jobbat Arne!

Efter Bob-spexet Geronimo, var det dags för utdelning av Gustaf Dahlén-medaljen, som i år tilldelades Gerteric Lindquist M74. Gerteric har genom ett hängivet och uthålligt ledarskap som VD för Nibe Industrier AB, utvecklat företaget till en internationell värmeteknikkoncern som idag omfattar mer än 100 bolag, med verksamheter över hela världen. Gerteric höll ett väldigt fint tacktal.

Sedan var det Vårfest, då det bjöds på välkomponerad middag, fantastisk underhållning och årgångarnas skål. Efteråt var det dans till musik av Bugg-Ugglan. Ja, vilken dag det var… 

Nu kommer Valborg med Cortege och mösspåtagning. Därefter erbjuder vi 

•    torsdag 3 maj – kl.13 är det ärtsoppa på Wijkanders. Ett gyllene tillfälle att luncha med en kurskompis. Ring upp någon du inte sett på ett tag!
•    tisdag 8 maj – kl.17.30 är det Senior-Emil. Vi får lyssna på Hans Bjur A73. Se kalendariet.
•    torsdag 31 maj – Våravslutning på Wijkanders med Sparris & Riesling till tonerna av SWINGX.

Samtidigt föreslår jag att du tar fram golfklubborna, putsar och provswingar, för i juni bjuds det in till två golfevent i CING:s regi. Se vidare i kalendariet. Jag avslutar med ett annat citat, ”Det vore bra om fairways var smalare. Då skulle alla vara tvungna att spela från ruffen, inte bara jag.” 

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin

MEDLEMSBREV LA VÄST MARS 2018

GLAD PÅSK 

Mars månad började fantastiskt bra med ”Fössta tossdan i mass”. Ida, Arne och Claes bjöd
på ”massipantååta” på Wijkanders medan Jazz4Fun underhöll. Vi tyckte att det blev en lyckad kväll värd att göra om nästa år. Veckan efter var det Senior-Emil, en välbesökt kväll med ett givande föredrag. Sedan hann det bara gå en vecka tills vi träffades igen. Då var det dags för Avancez-klubben med Lisebergs koncernchef Andreas Andersen, som berättade om hur han hade genomfört ett omfattande förändringsarbete på Liseberg. Båda de efterföljande veckorna var det musik på Wijkanders, först SWINGX och sedan BuggUgglan Big Band. Mars 2018 blev en bra månad.

Nu låter vi påsken ta oss igenom månadsskiftet att sneglar på vad som bjuds i april. Återigen finns det en hel del att se fram emot. 

Torsdag 5 april 13.00
Wijkanders erbjuder som vanligt ärtsoppa första torsdagen i månaden. En trevlig tradition eller hur?

Tisdag 10 april 17.30
Senior-Emil samlas på Wijkanders för mingel och föredrag. Denna gång får du lyssna på en industriman med stor erfarenhet.

Tisdagen den 17 april kl 18.00
Sport och teknologi på Chalmers är platsen där idrottare, tränare, näringsliv och idrottsförbund möter forskare, ingenjörer och studenter för att initiera avancerad sportrelaterad forskning. Målet med detta initiativ, som spänner över flera vetenskapliga grenar, är att förbättra idrottares prestation och säkerhet inom en rad olika idrotter, bland annat segling, simning och hästsport.
Nu får du möjlighet att lära dig mycket mer om detta. Se vidare och anmäl dig på hemsidan.

Lördag 21 april
är det äntligen Vårmöte. Program och anmälan hittar du på hemsidan.

Därefter
är det bara att se fram emot Valborgsfirandet med mösspåtagning, Cortege och alla andra trevligheter….

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MEDLEMSBREV LA VÄST FEBRUARI 2018

HEJ ALLA! 

After Work för Smålänningar - och alla andra Chalmerister!
Torsdagen den 1 mars

”Fössta tossdan i mass” är en riktig högtidsdag, om inte annat så i Småland, och då skall det ätas ”massipantååta”. Vi vill därför ta tillfället i akt och bjuda in er att fira denna högtid på Wijkanders.
Välkomna från kl. 18.00. Självklart blir du bjuden på ”tååta”, även om du inte är smålänning, bara du hojtar ”fössta tossdan i mass” !! 
Vi bjuder även på livemusik framförd av Jazz4Fun… Ta med en kurskompis !!

Avancez-klubben presenterar Lisebergschefen
Andreas Andersen Tisdagen den 13 mars

Kom till Chalmers Campus Johanneberg, I-huset sal A, Vera Sandbergs Allé 8 i Göteborg den 13 mars kl.18 och lyssna på Andreas Andersens berättelse om Liseberg - nu och i framtiden. Mer info och anmälan på hemsidan.

Nästa Senior-Emil är tisdagen den 6 mars 
Välkomna till Wijkanders kl.17.30. Kom i tid och tag med en kamrat. 

Torsdagen den 15 mars: Musik på Wijkanders SWINGX 
Välkomna att njuta av SWINGX. De börjar spela vid 18-tiden. 

Presentation av styrelsen 

Peter Tengelin M73, Ordförande
Från Chalmers Studentkår som sexmästare i FestU, ordförande i PU och fullmäktige gick livet vidare först inom shipping och därefter försäkringsbranschen. Förutom CING ägnar jag mig nu åt volontärarbete i IM, Individuell Människohjälp och studier i Astronomi. Har just investerat i en racercykel, Trek Emonda ALR 4, så nu börjar en ny karriär.

Sean Hoang BT12, Sekreterare
Var med i Chalmers Asien kontor (CITO) och bedrev verksamheten där, vilket ledde till att jag ville stanna kvar i Asien och påbörjade min karriär på Qoros som en ”change management” konsult. Var även en aktiv medlem i CING Shanghai under min tid i Kina. Jobbar för närvarande på CEVT med verksamhetsutveckling inom R&D. 

Claes Rehmberg M75, Kassör
Tidigare på SKF i 40 år, sista tio åren som koncernkvalitetschef. Varit med i Cing Västs styrelse några år, varav sista året som ordförande. Åker skidor och spelar golf.

Arne Billestedt E76, Eventansvarig
Inledde studentkarriären på Chalmers som fanbärare och senare Kompendiesekreterare i E-teknologstyrelsen. Senare 2e VO inom KS 75/76 med fokus på arbetsmarknads- och praktikfrågor. Den professionella karriären har skett inom IT-världen och hos företag som IBM och Siemens. Som mentor inom MEDIT försöker jag ge tillbaka lite av det Chalmers en gång gav mig. Privat är det fokus på barnbarn, sommarstället i Bohuslän och att hålla kroppen i trim. 

Sofie Weidenlöv Z13, Festansvarig
Är en glad tjej med lite mer energi än vad tiden rymmer. På fritiden tränar jag judo och driver beertastings.se där jag håller ölprovningar. Till vardags gäller Carabiner AB, specialister inom Functional Safety Engineering. Chalmerstiden var rolig och det bästa var spexet där jag fick leka scenmästare och senare även ensemble.

Johan Tärbo E86, Informationsansvarig
Kommer från Rockmetropolen Hultsfred där jag var med i starten av Rockparty innan Elektro Chalmers Göteborg lockade. Sedan 1986 bosatt i Trollhättan där jag jobbade på Saab i 25 år. Därefter startat konsultbolag som blev uppköpt av ÅF där jag jobbar nu. Urgamle i lokalstyrelsen - har varit med sedan starten 2007.

Svante Bergö F68, Ledamot samt Ordförande i Senior-Emil
Ordförande i Studentkåren och spexdirecteur 1966. Efter jobb i industrin och sedan gymnasielärare ”tillbaka” på Chalmers som redaktör för Chalma Mater band 7, ordförande i Rickard Wilson Sällskapet (fatilarkalkyl) och Senior-Emil. Pianist i några band, ofta synlig och hörbar på Wijkanders (SWINGX).

Visste du att … 
… kl. 13 den första torsdagen i månaden serveras det ärtsoppa på Wijkanders. Det är väl en fantastisk mötesplats för Chalmerister?! Tag med en kurskompis nästa gång, och det är torsdag denna vecka. Du kommer väl!?

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MEDLEMSBREV LA VÄST JANUARI 2018

HEJ ALLA!

Er nya styrelse har tillträtt, och vi ser fram emot det kommande verksamhetsåret. För att vi skall kunna betjäna er medlemmar på bästa sätt är det viktigt att vi vet vad ni förväntar er av oss. Föreningens syfte är att skapa förutsättningar för oss alumnis att träffas och lära av varandra efter tiden på Chalmers. Kontakta oss gärna och berätta vad du tycker skulle bidra till detta. Ett bra tillfälle att göra det är på våra event, t.ex. våra musikaftnar på Wijkanders. Men du kan också kontakta oss på cingvast@gmail.com 

Vårt närmaste event är Avancez-klubben på tisdag den 30 januari kl. 18.00 med superentreprenören Torsten Jansson. Läs mer och anmäl dig på här. 

Andra kommande event är

1 februari -    Musik på Wijkanders – Jazz4Fun
6 februari -    Senior Emil/Emelia
23 februari -    Gustaf Dalén-föreläsning – Hans Stråberg, M81 – Save-the-day mer info från CING
1 mars -    Musik på Wijkanders – Jazz4Fun

Även detta kan du läsa mer om på hemsidan.

Skulle du vilja bli bjuden på CINGs Vårfest den 21 april? Det kan du genom att vinna på vårt lotteri, och lotten får du genom att besöka oss på våra musikaftnar på Wijkanders. Sök upp någon i styrelsen och skriv upp dig på vår lista. 

Nya styrelsen, vilka är det?

Arne Billestedt, CIE76 – Eventansvarig
Claes Rehmberg, CIM75 – Kassör
Johan Tärbo, CIE86 – Kommunikation
Peter Tengelin, CIM73 – Ordförande
Sean Hoang, MScBT12 – Sekreterare
Sofie Weidenlöv, MScM14 – Festansvarig
Svante Bergö, CIF68 – ordf Senior-Emil

Visste du att det planeras en minneshelg för den världsberömde jazzpianisten och chalmeristen Jan Johansson den 9-11 november 2018?

Lev väl, jag hoppas att vi ses snart
CING Väst styrelse genom Peter Tengelin


MEDLEMSBREV DECEMBER 2017 LA VÄST  29 DECEMBER 2017 

Bästa chalmeristkamrat!

Nu är 2017 snart ett minne blott och ett nytt spännande år i antågande. 

För några veckor sedan firades vid en tillställning i Stockholm hos IVA (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien grundad 1919), vårt lands första kvinnliga ingenjör nämligen Vera Sandberg från Chalmers. Vera tog sin examen 1917 på kemi. På Campus Johanneberg har vi ju numera Vera Sandbergs Alle´ där bl.a. restaurang Wijkanders ligger. Sedan några år har Vera också en egen gata uppkallad efter sig i sin födelsestad Ljungby i Småland. Fotot nedan visar den undertext till gatuskylten som nyss kom till i Ljungby!

Vera Sandberg var en verklig förebild för kvinnliga teknologer och ingenjörer och är det fortfarande 100 år efter sin examen. Vi inom LA Väst kommer tillsammans med övriga aktörer inom Chalmersfamiljen att uppmärksamma detta under kommande verksamhetsår. Vera Sandberg skall ju inte bara firas i Stockholm utan självklart också här i Göteborg och världen över.

Julen är nu avklarad och en önskan som stod högt upp på julklappslistan var fler medlemmar både i vår trevliga förening samt på våra events. Vi hoppas att fler årskursträffar under gemytliga after work-förhållanden på Wijkanders blir av. Använder du ditt Wijkanders kort blir mat och dryck dessutom till ett verkligt hyggligt pris. 

Nya Avançons har anlänt. späckad med information och intressanta artiklar från olika delar av världen. Hoppas ni läser och njuter av att tillhöra en så dynamisk förening. Här ser du detaljer om vårt program för första kvartalet 2018. Det blir mycket musik och träffar på Wijkanders. Succén Avancez-klubben fortsätter och den 30 januari kommer superentreprenören Torsten Jansson, New Wave Group till Chalmers campus för att berätta sin resa till ett miljardföretag! Missa inte detta.

Har du egna önskemål så maila bara in dessa till cingvast@gmail.com så kommer den nya styrelsen 2018 att göra sitt bästa.

Tack för i år.
Ett Gott Nytt 2018 önskar vi er alla.
LA Väst styrelsen genom Claes Rehmberg M 75, Ordförande


MEDLEMSBREV NOVEMBER 2017

Hej alla kamrater i Väst!

Skriver dessa rader precis när november tar sin början. Men under den långa och mörka november har vi en hel del att erbjuda, som kan stimulera och ”pigga upp”. 

Den uppskjutna testkörningen av Tesla bilar blir nu av den 16:e november.

Avancezklubben i oktober med S K F s koncernchef Alrik Danielson blev en succé. Över 100 kamrater fanns i salen och Alrik bjöd generöst på sina erfarenheter. Åldersspannet i salen var hela 62 år!! Chalmersandan! Alla fick en present i form av en nyckelring med ett riktigt kullager!
Nu kommer Staffan Truvé F 84 och Tekn dr. till Avancezklubben den 21:e november och talar om det världsomspännande företaget Recorded Future, som kan prognosticera terror i världen m.m. Stora kunder är bl.a. FBI. Kommer att bli verkligt spännande. Resan fram till nu är mycket spännande!!

Här nedan får Du i ett sammandrag alla de events som vi planerat under november!

6 november måndag    Besök Gravarna William Chalmers och Pehr Dubb, Stampen 16:00
6 november måndag    William Chalmers föreläsningen; Chalmers i Runan 18:00
7 november tisdag    Senior Emil OBS JA Pripps, Kårhuset plus nya samhällsbyggnaden. 18-21
9 november torsdag    Styrelse och styrelsearbete; Information och råd I huset sal C 18-21
16 november torsdag Besök och provkörning Tesla Motors, Brunnsparken 18.20
17 november fredag    Höstmöte med spex och stort kalas 17:00 – 01:00
21 november tisdag    Avancezklubben med Staffan Truvé F84 , Tekn dr DoI 92 , vice VD Recorded Future, Chalmers Vasa Campus, I huset sal A 18-21
23 november torsdag    Jazz på JA Pripps, Kårhuset med Jazz4Fun 19:00-21:30
30 november torsdag    Rock med Vintage 4 på Wijkanders 19:00-22:00
1 december fredag    Julrock på Wijkanders Börjar 21:30. Öppet 19-01
2 december lördag    Julrock på Wijkanders Börjar 21:30. Öppet 19-01
5 december tisdag    Senior Emil årsavslutning med Spexgyckel, Wijkanders 18-21

Vad gäller detaljer om eventen inklusive anmälan och länkar finns dessa på hemsidan och kalendariet www.avancez.se
Till de ovan listade kommer ytterligare möjligheter för medlemmarna till events, som arrangeras av Chalmers tekniska högskola:
14 november tisdag Öppen föreläsning med frukost Ola Serneke och hans succékarriär: Chalmers i Runan 07:00 – 08:45 Föredraget börjar 07:45
17 november fredag Entreprenörsskolan fyller 20 år. Seminarium på Chalmers i Runan 13-17 

Vi hoppas att många av er kommer till höstmötet då vi firar 10 år. Efterföljande spex och stort kalas följer. Alltså fredagen den 17:e november. Detaljer och anmälan finns och görs på hemsidan.

Frågor om programmet ställer du till klubbmästarinna Emelie Alenius 0703-01 55 26 , emelie.alenius@gmail.com eller Björn O. Albrektson 0707 98 56 33, bjorn.albrektson@gmail.com

Avancez råder under hela november! Glöm inte med att ta med en kamrat. Allt blir mycket roligare då!!

På återseende hälsar
Claes Rehmberg
Ordförande LA Väst 2017


MEDLEMSBREV OKTOBER 2017

Hej alla kamrater i Väst!

Jag skriver dessa rader precis när sista kvartalet tar sin start så här i oktober. Vi har haft massor av events och sammankomster under året hittills och har kunnat glädja oss åt alltfler yngre kamrater och t.o.m. studenter/teknologer som upptäcker att det finns något som heter Chalmersska Ingenjörsföreningen eller Chalmers Alumni Association. Ja man skulle kunna säga att vi gjort ett smärre genombrott i kommunikationen med våra potentiella medlemmar (= studenterna). 

Häromveckan började vi något helt nytt: Tillsammans med Kårledningen, moderföreningen och Jazz4Fun genomförde vi en jazzspelning i självaste kårhusets stora pub, JA Pripps. Det blev verkligen en succé. Flera studenter kom fram vid olika tillfällen och tackade och önskade mer. Bandet under ledning av Prof. Em. Ulf Lindblom bugade och tackade och sa naturligtvis ja till att komma igen. Så kolla programmet!

Vi har massor av annat också.

Som Du kanske inte riktigt observerat så har vi i LA Väst stort Jubileum i år, 10 år. Det skall vi naturligtvis fira!

Vi startar ett nytt event som vi kallar Avancezklubben. Detta skall vara en ”arena”, där vi bjuder in framträdande representanter för Samhälle, Akademi och Näringsliv. Först i raden, från 110 årsjubilerande SKF, kommer dess nye koncernchef Alrik Danielson den 24:e oktober. Kolla hemsidan och boka plats. Lär bli fullt med bl.a. studenter också!

Huvudeventet är naturligtvis fredagen den 17:e november. Då har vi ett 10-årsjubileum i 3 akter. (särskilt program kommer på hemsidan). Du kan välja alla akterna eller para ihop lite som du själv vill. Akterna är:

Akt 1 Årsmöte med genomgång av 2016, läget nu och möjligheter till många frågor och att lämna förslag till din styrelse. Du skall också välja styrelse för 2018.
Innan akt 2 blir det lite att äta och dricka i foajén utanför Palmstedtsalen.
Akt 2 startar i RunAn kl. 19:00 (hoppas vi) och är årets Vera Spex; Michelangelo.
Efter spexets alla inropningar promenerar vi som skall festa och hurra för 10 år till nya restaurang Wijkanders på Campus Vasa där vi intar en festmåltid så fort spexarna anlänt! Skön sång, underhållning, kamratskap och god mat och dryck serveras hela kvällen, som lär bli lång! Verkligen en fredag med jubileum i 3 akter! Kolla inbjudan och länk m.m. på hemsidan.

I sammandrag alltså oktober 2017

12 oktober Jazz på Wijkanders Peoria Jazz Band, fritt inträde. Se bilagd affisch
19 oktober Chalmers Sports & Technology Styrkeområdet Vasa sal A s.k. Ägget
24 oktober Avancezklubben med SKFs Koncernchef Alrik Danielson, Vasa sal A
26 oktober Jazz på Pripps-puben i Chalmers Kårhus med Jazz4fun
2 november Pubrunda med Jazz på Wijkanders; Swings spelar
17 november 10 års jubileum i 3 akter Höstmöte, Spex och stort kalas på Wijkanders

För att vara säker med anmälan etc. så kolla hemsidan och de länkar Maila gärna en gång mer än mindre!!!

Jag och styrelsen hoppas verkligen att Du och dina kamrater kommer till jubileumsdagen den 17:e november. Vårt mål är att fylla restaurang Wijkanders och ha verkligt roligt och trevligt!! Sprid detta till kamraterna så lär vi bli fler än tidigare år. Vill du dra ihop dina årskursare eller liknande och vill ha hjälp med adresser, mail m.m. så tveka inte att ringa oss i styrelsen eller direkt till vårt kansli som har nummer 031- 772 47 80 eller 0766 - 10 59 09.

Nu hoppas vi att vi kommer att ses på något av alla våra event i höst.

Avancez råder såklart,

Hälsar
Claes Rehmberg, M 75
Ordförande
Chalmersska Ingenjörsföreningen, Lokalavdelning Väst

PS: Vi har tekniktävlingen ”Rädda Ägget” för skolor i Göteborg (5:e klassare) i november, och vi är i stort behov av frivilliga alumner. Vill ni ställa upp, v.g. kontakta Inger på kansliet. Tack!  Läs bifogat dokument så får du samtidigt en förklaring vad Rädda Ägget & Upplev Teknik handlar om och vad två av våra chalmersalumner ligger bakom och har skapat."DS.


MEDLEMSBREV SEPTEMBER 2017 LA VÄST 

Bäste chalmeristkamrat!

Sommaren är över och den vackra september tar vid. Andra halvlek drog igång med Kräftskivan i Kullavik, som blev en succé. (Se bilder på Facebook och hemsidan!) Fullsatt och mycket solsken! Nollan 2017 har anlänt och vi har haft första Jazzkvällen med pubrunda på Wijkanders. Swings spelade härligt! Helt fullt och vilken härlig blandning av gamla och unga chalmerister. Framtiden är säkrad! Senior Emil med fint föredrag om Ångaren Bohuslän blev oerhört uppskattat!

September innehåller utflykt och bad i CS Bastun på landet, högklassig presentation av vad som gör en ledare till en ledare, företagsbesök med provkörning ute i Sisjön hos Tesla Motors. Igen blir det jazzkväll i slutet av månaden.

Tisdag 19 september Mingel och föredrag ”Sluta chefa och börja leda” med Kenth Åkerman. Anmälan per länk på hemsidan. Mingel 18:00 och föredraget börjar 19:00 Plats: ägget eller Sal A i I-huset, Vera Sandbergs Allé 8. Möjlighet att kåpa hans senaste bok med samma titel till LA Västs förmånspris!

Torsdag 21 september Bussresa till Campus på landet eller Bastun vid Sandsjön. Bussen avgår 17:00 från Chalmersplatsen. Vi får en visning av den nya Storstugan samt bada bastu och mingla m.m. Lättare förtäring med dryck samt kåseri. Pris 100: - Begränsat antal platser 40 st. Boka direkt hos Björn O. genom att sms:a eller maila bjorn.albrektson@gmail.com eller 070 798 56 33

Tisdag 26 september Besök med provkörning hos Tesla Motors i Sisjön. Se anmälan och länk på hemsidan. Begränsat till 30 personer (enligt önskan från Tesla). Du som vill prova och/eller köpa bör följa med!

Torsdag 28 september jazzkväll med Jazz4fun. Vårt husband med Ulf Lindblom vid klaviaturen drar igång ca. 18:30 och spelar till ca 21:00. Välkommen. Gratis. OBS: Denna gång sker spelningen i Chalmers Kårhus i puben JA Pripps, Chalmersplatsen. Åker du spårvagn eller buss går du av vid CHALMERS. Du kan köpa dryck och mat i baren. Ta gärna med en kamrat eller två på denna trevlig jazzkväll på Chalmers.

Söndagen den 1 oktober är det som brukligt mösspåtagning upp på teknologgården och Olgas trappor på Chalmers. Vit mössa blir svart!

Att notera i kalendern: 24 oktober kommer VD och CEO Alrik Danielson AB SKF till oss för att berätta om det moderna SKF, framtiden m.m. Plats blir Vasa Campus I-huset. Inbjudan kommer.

Fredagen den 17 november är det dags för årsmöte och fest. Föreningen fyller 10 år och det skall firas med spex och stort kalas i Wijkanders. Årsmötet börjar 17.00 spex 19:00 och festen ca. 21.30. Markera i din kalender. Ta med kurskamrat eller vän såklart! Flera går riktigt bra!

Till sist ber vi dig skicka Dina förslag på program och event, som du själv skulle vilja se inom Chalmersska Ingenjörsföreningen och lokalavdelning Väst.
Vidare förslag på namn att leda vår lokalavdelning och deltaga i dess styrelse. Skicka förslagen till mig eller till cing.vast@gmail.com

Hoppas vi träffas på våra kommande events.
Hälsar LA Väst Chalmersska Ingenjörsföreningen
Genom Claes Rehmberg, Ordförande


Medlemsbrev augusti 2017 LA Väst 16 augusti, 2017

Hej kamrater!
Vi hoppas ni alla har och fortsätter att ha en avkopplande och trivsam semester/sommar. Kansliet har nu öppet.
> Första eventet är en kräftskiva i Kullaviks Hamn onsdagen den 23:e augusti. Kolla hemsidan där information och anmälningslänk finns. Först till kvarn….. Just nu ett drygt 25 tal anmälda!
> Andra eventet blir Jazz med Swingx (läs Svante Bergö och hans orkester med vokalisten Helena) torsdagen den 31 augusti. Sammanfaller med studenternas s.k. Pubrunda så det lär bli bra med fart på Wijkanders och alla övriga pubar på Chalmersområdena. Ingen anmälan, bara kom till Wijkanders
så där vid 18-tiden.

Vi uppmärksammar Dig på att skicka förslag på potentiella styrelsemedlemmar för moderföreningen (valkommittén) resp. vår lokalavdelning (valberedningen). Maila till bjorn.albrektson@gmail.com vad rör moderföreningen och till peter.hellqvist@chalmers.se vad rör lokalavdelning Väst.

I skrivande stund pågår planering av höstens olika events. En del är klara såsom:
Tisdag 5 september Senior Emil
Tisdag 19 september Kenth Åkerman: Sluta chefa..börja leda.
Tisdag 26 september TESLA Besök och provkörning m.m. i Sisjön
Torsdag 28 september Jazz4Fun på Wijkanders
NYTT: Avancezklubben, där vi bjuder in ledare från Akademin, Samhälle och Näringsliv. Först ut är SKFs koncernchef och VD Alrik Danielson. Reservera redan nu tisdagen den 24:e oktober.

OBS: Familjedagen planerad till söndagen den 10 september har vi blivit tvungna att flytta till våren då huvudnumret med leksaker och experiment håller på att återuppbyggas uppe på Fysik. Vi återkommer till våren 2018.

Höll ögonen på vår hemsida och kalendariet. Vi uppdaterar detta löpande för att kunna informera Dig även mellan dessa månadsbrev. Säkra också att du anmält rätt mailadress till kansliet!
Har Du specifika önskemål om events eller synpunkter på LA Västs aktiviteter och verksamhet så hör gärna av Dig till mig eller Cing.vast@gmail.com.

Fortsatt trevlig sommar och välkommen tillbaka till andra halvlek 2017.
önskar LA Väst genom
Claes Rehmberg M 75
Ordförande

LA Väst Månadsbrev 6 Juli 2017:

Bästa/e chalmeristkamrat! 

“I sommarens soliga dagar….” som visan går och vilket vi önskar er alla under kommande veckor. Njut och ladda batterierna! Vi planerar en aktiv andra halvlek med början redan den 23 augusti. Då blir det kräftskiva i Kullaviks Hamn i KKKK:s båthus. Vi har plats för 40 så först till kvarn. Kolla hemsidan och kalendariet, som vår egen Johan Tärbo försöker hålla uppdaterat hela tiden!

I år firar ju inte bara moderföreningen 110 år utan också LA Väst jubilerar! Vi planerar stort jubileumskalas den 17 november i anslutning till vårt årsmöte och spexföreställning. 

Vi startar ett nytt event under hösten, som går under namnet Avancez-klubben. Avsikten med detta är att bjuda in toppar och ledare från Samhälle, Akademi och Näringsliv för att dela med sig av sina erfarenheter och hur de ser på framtiden. Därav namnet Avancez, som ni ju alla känner till! Först ut blir SKF:s koncernchef Alrik Danielson. Alrik kommer till oss den 24:e oktober. 

Chalmers tekniska högskola har ju sina styrkeområden! Det är vår plan att varje termin ha ett av dessa som event för att sprida information om vad Chalmers och forskningen sysslar med och ge våra medlemmar insikt i den nya tekniken och teknologin som kommer fram ur den mycket aktiva forskningen på Chalmers. Först ut blir styrkeområdet Sports & Technology med bl.a. flygande optimistjollar, hästhovar som läker fortare, simmare som skär 100 delar från sina tider + mycket mera. Datum är satt till den 19:e oktober. 

Kolla programmet i senaste numret av Avancons som bör ha landat hos er medlemmar för några dagar sedan. Där finns många fler events. Glöm inte att addera dessa viktiga datum i era kalendrar!

Vår nye klubbmästare Emelie Alenius, som mer och mer axlar Björn O.s arbete med events välkomnar naturligtvis förslag på typ av events eller personer eller platser, som våra medlemmar vill se på vårt program framgent.

Efter sommaren är det också dax att välja nästa års styrelse, och jag skulle här vilja passa på att efterlysa intresserade personer för denna uppgift i CING Väst. Ett kul och ej särskilt betungande arbete! 

Du kan alltid maila mig eller direkt till hela styrelsen genom adressen: cing.vast@gmail.com

MEN innan andra halvlek drar igång så hoppas vi att vi alla skall kunna njuta av en fin sommar oavsett var ni kommer att tillbringa den!

Kamrathälsningar från
LA Väst 
genom Claes Rehmberg, Ordförande 2017


LA Väst Månadsbrev 5-2017 Göteborg 5 maj, 2017

Bästa/e medlem och chalmeristkamrat!

Nu har vi bytt färg på tofsmössan! Den vita råder de närmaste 5 månaderna! Cortegen var som alltid den bästa hittills! Vi får glada tillrop från flera kamrater för vårt månadsbrev med kort uppdatering av 
program under månaden och andra nyheter. Uppmuntrande! 
Men det är alltid hemsidan som gäller, så kolla alltid den också.
Vår systerförening i Stockholm firar sina 100 år 12-14 maj. Vi är ca 160 personer anmälda från LA Väst och vi är 35 som gemensamt åker Blå Tåget upp och ner till huvudstaden.

Observera att det finns plats för fler, både på tåget och i på den stora sittningen i Stadshuset den 13 maj. Anmäl på hemsidan. Frågor om tåget ställs till reseledaren Björn O. Albrektson M69 GSM: 070 798 56 33 eller bjorn.albrektson@gmail.com

Program i maj:
Torsdag 18 maj Café-å-lär på Wijkanders
Torsdag 25 maj är det helgdag och Kristi Himmelfärdsdag!
Tisdag 30 maj är det säsongsavslutning med Jazz på Wijkanders. Kanske en öl på den fina verandan!!
Du som är golfare: Lördag 10 juni 2 generationer chalmerister och sedan onsdagen den 28 juni VM i golf för chalmeristerna. Anmäl på hemsidan.

Vi önskar alla våra kamrater en skön maj
Hälsar LA Väst genom sin Ordförande
Claes Rehmberg M 75


LA Väst Månadsbrev 4-2017 Glad Påsk

Bästa/e medlem och chalmeristkamrat! Göteborg 7 april, 2017

Vi har ställt om tiden till sommartid. Våren är här! Vi har firat Chalmersska Ingenjörsföreningens 110 åriga födelsedag med stort Jubileumsseminarium, vi planerar för Påsk trevligheter och kommande Valborg med Cortege och annat vårlikt!
Påminnelse: Vår systerförening i Stockholm firar sina 100 år 12-14 maj. Vi är ca 160 personer anmälda från LA Väst och vi är ca. 35 som åker gemensamt Blå Tåget upp och ner. Finns plats för fler både på tåget och i Stadshuset på den stora sittningen den 13 maj. Anmäl på hemsidan. Frågor om tåget ställs till reseledaren Björn O. Albrektson M69 GSM: 070 798 56 33 eller bjorn.albrektson@gmail.com

Kommande program:

Torsdag 20 april: Jazzbandet Möbius med Studentkårens Inspektor Torbjörn Lundh + 3 matematiker spelar Jazz. på Wijkanders. De börjar spela 18:30 Kolla hemsidan. (Basturesan har flyttats till hösten) Ingen föranmälan bara kom!

Tisdag 25 april: Västlänken/ Gårdalänken eller ?? Martin Wannholt K93, Gunnar Anjou och andra specialister kommer till oss och ger läget nu och kristallkulan framåt. Anmälan nödvändig. Gå till hemsidan.

Torsdag 27 april: Månadsjazzen med Jazz4Fun. Ulf Lindblom V66 och hans quartet svingar till det på Wijkanders. Börjar spela 18:30 Ingen anmälan bara kom!!

Söndag 30 april: Valborg med mösspåtagningen på Teknologgården på Chalmers kl1 2:00. Sedan full rulle i Göteborg med bl.a. Cortegen. Ingen anmälan bara kom!!

Tisdag 9 maj: Senior Emil Wijkanders

Torsdag 12, fredag 13 och söndag 14 LA Stockholm 100 år se ovan.

Vi önskar alla våra kamrater en skön vår och hoppas få träffa många av er på våra olika event.

GLAD PÅSK!
Önskar LA Väst genom sin Ordförande
Claes Rehmberg M 75

P.S. Obs golfare 10 juni och VM i golf 28 juni. Kolla hemsidan! D.S.

LA Väst Månadsbrev mars 2-2017

Bästa chalmerister!

110-årsdagen har hänt! Ca. 200 kamrater med gäster fick ta del av många tankar om Ingenjörsutbildningarna i framtiden. Du kommer att finna bilder och referat successivt på hemsidan samt att CING kommer att ställa samman en skrift som presenteras vid 100 årsjubileet för Stockholmsavdelningen den 13 maj. Mycket att se fram emot samt information till er som inte var med. Födelsedagstårtan med jazzunderhållning och bubbel var synnerligen trivsam.

Mars månad innehåller följande events:

Torsdagen den 16 mars har vi en kväll med och om golf! Kolla programmet på hemsidan. Vi bjuder in teknologerna också som sedan några år bildat Chalmers Golfsällskap. Detta tillsammans med vårt 24:e VM i golf till sommaren kan ge en intressant kväll. Inte bara för golfare utan alla är välkomna! Vi kommer att bjuda på verkligt golfgodis på film. Ingen anmälan. Maila gärna bjorn.albrektson@gmail.com

Torsdagen den 23 mars har vi så månadens jazzkväll på Wijkanders. Denna afton sammanfaller med teknologernas s.k. pubrunda så det kommer att vara gott om folk på Wijkanders. Spelar gör vårt husband Swingz under ledning av ingen mindre än en av våra styrelseledamöter Svante Bergö F 68. Svantes dotter är den duktiga vokalisten som förgyller vår tillvaro. Ta med en eller flera kamrater och kom och njut. Möjligheter finns till dans också. Kom redan vid 19-tiden! Bandet håller på till dryga 
21. Ingen föranmälan bara kom!

Tisdagen den 28 mars är en verklig höjdpunkt. En av Sveriges mest uppskattade och ”utsålda” ledarskapsprofiler kommer till oss. Christer Olsson mycket välkänd kommer och delar med sig av sin fantastiska egna resa samt tips m.m. om ledarskap i vår svåra värld under rubriken: My Way. Först till kvarn gäller så kolla hemsidan och anmäl dig och kamrater på länken som nu finns ute på hemsidan.

En glimt in i april:

Tisdag 4 april: Senior Emil
Påskveckan 10-17 april
Torsdag 20 april Em./kvällsbesök i nya Bastun
Tisdag 25 april Västlänken/ Gårdalänken eller ??
Torsdag 27 april Månadens jazz med husbandet Jazz4Fun med pianören Ulf Lindblom V 66
Söndag 30 april Valborg med Cortegen och mösspåtagning m.m.

Till sist en påminnelse: Du som avser att deltaga i 100-jubileet i Stadshuset m.m. i Stockholm 12-14 maj och som önskar åka tillsammans med andra chalmeristkamrater i det s.k. Blå Tåget som avgår fredag 12 maj kl 08:50 och retur söndag 14 maj kl 16:55, vänd Dig direkt till Björn O Albrektson för vidare info,
bjorn.albrektson@gmail.com eller 070- 798 56 33

Kolla alltid vår hemsida för tider och ev. ändringar för eventen. Har du önskemål eller förslag så maila vast.cing@gmail.com.

Vi ses! Avancez!

Hälsar
Claes Rehmberg M 75
Ordförande
LA Väst 2017


NYHETSBREV 8 LA VÄST NR 1-2017 FEBRUARI

Bästa chalmerist och kamrat!

Måste först informera att Britt-Marie Johansson K 74, som stämman valde till Ordförande för 2017, redan i januari avgick från uppdraget beroende på privata skäl. Vi är alla ledsna för detta men önskar Britt-Marie allt gott i framtiden!
Jag heter Claes Rehmberg M 75 och har funktionen t.f. ordförande i styrelsen för 2017. Jag kommer fullgöra den rollen till höstens årsmöte, då valberedningen kommer att presentera en ny ordförande och styrelse, enligt våra stadgar.
Vår anrika Chalmersska Ingenjörsförening firar i år 110 år. En verkligt ansenlig ålder som manar till respekt! Inte många organisationer som når upp till denna ålder! I min värld (40 år med SKF) tillkom start up bolaget SKF 1907, vidare SSRS Sjöräddningssällskapet och Majblomman.
Vår egen lokalavdelning Väst firar i år 10 år vilket vi främst kommer att göra under hösten och vid det återkommande höstmötet i november med spex och kalas. Under våren deltager vi i Moderföreningens stora jubileumsseminarium och såklart senare i år vår systerorganisation i Stockholm som firar 100. Mycket firande detta år 2017. 
Torsdag 23 februari Jubileumsjazz med jazz4Fun på Wijkanders. Musiken begynner runt 18:30 och sedan till minst 21:00. Kom och lyssna. Till och med svänga benen. Ta med en kamrat! Låt oss fylla Wijkanders! Ingen föranmälan behövs!
Fredag 24 februari Gustaf Dalén föreläsningen 2017 med 2016 års medaljör Bo Håkansson föreläser i Gustaf Dalén salen med början kl 18:00. Kvällen inleds med en kort berättelse av Peter Keen M 66 om sin egen morfar, som var Gustaf Dalén. Se detaljprogram och anmälan för mingel delen behövs. Görs på föreningens hemsida www.cing.chalmers.se

Torsdag 2 mars Den riktiga födelsedagen då Chalmersska Ingenjörsföreningen (Chalmers Alumni Association) fyller 110 år med stort jubileumsseminarium på Chalmers i RunAn. Fokus på Chalmers framtida utbildningar av ingenjörer – Pilar in i framtiden. Framstående chalmerister från Näringsliv och Akademi ger sin syn på ett mycket väl förberett program av frågor. Seminariet avslutas med en paneldiskussion under rubriken: 
”Varför skall studenten välja Chalmers?”
Seminariet börjar med registrering kl 13:00 och själva programmet drar igång 14:00. 
Ca kl 18:00 vidtager födelsedagsfirandet med mingel. Lättare förtäring, tårta och överraskningar i Volvofoajén utanför.
Anmälan är nödvändig. Hela programmet med presentation av alla föredragande samt minglet finns på hemsidan www.cing.chalmers.se. Anmäl dig senast fredag 24/2.
Seminariets förste föredragande är vår egen Rune Andersson V 68 som följs av vår rektor Stefan Bengtsson. Kommer att bli en födelsedag att minnas!
Frågor: Rikta dessa till vår klubbmästarinna Emelie Alenius V 09 emilie.alenius@gmail.com , 0703 01 55 26 eller evenemangsfixaren Björn O. Albrektson M 69 070 798 56 33 eller bjorn.albrektson@gmail.com

Vi ses snart under den stora ”Jubileumsveckan” 

Ta gärna med en kamrat som inte varit på våra events tidigare.

Med kamrathälsningar,
Claes Rehmberg M 75
T.f. Ordförande
Lokalavdelning Väst
Chalmersska Ingenjörsföreningen

P.S. 12-14 maj firar Stockholm sina 100 år som lokalavdelning. Via moderföreningen har planer framkommit att hyra en hel vagn med plats för 62 personer på Blå Tåget. Förhandlingar är i gång för ett pris per person t.o.r på 500:

Om du anmält dig eller tänker anmäla dig till Stockholmsjubileet så kontakta vår numera ”tågfixare och reseledare” Björn O. för att säkra plats.

Viktigt: Blå Tåget lämnar Göteborgs central 08:50 anländer Sthlm c 13:00 Fredag Retur söndag 16:55 ankomst Göteborg ca. 21:00

Tåget ger möjlighet till på- och avstigningar på följande platser längs vägen:
Alingsås
Skövde
Hallsberg
(för därstädes boende och pendlare.)
D.S. 


Nyårsbrev till medlemmarna inom CING LA Väst

Kamrater/chalmerister! God Fortsättning!

Vi i styrelsen för LA Väst vill tacka er för förtroendet och för det år som snart är till ända! Om Ni vill återuppleva några av höjdpunkterna så gå in på vår egen hemsida under lokalavdelningarna på www.avancez.se.

Familjedagen i maj på nya Campus VASA tillsammans med P-O Nilsson och hans leksaker blev en hellyckad dag. Med Alliancen som uppträdde och barnen som fick åka brandbil och få Chalmersmedaljer i fiskdammen blev dagen något för alla, gamla som unga! Kanske något att upprepa under 2017?

Årets avslutning med bl.a. Höstkalaset på Wijkanders blev väldigt lyckat! Vi hoppas naturligtvis på ännu fler kamrater nästa år, och Ni som var med - sprid gärna det positiva intrycket! Besöket ute på Pir 4 och Ostindiefararen Götheborg blev också en fullträff. Nu vet vi att Götheborg blir kvar i Göteborg.

Intressant var också initiativet att skapa event ute i skärgården, närmare bestämt i Kullavik. Dels en sommarträff och dels en jultallrik i mysigt levande adventsljus. Välkomna med liknande initiativ under 2017.

2017 fyller Chalmersska Ingenjörsföreningen 110 år. En ansenlig ålder varhelst Du kommer! Vårens program finns i Avancons nr. 4 som du fick i brevlådan före jul. Vi vill särskilt dra Er uppmärksamhet till torsdagen den 2:a mars, självaste födelsedagen förr föreningen. Under eftermiddagen genomförs ett stort Jubileumsseminarium med fokus på Chalmers utbildning framgent, och på vad som behövs för att attrahera de bästa studenterna till Chalmers, även i framtiden! Sedan avslutar vi med födelsedagskalas i Kårhusrestauranten på kvällen. Överraskningar utlovas. Detta är gratis för medlemmarna så det gäller att anmäla sig i tid. Anmälningslänken finns på vår hemsida!

Lokalavdelning Stockholm fyller 100 år i år och det firas med stort program 12-14 maj. Moderföreningens vårmöte flyttas till Stockholm och Karolinska Institutet. På kvällen den 13:e blir det stor middag på Stadshuset. Läs och anmäl Er på hemsidan.

Vi inom LA Väst fyller 10 år och det får väl bli en rejäl fest till höstmötet i november 2017. Jubilera mera!! 

Från oss alla till Er alla: vi i styrelsen för LA Väst önskar Er ett riktigt Gott Nytt 2017 och vi hoppas vi träffas många gånger under jubileumsåret 2017!

Göran Wendin
Ordförande 2016 LA Väst


NYHETSBREV 8 NOVEMBER 2016, CHALMERS ALUMNI ASSOCIATION, LA VÄST

Kamrater i Väst,

När jag skriver det här (5/11) skiner solen och det är 18 grader, i skuggan - här i Chicago ... :-). Som ni vet vann Chicago Cubs de avgörande baseballmatchen mot Cleveland Indians med 8-7 under de allra sista matchminuterna, ett tag efter midnatt torsdag 3 november. Första slutsegern i World Series i på 108 år!! Vi bor på W. Addison som går förbi Wrigley Field, och firandet och tutandet och smällandet tog aldrig slut den natten. I går var det den stora paraden från Wrigley Field ner längs Michigan Avenue ner till bortom Grant Park. Min hustru och jag var där och kollade läget på plats - det var faktiskt häftigare än Cortegen ... i varje fall mer folk .... :-). 

För övrig domineras nöjeslivet häröver av något som kalla "Election" - en variant av MMA, Mixed Martial Arts, alltså gatuslagsmål. "Mixed" har här utökats till att innefatta både kvinnor och män. Alla knep tillåtna - sekonder och släkt och vänner får delta. Sista ronden av festen går av stapeln 8 november (förmodligen idag (!) när ni läser detta). Vi flyger hem 9/11 (!!), vilket förmodligen är säkrast.

Som ni vet genom Avançons och hemsidan, så infaller Chalmersska ingenjörsföreningens höstmöte och LA Västs årsmöte veckan därpå, fredag 18 november. Hoppas många av er kommer! Kl 17:00 inleder LA Väst med sitt årsmöte och då det har hänt väldigt mycket under detta året kommer vårt årsmöte att bli lite längre än vanligt. En ny punkt finns med, nämligen ”ordföranden har ordet”. Jag avser då ge en beskrivning av vad vi gjort och allt gott vi kan förvänta oss i framtiden. Det har hänt väldigt mycket - och samtidigt väldigt lite - sedan CINGs vårmöte (23/4), och som er ordförande har jag ett starkt behov av att informera LA Västs medlemmar om vad som hänt, vad som inte hänt, och vad som återstår att göra.

Tillsammans och i nära samarbete kan vi försätta berg! Mer om detta på årsmötet.

Jag kan nu avslöja vilka personer vår valberedning kommer att föreslå på stämman. Som ni säkert vet så väljes styrelsen i LA Väst på ett år i taget, till skillnad från moderföreningen, där det är 2 år i taget!

Förslag till LA Västs styrelse för 2017: Britt-Marie Johansson, K 74, Ordförande, Nyval; Max Petersson, Z 01, Kassör, Omval; Claes Rehmberg, M 75, Ledamot, Omval; Svante Bergö, F 68, Ledamot (ordförande i Senior Emil), Omval; Johan Tärbo, E 86, Ledamot, Omval; Peter Tengelin, M 73, Sekreterare, Nyval; Emelie Alenius, V 09, Ledamot, Nyval.

Den uppmärksamme läsaren har vid det här laget säkert upptäckt att mitt namn saknas. Jag vill därför ta tillfället i akt och förklara, att jag inte fått ”sparken”. Jag har helt enkelt inte kandiderat för omval till LA Västs styrelse. Jag anser mig ha gjort mitt på LA Västs nivå, och ser fram emot att i fortsättningen delta i CING familjens utveckling från golvet, från det grodperspektiv jag brukar anlägga.

Som sagt välkomna den 18:e november till årsmöte i Kårhuset och med spex och kalas på vårt nya vattenhål – Wijkanders! Hoppas få se många av er där. Ta gärna med en kamrat eller gäst!

Under november har vi inom LA Väst ett program (www.avancez.se), som vi tror skall intressera Dig:
Tisdagen den 8 november är det Jan Jörnmark, känd debattör och föreläsare som kommer till oss och pratar om "Göteborg idag och imorgon" - skall bli intressant!

Måndagen den 14 november arrangeras en busstur ut till den nya bastun på Campus på landet. Möjligheter till bad och trivsel med mat och underhållning. Obs: bussen avgår kl 17:00.

Fredag 18 november är det årsmöte med spex och kalas. Kårhuset resp. Wijkanders.

Tisdag 22 november finns tillfälle att ta del av vad styrelsearbete är …. egentligen och i praktiken. Vår egen Björn O. Albrektson M 69 informerar och svarar på frågor.

Torsdag 29 november är det dags för Jazzkväll igen. Denna gång vår egen prof. Ulf Lindblom och hans Jazz4Fun på Wijkanders.

Onsdag 7 december firar vi att julen är på väg med en tillställning i Kullaviks Båthus. Sommarens begivenhet i Kullaviks hamn var så populär att det efterfrågades ytterligare en. Det blir ett sillbord med mycket tillbehör både i fast och flytande form. Överraskningar! Save the date!

Jag vill också passa på att pålysa 2 riktigt stora events under jubileumsåret 2017: Chalmersska Ingenjörsföreningen fyller 110 år, Lokalavdelning Stockholm 100 år och Lokalavdelning Väst 10 år. Det skall vi fira!!

2 mars 2017, en tisdag, som är födelsedagen för CING, blir det ett jubileumsseminarium av klass på Chalmers och i Runan! Reservera detta datum!

12-14 maj 2017 blir jubileumsårets höjdpunkt, med stor jubileumstillställning i Stockholms Stadshus den 13:e maj. Reservera dessa datum också.

Information och detaljer och anmälan m m finner du på vår hemsida www.avancez.se

Beträffande anmälningar till höstmötet 18 november: Det är angeläget att ni anmäler er senast söndag 13 november - vi måste ge tidigt besked till Wijkanders om minsta antal personer vid middagen. Vi kan alltid öka på detta, men sena anmälningar gör allting mycket svårare - så hör av er och anmäl er så fort ni kan. 

Våra egna event startar alltid med mingel kring 18:00 och föredrag/presentation kl 19:00. Undantaget är bussturen till bastun, som börjar 17:00.

Du kan alltid kontakta någon i LA Västs styrelse eller mig direkt. Kontaktuppgifterna finns på hemsidan.

Välkommen på våra evenemang, och ha en fortsatt fin höst önskar
Din Ordförande 2016
Göran Wendin F 65


Newsletter October 10, 2016 Chalmers Alumni Association, Chapter West

Dear Fellow Chalmerist,

A few days ago the autumn season started. Temperature dropped below 10 degrees for the first time. A few days ago we switched from our white/yellow tofsmössa Cap to the brown/black one. It is now only 9 months to Valborg and Cortegen 2017.

Our magazine Avançons will be distributed around 20th of this month and will contain lots of information regarding the rest of this year. We try to keep our Calendarium updated, but if you wish detailed information please contact any of us on your Board or me directly. A simple mail will do fine.
The working committee that was decided upon at the spring meeting is now working. There will be a report at the upcoming annual autumn meeting on November 18th. Please save this date and participate in our meeting, the Veraspex, and a fantastic evening at Wijkanders, our new home away from home.

Senior Emil is hosting a series of events that relate to the Swedish East Indiaman Götheborg. Earlier this week was a most informative and enjoyable presentation and entertainment by Björn Frolin S 68 and Mats Berggren S 74. Keep sailing! And we visited the ship in August! 

If you have ideas for an event or a program please do not hesitate to contact us or me. We have reserved the new Bastu at the Campus in the country for Monday November 14 th. We plan to have our own bus so there will be space for some 40 comrades. Save the date. 

Our fellow chapter Östergötland is celebrating its 75 th birthday on November 26 th. We congratulate them in advance to this respectful age! Avancez is still very much valid. Please note: If you have not visited Wijkanders and received your very special card with good discounts, please do so in the near future. You may use that card in any of the various restaurants and bars on Chalmers´ campuses.

Finally, a late-late reminder of the imminent Tuesday 11th event: Det genuina ledarskapet. Place: I-house Lecture hall C, Vera Sandbergs Allé 8. Campus Vasa, Chalmers. Mingling with food and drinks starts at 18:00. http://www.cing.chalmers.se/.

Enjoy the autumn.
Hope to see many of you at the annual meeting and “kalas” on November 18 th .
Best regards,
Your Chairman
Göran Wendin


NEWSLETTER SEPTEMBER 2016 CHALMERS ALUMNI ASSOCIATION, CHAPTER WEST

Dear Chalmerist,

We hope you have had a lovely summer and a good start of the autumn season! We, Chapter West of your CING association, have already had a couple of interesting events. During the month of August we got together out at Kullavik (30 minutes by bus, south of Gothenburg) and hosted an event with sailing as key topic. Sailing Legend Pelle Pettersson and our own ”Sailingprofessor ” at Chalmers, Lars Larsson explained all the secrets to successful sailing. We also visited the Swedish ship, East Indiaman Götheborg, the replica of the full-rigged ship that sailed several times to and from China during the successful years of the Swedish East India Company in the 18th century. On September 1 we had our Jazz and Pub round with houseband Swingx. It really did swing that evening at the Wijkanders! On 6th September the very popular Senior Emil had its first Tuesday of the month meeting. Senior Emil is a great success and is now running för the 23rd year in a row! Impressive!! Also on 6th September, the starting class of Engineering Physics (F) - f61, 55 years ago! - had a reunion gathering more than 20 class mates and wifes. We were guided around the renovated Physics building - Origo - and listened to talks about art, life and quantum physics, and gravitational waves from colliding black holes – a good mixture! And then we spent one hour at Senior Emil chatting and drinking beer with old friends - a perfect start of a perfect evening.

During the next couple of months Chapter West has again some interesting events for you. This autumn we will focus on the theme: ”Career and Comeraderie!”

First some late-late news: the theme for last Tuesday Sept. 13th was Headhunting and recruitment. Susan Hydén, a most experienced headhunter gave some of the insights and then we were updated as to what Chalmers Student Union is doing in some of its companies.

Tuesday 20th of September was originally planned to welcome our headmaster Stefan Bengtsson. Unfortunately Stefan had to reschedule so we hope to meet with him later in the autumn. We will instead have the opportunity to meet 4 chalmerists, who all graduated in 2012. They will tell us about their careers. It will be exciting! You will find event details on our home page.

Sunday 25th of September at 18:00 will be a special ceremony in the Volvo reception Hall in the Student building. We will celebrate Gustaf Dalén, our Nobel prize winner (the only chalmerist so far) and the book release of the biography of him written by Anders Johnsson. Anders will give us a short presentation of his book and we will mingle and toast together. Special invitation will be sent to all of you.

Tuesday 27th of September should have meant meeting Christer Olsson and listen to his dynamic lecture on ”My way”. Unfortunately he also had to reschedule so it will happen later this autumn.

Instead we will have an evening with ”you are your own trademark or how to introduce/sell yourself to potential employers/customers?” This is in line with our autumn-theme Career and Comeraderie.

Thursday 29th is again Wijkanders-time with one of our house bands - Jazz4Fun. Swing & sweet while we enjoy ourselves over a beer or a glass of wine. This is also in line with our theme Comeraderie.

On Saturday October 1st there is again the traditional ceremony for changing TOFSMÖSSAN. We again go from white to black. It will take place on Campus Johanneberg at Olga´s stairs or outside the Student Union flag!

Finally, under the surface, a lot of important things are going on. The move of Club Avancez from Villan to Wijkanders will now get up to speed, and we expect the den in the basement – 33:an – to be finished during mid-autumn, to be populated with furniture and memories from Villan, and providing a cosy place for CING Alumni to meet and relax. Moreover, members of the CING and West boards, including the new Committee decided at the April CING meeting, are having intense and constructive discussions about the future in the short and long terms: constructive collaboration with Chalmers AB on internationalisation and contacts with Alumni, improving the services to CING members and Chapters, new ways of recruiting new members, especially the young ones (master students and those around 40 :- ), and more.

Please make sure that we have your correct mail adress since we mostly use mail for sending invitations to events to you. If in doubt, check your details on our webside under ”Membership”.

If you like to suggest other types of programs and events, please do not hesitate to contact anyone of us. The easiest way is to mail to all of us under cing.vast@gmail.com

We hope to see you during our events.

From your Western Chapter of Chalmers 
Alumni Association
Göran Wendin
Chairman 2016 


NEWSLETTER AUGUST 2016 CHALMERS ALUMNI ASSOCIATION, CHAPTER WEST

Dear Chalmerist,

I trust that the summer has been good to you! And it is hopefully not over yet!

This newsletter is intended to alert you to our upcoming events during the next couple of weeks.

Yesterday, August 16th, all new students - Nollan - arrived to Chalmers and Götaplatsen. We, CING, greeted them with our banner at Götaplatsen and marched up to Chalmers, starting on the road toward of a bright future.

Our Chinese seminar scheduled for August 18th has been cancelled and will take place later on during the fall. You will be advised.

On Wednesday August 24th at 18:00 we will host our first event after the summer out at Kullavik, located some 15 km south of our city and by the sea. We have rented the clubhouse in the harbour for the evening and hope to see a good many of you there. There will be mingling, presentations, food and drinks, and socializing. We have room for 40 Chalmerists. Please make your registration directly with bjorn.albrektson@gmail.com or phone: 070 798 56 33. For detailed program and travel see our calendar page on the web: www.avancez.se

On Tuesday August 30th at 17:30 we have a new event. We will have an evening with the Swedish full-rigged sailing ship Götheborg. We will get the full story behind the ship, a guided tour of the ship, and lots of socializing afterwards with food and drinks. We will be at the mooring site of the ship, namely Pier 4 on the Eriksberg side. For more details and how to get there, see our calendar page.

On Thursday September 1st we will again have the pleasure of listening and dance to Swingx – the jazzband under the leadership of our own Svante Bergö F 68. This event takes place at Wijkanders on the Vasa campus and coincides with the so called Pub round. All students at Chalmers then visit all the different pubs on Chalmers´ campuses. It certainly will be a fun evening with lots of Chalmerists of all ages and origins. NO registration necessary. Just show up and enjoy yourself!

Senior Emil will start its autumn season on Tuesday September 6th, starting at 17:00. Place: Wijkanders. No registration necessary. Welcome.

I and my board look forward very much to seeing many of you at our upcoming events.

If you have any suggestions, reflections and/or questions please call me or anyone of my colleagues on West board.

With the best Avancez regards,
Göran Wendin, Chairman 2016, Chalmers Alumni Association, Chapter West

----------------------------------------------

NEWSLETTER CING LA VÄST SUMMER 2016

Dear Chalmerist,

We are getting close to Midsummer! LA Väst has completed a full spring season, and you can read about some of the events in Avançons that you will recieve any day now. Our family day with P-O Nilsson's fabulous toys was a complete success! Read all about it in Avançons.

Midsummer will be celebrated the coming weekend, and we hope weather will be favourable to you all! Looks OK for the West Coast at least .... :-). Next week on June 29th is our World Championship in Golf for Chalmerists on Chalmers GK. There is still room for participation!! 

CING has a full program for the fall: We start already in August with the reception of "Nollorna" on August 16th, and the following week we move out to the coast with an event in the Boathouse in Kullavik Harbour on Wednesday 24th. You can come by boat, bus or car. More than 400 Chalmerists live in the Kullavik - Särö area: Topic of course: Chalmers, Chalmerists and sailing.

The real fall season starts on 1st of September with Jazz and the so called PUBRUNDAN. We all meet and have fun in the new restaurant Wijkanders on Vasa Campus together with lots of students.

As a result of the motion submitted to the CING Spring meeting 2016, a CING subcommittee is presently being formed with the purpose of further strenghtening the agenda of CING and the CING-Chalmers relations. We expect there will be some quite noticeable results and forward-reaching actions during the autumn in time for the Fall meeting November 18th. 

Talking about Actions: Our Björn O. Albrektson is now spending most of his time trying to save the Eastindiaman Götheborg! Björn is full of ideas how to save it, and we will no doubt hear more from him. 

For now we wish you all a pleasant and relaxing summer wherever you are.
Avancez to you all.

From your Chairman 
Göran Wendin,
writing from Fiskebäckskil
on behalf of the Board of the West Chapter.

---------------------------------------------

CING CHAPTER WEST NEWSLETTER, MAY 13TH 2016

Dear Chalmerist and Member!

The last couple of days have really been wonderful. Lot´s of people sitting outside and enjoying themselves, our students at Chalmers have invaded all the green areas in and around Chalmers to take advantage of the warm sun. Gothenburg and Western Sweden at it´s best!

Chalmers Alumni Association, Chapter West has had a busy season so far. We have been fortunate to have some excellent guests and lecturers and also enjoyed lots of camaraderie and mingling. Just last week we had a seminar on ”How to succeed in the Chinese market” with our own Van Hoang M 03. Van is the chief of Business Sweden´s office in Shanghai. Did you know that Shanghai alone has over 25 million citizens - a large country in itself! During the last 12 months we, Chapter West, have started a close collaboration with our sister-Chapter in China. Lucky for us that Van Hoang also is the chairman of the Chinese chapter – this makes things so much easier! We have been very lucky to have a substantial participation of our Chinese Master students. Most enjoyable and rewarding!

Next Chinese seminar and update will be at the end of August when Van Hoang visits Sweden and Gothenburg again. Keep a close look out on our website.

The remainder of this spring season contains additional events before we take vacation and celebrate summer.

Sunday May 22nd, Family Day 11:00 – ca 16:00 on Vasa Campus Chalmers. (Vera Sandbergs Allé 8). We will have a full program with the main focus on the famous physical toys that Professor Per-Olof Nilsson F 64 will demonstrate. First an entertaining lecture and after that open house for all kids and grown-ups to see and ”play” with all the different experiments. Lots of surprises and of course food and drink for everybody. We plan to have a real ”Fishpond” for all the children!
Please check our website www.avancez.se where you will find the whole program and schedule plus how to register. We have only room for 160 people in the physical toys part, so please hurry!

Tuesday May 24th we are pleased to welcome David Loid, I 95. David spends lots of his time lecturing and coaching individuals and organizations on communication, how to build your own and company brand and strategic change. Mingling starts around 18:30 and David will make his presentation at 20:00. Please note the time! Also note that David is most entertaining and a pleasure to listen to. You do not want to miss this evening!
Place: Vasa sal C Vera Sandbergs Alle 8
For details and registration see our website

Thursday May 26th there is jazz again with the Swingx. We have changed location and this time the Swingx will play in the new restaurant known as Wijkanders. Located just behind Chalmersvillan on Vasa Campus. The band will start around 18:30 and play until 21:00 or so. No registration needed - just bring your friends and enjoy the music.

Tuesday May 31st is the day for the Chalmers Venture launch. We have decided to extend the full program to our members and combine our season final with Linnea Lindau (President of Chalmers Venture) and all her students and friends.
See our website for details. As we get closer to the end of the month we will post details on our website.

If you have any questions or thoughts, please contact any one of us on our Board. Start with me, Göran Wendin or Björn O Albrektson , our eventmanager (0707 89 56 33).

We wish you all a pleasant month of May and the very best during the summer to come

AVANCEZ
Göran Wendin, 
Chairman
076-1010 571

----------------------------------------------------

Chalmersska Ingenjörsföreningen, lokalavdelning Väst Bjuder in till

ÅRETS FAMILJEDAG. Söndagen den 22 maj, 11-16
Platsen i år blir vårt eget Chalmers och Vasaområdet (se karta) Vera Sandbergs Allé 8. Kollektivtrafiken till Kapellplatsen är mycket bra. 

Årets tema: Fysikaliska leksaker och chalmeristiskt umgänge med underhållning och förtäring. ”All inclusive”

Program: 

11.00 - Ankomst, mingel och registrering

12:00 Föredrag av underhållande karaktär om fysikaliska leksaker m.m. av vår egen professor och tillika Gustaf Dalénmedaljör Per-Olof Nilsson. Föreläsningen äger rum i sal A eller ”Ägget” som vi kallar densamma och tar ca 1 timma.

13 – 15 Öppet hus för visning av experiment mm inne på själva avdelningen för fysikaliska leksaker som ligger alldeles intill Ägget i samma byggnad. Vi delar upp oss i mindre grupper.

13 -16 Vi finns på plats både inne och ute med aktiviteter för gamla och unga. C.S. brandbil hoppas vi på. Musik naturligtvis -vi kommer att få hjälp av teknologer både på I och M, och Chalmers Allianceorkester kommer att uppträda. 

Underhållning inne resp. utanför (om vädret tillåter). För barnen kommer det att bl a finnas fiskdamm, glass- och-dricka-stånd och förhoppningsvis besiktning av den välkända brandbilen. Barnfilmer m m kommer att visas i 2 olika salar inne i samma byggnad, förtäring i olika former kommer att serveras äldre som yngre. 

För alla kommer det att finnas drycker av allehanda slag samt lite örongodismusik i stora foajén. 

I skrivande stund planeras ytterligare överraskningar som kommer att meddelas på plats. Dagen kommer att bli minnesvärd på flera sätt.

DETTA ÄR ETT UNIKT TILLFÄLLE FÖR VÅRA MEDLEMMAR OCH DERAS BARN OCH BARNBARN ATT BESÖKA OCH GLÄDJAS NÅGRA TIMMAR PÅ VÅRT EGET CAMPUS. 

De chalmerister som bär vit eller gul tofsmössa kommer att belönas med en överraskning.

Avgifter: Lokalavdelning Väst står för mycket av arrangemangen. Avgift per vuxen är 100:- till bankgiro 5845-3226 senast den 20 maj. Betalning krävs för garanterad plats.

Barn under 18 år helt gratis. 

Anmälan göres på anvisad länk. 

Först till kvarn: Vi har plats för 160 personer…… Anmäl Dig NU!

Frågor: Kontakta Björn O. Albrektson M69: 070 798 56 33
eller Erik Sällberg I18: 0762 91 89 24

----------------------------------------------------

Den 12e maj serverades sista lunchen i Villan men redan på måndag den 16 maj kan du äta lunch igen, då på Wijkanders restaurang till vilka lokaler Ingenjörsföreningen flyttar sina aktiviteter och verksamhet.

Du som medlem i Chalmersska Ingenjörsföreningen kan du hämta ut ett CING-medlemskort i kassan, som ger dig 15 kr i rabatt på lunchen samt 15 % på övrigt sortiment.

Wijkanders kommer vara öppet vardagar fram till och med 1 juli och sedan öppnar man igen 8e augusti. Efter sommaren kommer Wijkanders även ha öppet kvällstid onsdag, torsdag och fredag samt vid aktiviteter anordnade av ingenjörsföreningen, men redan innan sommaren tjuvstartar vi med Afterwork den 28/5 och 3/6.
Följ våra aktiviteter via www.cing.se 

Öppetider
6/5 – 23/6 Vardagar 07:30-17:00
27/6 – 1/7 Vardagar 08:00-15:00

Ordinarie lunchpris
90kr, med CING kortet 75kr
Mer info ang menyer mm se: www.wijkanders.se 


Newsletter CING LA Väst April 2016

Kamrater!

Nu har våren kommit! Om en dryg vecka, lördag 23 april, väntar en av årets höjdpunkter, nämligen 
vårmötet med spex och festligheter. Årets Gustaf Dalén medalj skall delas ut till en välförtjänt kamrat - Bo Håkansson (E77; Tekn.Dr. 84). Hoppas Du kommer med! Även om Du inte väljer spexet och middagen, så är större delen av dagen intressant och gratis! (Kolla programmet på CINGs hemsida, http://www.cing.chalmers.se/). Det börjar i Vasa A (Ägget), Vera Sandbergs allé 8, med ett föredrag om HSB Living Lab som nu byggs i Deltaparken (bakom Kopparbunken). Sedan bjuder Chalmers oss på lunch i nya restaurang Wijkanders - det är bara att gå tvärs över allén till Vasa 8. Och därefter är det dags för Vårmötet i Palmstedtsalen, som vi hoppas kommer att bli riktigt intressant och givande.

Veckan därefter är det Valborg med Mösspåtagning, CORTEGE och annat vårligt. Om allt vill sig väl 
skall Götaplatsen visa upp sig med nytt vatten och allt. 

Våra uppskattade program rullar på - kolla in CINGs hemsida, http://www.cing.chalmers.se/, för närmare presentationer, tider och anmälningslänkar:

Tisdag 19 april är det kreativa tisdagen och workshop med Chalmeristen Kimmo Hakonen. 

Tisdag 26 april kommer Kenth Åkerman tillbaka för att berika oss inom området ledarskap, 
förändring och att leda andra. Du vill inte miss Kenths inspirerande föreläsning och alla goda råd och tips. 

Tisdag 10 maj är det Senior Emil (flyttad från 3:e maj beroende på helgdagen mitt i veckan). Föredragande är den oerhört populäre Jan Jörnmark som pratar om sitt favoritområde: Göteborg.

And now we switch to English for a while to address a broader group of people: On Tuesday May 10th we will host a China-Sweden seminar. Van Hoang, in charge of the Business Sweden office in Shanghai, will lead us through the present conditions in China and how to conduct business to succeed in the “new” Chinese market. We will also listen to representatives from Volvo, SKF, Port of Gothenburg and Akzo Nobel. All of these companies are very active in the Chinese market. We expect that several of our Master Students and graduates will attend. The program and invitation will be sent out towards the end of the month. BUT save the date.

We will have our family day on Sunday May 22nd. Mr Per-Olof Nilsson and his staff will show all the 
TOYS and experiments that have been collected. If weather permits there will be activities in the park 
in the Vasa area. Look for our mail information in the beginning of May. Save the date for yourself 
and your children and grandchildren.

Dessutom hoppas vi som sagt få se riktigt många av er på vårmötet den 23:e april. Under mötet kommer vi bland annat att avhandla en motion som syftar till att stärka CINGs roll som nätverk för 
alumner och bidra till förbättrad samverkan mellan CING och Chalmers. 

http://www.cing.chalmers.se/cing_data/documents/Styrelsen/Motion_till_v…

Med Avancez hälsningar såklart

Göran Wendin, F65
Ordförande, LA Väst


MÅNADSBREV TILL MEDLEMMARNA OCH VÄNNERNA I LA VÄST, UTGÅVA 2016-1

Bästa Chalmeristkamrat!

Det är med stor glädje jag skickar dessa rader till Dig med önskan om en riktig God Fortsättning på 2016.

Jag heter Göran Wendin, F 65 och är (fortfarande!) professor på Chalmers och nyligen vald till Ordförande för vår lokalavdelning Väst inom anrika Chalmersska Ingenjörsföreningen. Vi har en härlig grupp chalmerister i en styrelse som omfattar alla åldersgrupper, inkl 2 teknologer för att säkra kontakterna med våra potentiella kamrater!

Vi har haft vårt första konstituerande möte och redan satt igång en rad intressanta projekt, som jag hoppas Du kommer att få ta del av redan under detta år 2016. Först och främst gäller ju att vi har ett bra programutbud som du gillar! Som redovisat i senaste numret av vår tidning Avançons gäller följande under de kommande veckorna:

Torsdag 21 januari: Pubafton med Jazzkväll med Jazz4Fun Plats: Club Avancez 18:30 – 22:00

Tisdag 26 januari: Kreativa tisdagen med Kimmo Hakonen, Club Avancez 18 / 19:00- 21:00

Torsdag 28 januari: Vinprovning med Magnus ”Elvis” Rösman 18 / 19:00-21:00; Avgift då vin skall inhandlas 150:-
Se detaljer och hur du anmäler dig på hemsidan www.avancez.se

Tittare vi in i februari redan nu så kommer:

Tisdag 2 februari: SENIOR EMIL, plats Club Avancez, samling 17:00, föredrag 19:00

Onsdag 3 februari: Charmalumn, se hemsidan

Torsdag 4 februari: Besök på MC2 och visning av renrummet (Mikroteknologi och Nanovetenskap) kl 17-19 under ledning av mig själv, och därefter mingel på Club Avançez. Kolla hemsidorna

Tisdag 9 februari: Entreprenören, Chalmeristen, Gustaf Dalén medaljören m.m. Bert-Inge Hogsved F67 berättar om sitt liv och livsverk. Plats: Fakultetsklubben, Club Avancez.

Onsdag 24 februari: Besök på begäran, Johanneberg Science Park 18:00- 20:00

Fredag 26 februari: Gustaf Dalén föreläsning med Christer Karlsson, Gustaf Dalén medaljören 2015. Se CINGs hemsida.

Vi vill gärna ha dina egna önskemål och förslag vad gäller event såsom föredragshållare, företagsbesök, aktiviteter, ev. resor, m.fl. Vi lovar att göra vad vi kan för att realisera inkomna förslag.

Med Avançez-hälsningar
Göran Wendin F 65 
Ordf. LA Väst, Chalmersska Ingenjörsföreningen

Dessutom professor i (teoretisk) fysik vid MC2; arbetar med nanotek, molekylelektronik och kvantdatorer.