Rektor Stefan Bengtsson avslöjar visionen att bli ett världsledande tekniskt universitet till 2041

I januari presenterade Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, den ambitiösa visionen för universitetet, där målet är att Chalmers ska bli ett av de främsta tekniska universiteten i världen till 2041. Under hans föredrag på A-huset i Stockholm, diskuterade Stefan hur Chalmers planerar att nyttja sin stiftelseform för att accelerera sin utveckling över de kommande två decennierna.

"Chalmers – ett globalt framstående tekniskt universitet för en bättre värld" är den nya visionen som Stefan, rektor sedan 2015, delade med de 80-tal gästerna på plats och ytterligare 60 st som gästade via videolänk. Ett viktigt inslag i diskussionen var också Stefans förväntningar och planer för när han lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare, en rekryteringsprocess som är i full gång. Stefan kommer dock att fortsätta vara aktiv inom Chalmers, eftersom han förväntas ta över som styrelseordförande i högskolestyrelsen.

Efter föredraget fortsatte evenemanget med en after work i lobbyn utanför föreläsningssalen följt av vidare festligheter på OMAKA bryggeri därefter. Chalmerister och deras respektive var inbjudna att mingla, nätverka och njuta av god mat och dryck.

Eventet, som hölls den 25:e januari 2023, erbjöd också en möjlighet för deltagarna att ställa frågor till rektor Stefan, vilket ledde till intressanta och givande diskussioner.

För de som är intresserade av att läsa mer om Chalmers nya vision, kan information hittas på universitetets webbplats här. Vi ser fram emot att följa Chalmers på denna spännande resa mot att bli ett världsledande tekniskt universitet.