PROMS 2019 med Claes Malmberg och David Lindgren

Hej!
Nu närmar vi oss med stormsteg en av höstens höjdpunkter i Göteborgs Konserthus: PROMS - som i år spelas lördagen den 26 oktober kl 19.00.
 
I år gästas konserterna av en av Sveriges skickligaste ståuppkomiker och skådespelare - Claes Malmberg. Dessutom gästas årets föreställning av David Lindgren - artist, musikalartist, programledare och skådespelare. Läs mer om årets artister på www.proms.se.

Det är 10-års jubileum för rabatt på Proms i år, så hoppas naturligtsvis lokalavdelningen hänger med även i år? 55 kr i rabatt per biljett.    
Det är ett nytt biljettsystem på konserthuset så sättet att få rabatt är att gå till en speciell sida:   cing.proms.se.  
     
OBS!
Det är väldigt högt tryck på biljetter i år, så jag har bara lyckats få fram rabatt på 19-föreställningen.

KLASSISKT, MODERNT, SVÄNGIGT OCH ALLSÅNG. ALLT INRAMAT I VÅRT FÖRTRÄFFLIGA KONSERTHUS I GÖTEBORG.

Sedan 1992 har Göteborg Symphonic Band årligen spelat en PROMS-konsert i Göteborgs Konserthus. PROMS-konserterna har blivit en tradition som många ser fram emot när höstens mörker är i antågande.

I år gästas föreställningen av skådespelaren Claes Malmberg, som kommer vara konferencier, och David Lindgren – artist, musikalartist, programledare och skådespelare. Dirigent är Anders Lundin, konstnärlig ledare för Göteborg Symphonic Band sedan 2016.

Självklart innehåller föreställningen ”obligatoriska” PROMS-inslag som British Sea Songs, och Pomp and Circumstance, där publiken ges möjlighet att sjunga med. Vi erbjuder er en oförglömlig upplevelse, med mycket musik, skratt, allsång och upptåg.

Årets PROMS-konserter spelas lördagen den 26 oktober i Göteborgs konserthus kl. 15:00 och 19:00.

Claes Malmberg, konferencier

En av Sveriges mest skickliga ståuppkomiker och skådespelare.

Claes är uppvuxen i Göteborg och slog igenom på 90-talet som Ronny Jönsson, en komisk figur med en folklig stil och stort intresse för hårdrock. Han blev folkkär som pappan i Lotta på Bråkmakargatan och Konstapel Björk i Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt. Sedan dess har han medverkat i en rad omtyckta TV-program som Måndagsklubben, varit med i musikaler och stora teateruppsättningar samt hunnit ge ut en självbiografi.

2013 tävlade han i Melodifestivalen med gruppen Ravaillacz och låten “En riktig jävla schlager” som gick till final. När Strindbergs älskade skärgårdsklassiker Hemsöborna sattes upp på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm 2017 spelade Claes fastlänningen Carlsson.

I våras var han aktuell med Mr Universum – en humorföreställning som tog med publiken på en resa bland galaxer och atomer.

David Lindgren, gästartist

David Lindgren är född och uppvuxen i Ersmark utanför Skellefteå. Han har jobbat som framgångsrik musikalartist under flera år och haft roller i musikaler som Singing in the Rain på Malmöoperan, Mamma Mia! i Stuttgart, spelat huvudrollen i Hairspray på Göta Lejon i Stockholm, High School Musical i Malmö och på Chinateatern i Stockholm. Han har medverkat i TV-programmet Så ska det låta i SVT ett flertal gånger där han gjort succé och tagit tittarna med storm med sin charm och stora röst.

2012 tävlade David i Melodifestivalen med låten ”Shout It Out” som slutade på fjärde plats. Han tävlade återigen 2013 och 2016 med låtarna ”Skyline” och ”We Are Your Tomorrow”. 2017 ledde han programmet tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson och året därpå ledde han programmet på egen hand.