Regenerativt samhälle – att återskapa ekosystemens funktion!

Hållbarhetsnätverket välkomnar till Miljöpub på Chalmers

AW från 17.00; Vi bjuder på kaffe
Föredrag 4 december 18.00-20.00
Avrundning vid 20.30
Anmälan allt deltagande, både fysiskt och via nätverk, via studiefrämjandet
OBS!!   N Y   L O K A L   OBS!!
Plats Vasa Sal B, i vänstra korridoren, Vera Sandbergs Allé 8
Zoom https://us02web.zoom.us/j/85371432126 
Mötes-ID: 853 7143 2126, Lösen: 500527

Regenerativt jord- och skogsbruk syftar till att förbättra jordens hälsa, öka den biologiska mångfalden och bidra till ett än mer hållbart jordbruk. Vi kan sikta på att inte bara upphöra med skadliga aktiviteter, utan försöka återskapa ekosystemens funktion. För de som är insatta i Det Naturliga Steget så ser vi det som att ”tratten” som är vårt gemensamma livsutrymme också kan öka. En ökad förståelse för naturens inneboende egenskaper kommer att ge oss en vilja att kunna återskapa det som gått förlorat och välja livet som det centrala för våra handlingar och aktiviteter.

Artur Granstedt, agronomie doktor, docent i växtodling och ekologiskt lantbruk vid Steinerhögskolans Biodynamiska Forskningsinstitut (SBFI) berättar ikväll om hur ekologiskt jordbruk minskar både utsläpp och gör oss självförsörjande.

Louise Didriksson, White Arkitekter, berättar om varför framtidens städer och samhällen måste byggas på en ekologisk grund; om projekt baserade på naturanpassad gestaltning och transformation av vårt industriella arv med fokus på kustnära zoner.

Mikael Karlsson, Ecoforestry Foundation har skrivit boken: Konsten att hugga träd och ha skogen kvar. Mikael Karlsson är inspiratör och författare och föreläser på ett enkelt och lättfattligt sätt grundprinciperna för framtidens skogsbruk och hur du kan gå till väga för att börja. 

 

Kvällen är en samverkanskurs mellan Ingenjörer för miljön, Chalmersska Ingenjörsföreningen Väst samt Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad. Kursen ger möjlighet till fördjupning kring regenerativa system för civilsamhällets engagerade ledare, föreningsaktiva och cirkelledare inom Studiefrämjandets verksamhet, samt nya som vill engagera sig djupare i miljö- och hållbarhetsfrågorna. 

Bli medlem i Ingenjörer för Miljön och stöd vår verksamhet genom att swisha 200 kr till 123 255 4699 och ange namn, e-post och mobilnummer.

Examinerad från Chalmers, bli medlem i Chalmersska Ingenjörsföreningen gör anmälan på vår hemsida.