Dax för Spex i Stockholm

Dax för Spex

CING Stockholm har i år bjudit upp Chalmersspexet Bob till huvudstaden för att framföra sitt senaste verk; Marie Antoinette.

Föreställningen ges den 18 oktober kl.18.00 i Z-salen, ABF-huset (Sveavägen 41).

Efteråt håller vi tillsammans ett spexkalas på Restaurang Q där man kan avnjuta en finsittning i sann Chalmersanda med otaliga gyckel.

Vi hoppas att många vill komma och dela en årlig tradition med oss, denna ojämförbara kombination av Göteborgshumor och studentikos kreativitet som är ett Chalmerspex!

Priser

  Ordinarie Student
Föreställning 375 kr 175 kr
Kalas med alkoholpaket 700 kr 550 kr
Kalas utan alkoholpaket 375 kr 300 kr

 

Boka Biljett

 

Så, vad handlar då årets spexuppsättning om? 

Livet på det franska hovet år 1789 är rosaskimrande och bekymmerslöst. I alla fall om man frågar Marie Antoinette och hennes make Ludvig XVI. Hovdesignern Rose fortsätter att köpa in dyra klänningar och smycken, medan den inhyrda svenska konsulten är mer engagerad i att roa sig än att hjälpa till med Antoinettes relation till folket; detta till Madame Etiquettes stora förfäran.

"Men äsch då, inte skulle väl något så fjantigt som en revolution kunna inträffa. Folket är ju vana vid att ha det lite miserabelt." - Något Ludvigs mätress är väldigt mån om att trycka på när det kommer på tal. Samtidigt verkar hon smida mörka planer med en ung pöbelman som har tankar om stordåd och ett långt svåruttalat namn. Nappapp-..? Nappen? Na..? Något sånt.

När brödbristen bland folket börjar jäsa till stora proportioner blir det svårare och svårare att låtsas som om allt står rätt till.

Och vad gör egentligen hovbetjänten om nätterna? Vad har det med volter att göra?
 

Välkommen önskar Stockholmsavdelningens styrelse