Avancezklubben: Sara Wrige, präst i Svenska Kyrkan

Inbjudan till Avancezklubben torsdagen den 25 februari
Sara Wrige, Chalmerist och präst i Svenska kyrkan

Tid: Kl 18.15 
Plats: Det digitala verktyget Zoom (mer info nedan och i anmälan)

Anmäl dig här.

foto: Mikael Ringlander

Den 25 februari gästas Avancezklubben av Sara Wrige F96 och Tekn Doktor F01, numera präst i Svenska kyrkan, som ger en presentation med rubriken:

”Naturvetaren som predikar på söndagarna”

”Dialogen mellan tro och vetande, mellan teologi och naturvetenskap, är något som vi behöver för vår förståelse av världen och vår plats i den. Med den utgångspunkten är frågan ”Hur kan man då tänka?” en fråga som jag möter hos många. Det kommer jag att beröra, och jag vill också säga något om teknikens existentiella betydelse: Hur ser en teolog på teknik?”

Sara är med sin vetenskapliga och mänskliga bredd en efterfrågad resurs, bl a som skribent i GöteborgsPosten, som planerare för Vetenskapsfestivalen och som föredragshållare.

Efter föredraget har vi ett digitalt eftermingel  - notera ett av alternativen om ditt deltagande när du anmäler dig.

Avancezklubben blir digital

Efter en tids träda har vi beslutat att starta upp Avancezklubben igen, men nu i en lite annorlunda kostym. Vi vill naturligtvis så långt möjligt behålla det uppskattade upplägget med intressanta talare och ett trevligt eftermingel med något ät- och drickbart. Talardelen är ju den enkla delen att åstadkomma men hur skapar vi ett bra eftermingel?

Många av oss börjar ju få en viss erfarenhet av digitala möten i dessa tider. Och för dig som inte testat detta så mycket ännu, skall Avancezklubbens upplägg förhoppningsvis vara en intressant upplevelse, som visar på ett sätt att kunna umgås med chalmersvänner också på distans. Vi kommer att utnyttja de möjligheter som den nya tekniken tillåter. I detta ingår att vi för minglet kan dela upp oss i ”bord” med ett fåtal deltagare per grupp, där det går att umgås och få en trevlig mingelstund.

Vi diskuterar också med Wijkanders om möjligheten att kunna avhämta något gott att äta inför träffen, till ett starkt subventionerat pris. Återkommer om detta.

Väl mött på Avancezklubben!

Vänliga hälsningar,
CING LA Väst