FULLBOKAT - Höstmöte - Spex - Kalas - Göteborg

Välkommen på Höstmöte med Veraspex och kalas!
– boka in lördag den 9 november redan nu

Tidigare under lördagen firas Gustaf Dalén 150 år och Moderföreningen håller sitt Höstmöte. Se separat punkt i kalendariet, där även moderföreningens agenda finns. Du anmäler dig separat till dessa aktiviteter.

Nu är det återigen dags för årets Höstmöte! Efter avhållet möte vankas som vanligt både Spex och Kalas. Och du som bara hinner komma på Spex och Kalas är givetvis varmt välkommen också.

Kl: 15:15. Höstmöten för Lokalavdelning Väst och Moderföreningen. Var – jo i Ägget – I-Huset – mitt emot Wijkanders, Vera Sandbergs allé 5B. De två mötena följer på varandra. Från en halvtimme innan spexstart 17.00 samlas vi successivt i foajén utanför RunAn i Kårhuset. Här serverar vi wraps med dryck.

Agenda för LokalAvdelning Väst Höstmöte se nedan.


Kl: 17:00 startar årets Veraspex och i år får vi bevittna premiären av årets VeraSpex – Karin Månsdotter. Lokal: RunAn i Kårhuset. Spexbiljetterna hämtas i Volvofoajén utanför Palmstedtsalen 16.15 - 16.45. Platserna är onumrerade.

Året är 1568. Europa är en plats under förändring och konflikt. Detta är en tid då man inte behöver oroa sig för att blanda ihop astrologi och astronomi då dessa är samma sak, en högt respekterad vetenskaplig praktik. I Frankrike är det inbördeskrig och man kämpar för religiös frihet, och så kom det sig att en högaktad vetenskapskvinna flydde från det katolska Frankrike till Sverige. Denna kvinna, Diana Beaujolais, kom att bli hovastrolog vid det svenska hovet. Trots att detta är tjugo år efter att Copernicus publicerat teorin om den heliocentriska världsbilden upptäcker hon att hovet är mer intresserade av den egocentriska världsbilden.

Vid hovet förbereder sig den undersköna bonddottern Karin Månsdotter för att gifta sig med Kung Erik XIV. Någon som inte tycker det är en bra idé är kungens sekreterare. Jöran Persson föraktar de lägre klasserna och förstår inte vad en bonnatös har på slottet att göra. Kungens bror, Johan III, tycker inte heller att det är en bra idé eftersom Karin och Erik då kan få inomäktenskapliga barn - därmed försvinner Johans alla chanser till att någonsin bli kung. Diplomaten Nils Sture försöker hantera situationen så finkänsligt som möjligt, vilket kan vara svårt när ens personliga åsikter står i konflikt med kungens. Diana förstår sig inte på alla världsliga problem medan Bella Fredman som sköter slottets bar däremot älskar drama och skvaller. Spexet tar vid just när vigseln ska börja.

Kvällen fortsätter sedan med kalas på Wijkanders – självklart med givna ingredienser som välsmakande trerätters,dryck, sång och gyckel. 

Vad tycker du om menyn?

KÖKSMÄSTARENS 3-RÄTTERS MENY

LAX / SOJA / GURKA / ÄPPLE

Laxtartar, sojakräm, gurka, granny smith äpple, sotad salladslök & lime

ANKA / LINSER / BETOR / JORDÄRTSKOCKA

Confiterat anklår, rökt ankbröst, puylinser, bakad beta, jordärtskocka & rödvin

BÄR/ CHOKLAD / BANAN


FULLBOKAT Pris: Enastående paketpris - Kalas - Spex och Höstmöten endast 575 SEK.
Till kalaset behövs inga biljetter. För att deltaga på Höstmötena krävs ingen anmälan. När du anmält dig på länken betalar du in rätt belopp till bankgiro 5845-3226.

Var noga att kontrollera att du får en kvittens på din anmälan till den mailadress du angav. Ingen kvittens – antingen angav du fel mailadress eller missade du att fylla i någon uppgift – försök igen.

 

Protokoll från Höstmötet 20191109.


Agenda Höstmöte 9 november 2019 lokalavdelning Väst

§1. Mötets öppnande.
§2. Val av mötesordförande och sekreterare
§3. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare
§4. Mötets behöriga utlysande
§5. Godkännande av föredragningslistan
§6. Verksamhetsrapport sedan föregående årsmöte
§7. Ekonomisk berättelse 2018
§8. Revisorernas berättelse 2018
§9. Ansvarsfrihet 2018
§10. Fastställande av styrelsens storlek 2020
§11. Val av Ordförande 2020
§12. Val av styrelseledamöter 2020
§13. Val av Lekmannarevisor 2020
§14. Val av valberedning 2020
§15. Övriga frågor
§16. Mötet avslutas

 


Välkomna
LokalAvdelning Väst